Ветко Арабаджиев бе екстрадиран късно снощи от Испания. От летище „София“ той бе приведен в следствения арест като се очаква по-късно днес Специализираният съд да разгледа искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха обявени за международно издирване на 31 август 2018 г. за участие в организирана престъпна група, укриване на данъци в особено големи размери, данъчни престъпления и изпиране на имущество придобито от престъпна дейност.

През март двамата бяха задържани в дома на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар близо до Барселона. Испанските власти все още не са се произнесли окончателно за екстрадицията на Маринела Арабаджиева.

Предаването на 63-годишния мъж на българските власти бе осъществено след решение на втори съд в Испания, който уважи искането на Специализираната прокуратура за екстрадиция, уточниха от МВР.

При акция на спецпрокуратурата и МВР в края на август в хотелите на Арабаджиеви „Маринела“ в София и „Марица“ в Пловдив бяха открити и иззети над 10 млн. лева. Тогава бе арестуван малкият им син Вълчо и две счетоводителки. В началото на април той бе пуснат от ареста срещу гаранция от 500 000 лева.

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Поръчково
Поръчково
13 май 2019 15:04
Гост

Пореден удар на властта срещу честните, необвързани с нея, български бизнесмени!. Вижте как удариха Ветно и Миню Стайков едновременно! Всичко е преразпределение на печеливши бизнеси!

Анонимен
Анонимен
06 май 2019 23:32
Гост

Испанските власти защо се бавят с екстрадирането на Маринела? Нали по едно и също време бяха задържани със съпруга й.

Анонимен
Анонимен
05 май 2019 11:15
Гост

Ще му е самотно. По-бързо да пращат жената.