Северин Красимиров се признава за виновен за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе и каза днес, че не може да повярва, че е извършил жестокото престъпление.

21-годишният мъж беше екстрадиран от Германия и вече е в Русе. Днес Окръжният съд остави Красимиров за постоянно в ареста. Всички събрани доказателства по делото до момента сочат, че именно Красимиров е изнасилил и убил младата жена на 6 октомври край пешеходна алея до Дунав.

Освен съвпаденията от ДНК пробите и намерената кръв по дрехите на обвиняемия, вчера той беше разпитан и е посочил мястото, където е заровил телефона на жертвата и където полицаите след това са го открили.

„Да, виновен съм. Много съжалявам и не мога да повярвам, че аз съм го направил. Каквото ми дадат, ще го лежа“, каза днес пред журналисти в съда Красимиров и добави, че не помни нищо. В дните след убийството разследващите съобщиха, че извършителят вероятно е бил пиян и под влияние на наркотици.

Ако в хода на делото Красимиров признае всички факти в обвинителния акт, няма как да получи най-тежките наказания – доживотен затвор без замяна или дори доживотен затвор, които се заменят с лишаване от свобода от 20 до 30 години.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова заявиха пред съда днес, че са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемия, предаде БТА.

Прокурор Колицова обясни, че от данните по делото може да се направи обосновано предположения, че Красимиров е извършил престъпленията, в които е обвинен. За това сочели и част от неговите показания. Според прокуратурата има опасност той отново да се укрие, ако не е задържан. Красимиров е потвърдил, че е бил на мястото на престъплението и че е нанесъл удари по лицето и главата на пострадалата, както и че е заровил телефона ѝ, посочиха от държавното обвинение.

Обвиняемият и служебният му защитник Иван Дойнов също поискаха той да остане в ареста. Адвокат Дойнов обясни пред съда, че Красимиров има основателни притеснения за собствения си живот, затова е добре да бъде задържан за постоянно. Обвиняемият и сам каза, че правилно прокуратурата иска да бъде задържан. На днешното заседание стана ясно още, че Северин Красимиров има само начално образование, тъй като няма завършен 8 клас.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Virus
Virus
19 октомври 2018 14:00
Гост

Стига с това, че бил пиян. И аз съм бил много пиян. И твърдя, че в такова състояние и малко дете може да ме набие. Да не говорим за жена, която се бори за живота си.

Аман от разбирачи
Аман от разбирачи
20 октомври 2018 11:34
Гост

Теб може да те набие, а пък него не. Хайде стига с тези конспирации. Ако знаете нещо по случая, излизате с името си и го казвате, там където трябва. Или пред компетентните органи или пред медиите.

Анонимен
Анонимен
19 октомври 2018 12:27
Гост

Този явно не си пие хапчетата.

Бонд
Бонд
19 октомври 2018 12:05
Гост

Това не е лоша тактика на Северин – признава всичко, съдейства и на 41 гоини е на свобода, животът е пред него, а и няма да помни лошото.

Минувач
Минувач
19 октомври 2018 11:45
Гост

Както е тръгнал да си казва всичко, май няма да има справедлива присъда.

Минко
Минко
19 октомври 2018 11:57
Гост

За това зверско убийство трябваше да лежи до живот.

Anonimen
Anonimen
19 октомври 2018 11:38
Гост

Да бе, той по принцип не е такъв човек! Даже не му се вярва.