Апелативният специализиран наказателен съд отново отказа да пусне от ареста бизнесмена Ветко Арабаджиев, който е обвинен за участие в организирана престъпна група, укриване на данъци в особено големи размери, данъчни престъпления и пране на пари.

За да остави Арабаджиев в ареста, съдът прие, че на свобода той може да се укрие или да извърши престъпление.

Пред съда днес прокуратурата обоснова искането си за постоянен арест със свидетелски показания и експертизи, включително от телефони на Арабаджиев, на които имало снимки със схеми на фирми. Държавното обвинение твърди, че Арабаджиеви са се облагодетелствали от данъчни измами, свързани с контролираните от тях Захарен комбинат „Пловдив“ и „Виктория Груп Корпорейшън“. От прокуратурата припомниха, че преди да бъде задържан, Ветко Арабаджиев се е укривал в Испания и Франция.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха обявени за международно издирване преди една година, а през март двамата бяха задържани в дома на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар близо до Барселона.

В началото на май Арабаджиев беше екстрадиран в България и оттогава е в ареста. Задържана с него е и съпругата му, която също беше екстрадирана от Испания. Обвиняем по делото е и синът им Вълчо, който престоя в ареста 7 месеца, след което беше освободен срещу гаранция от 500 000 лева.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Метеоролог
Метеоролог
07 август 2019 10:51
Гост

Важно е през лятото да са на топло. А това дело ще се точи колко ли лета още…

Анонимен
Анонимен
06 август 2019 21:43
Гост

Този ще си излежи май половината присъда в ареста. Като гледам с каква скорост се движат. Ама нали сега за тях ваканцията е по-важна.

Анонимен
Анонимен
06 август 2019 21:44
Гост

Това е положението, Минке!

Анонимен
Анонимен
06 август 2019 16:04
Гост

Свободата, Санчо! Ама я оценяват след като я загубят.

Анонимен
Анонимен
06 август 2019 15:46
Гост

Най-добре да си стои там за по-сигурно. Че той има навика да се укрива.