Велосипедистът, блъснал дете в Южния парк, излиза от ареста. Днес Софийският градски съд замени мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 1000 лева.

Преди около десетина дни 24-годишният Борислав Миланов блъсна едногодишно дете в Южния парк и после избяга. Момиченцето и майката били на разходка в парка. Изведнъж върху детето връхлетял велосипедист, момиченцето паднало и било влачено няколко метра, по разказите на самата майка. Колоездачът първоначално спрял, но впоследствие си тръгнал. Майката успяла да го снима с телефона си и заедно с таткото разпространили снимките във Фейсбук. Детето бе настанено в болница в тежко състояние – с множество охлузвания и няколко счупвания на единия крак.

Ден след инцидента Миланов сам се предаде в Четвърто РПУ. Обяснил, че си тръгнал от страх от саморазправа. Тогава е направил и пълни самопризнания. Неговата майка разказа тези дни пред Нова телевизия, че двамата със сина й обсъдили случая и той решил да се предаде, след като разбрал, че момиченцето е сериозно пострадало. Жената каза още, че по разказ на Борислав, детето изскочило пред колелото и той не успял да спре.

Софийският районен съд определи постоянен арест за Борислав Миланов като определи поведението му като изключително укоримо, защото избягал и не е оказал помощ на пострадалото дете.

В жалбата си пред СГС 24-годишният мъж е посочил, че иска да излезе от ареста, за да започне работа и да помогне с каквото може на пострадалото момиченце.

Въззивната инстанция се съгласи със СРС, че поведението на Миланов е укоримо – не е предложил помощ, не е оставил контакт, но все пак сам се е предал. Макар и да има други криминални прояви, те били за леки престъпления и заради това СГС заключи, че не може да се приеме, че Миланов е с висока степен на обществена опасност. Градският съд определи и че няма опасност той да се укрие.

Определението на СГС е окончателно.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Амин
Амин
26 октомври 2019 7:02
Гост

Ами първо защото не се крие и второ тва не е престъпление а инцидент

Обективен
Обективен
17 май 2018 14:16
Гост

Каквато държавата, такова и правосъдието. Крайно време е да се направят коренни промени в законодателството ни.

Anonimen
Anonimen
17 май 2018 14:13
Гост

Как пък са сигурни, че няма как да се укрие.

Wyzmuten
Wyzmuten
17 май 2018 14:12
Гост

СГС за пореден път се изложиха. Толкова ли струва здравето на детето?

Anonimen
Anonimen
17 май 2018 14:19
Гост

Самият факт, че е избягал и че има други криминални прояви е достатъчно красноречив.