Издирваният бизнесмен Ветко Арабаджиев не притежава никакви имоти и автомобили. Това е констатирал Специализираният наказателен съд, след като е запорирал имуществото Арабаджиев и съпругата му Маринела.

От началото на месеца двамата са обявени за издирване след акцията на прокуратурата в хотелите „Маринела“ и „Марица“. Арабаджиеви са разследвани за данъчни престъпления и пране на пари. Тогава от прокуратурата казаха, че семейството е във Франция, а адвокат Илиян Василев обяви, че до дни ще се приберат, но това така и не се случи. В момента синът им Вълчо е в ареста, след като и той беше обвинен в пране на пари.

По искане на Специализираната прокуратура, спецсъдът е издал заповеди за запор на 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви. От прокуратурата съобщиха, че точната сума на запорите ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банки.

Запорирани са били и дялове на Маринела Арабаджиева в 5 фирми за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в още 2 фирми за 114 000 лева.

За разлика от съпруга си, Маринела Арабаджиевa имала четири имота в Пловдив, София и село Свежен, на които е наложена възбрана.

От прокуратурата подчертаха, че нито един от двамата не притежава на свое име автомобил.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Остап
Остап
27 септември 2018 21:28
Гост

Онези пари кеш явно са му били за рентакар и таксита.

minko
minko
27 септември 2018 17:51
Гост

Самият факт, че има толкова банкови сметки е достатъчно красноречив.

Анонимен
Анонимен
27 септември 2018 17:48
Гост

Къса ми се сърцето. Да вземем да намерим жилище на този човек. Но пък сега той няма как да го купи.

Кольо
Кольо
27 септември 2018 17:50
Гост

Кой знае на чие име ги е записал.