Братът на депутата от ДПС Димитър Аврамов – Борис, е арестуван и обвинен за лидер на престъпна група, която е заподозряна за убийството на данъчния шеф Иво Стаменов. Директорът на звено „Фискален контрол” в НАП беше показно застрелян в автомобила си в София на 19 декември м.г.

От Специализираната прокуратура не съобщиха имената на задържаните, а казаха само, че лидерът на групата за рекет е брат на народен представител. Повдигнати са обвинения на четирима участници в бандата, която е действала от две години в София и други градове в страната.

По информация на „Лекс“ става дума именно за Борис Аврамов. Той и още двама участници в групата са били задържани вчера при специализирана операция в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпявал присъда за незаконно притежание на оръжие.

Разследващите са събрали доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и за побой над данъчния Стаменов, като предстои да се установи дали участниците или хора, свързани с тях, са извършили и покушението над данъчния служител.

От прокуратурата допълниха, че групата е решавала финансови спорове с брутални силови действия, но срещу солидно заплащане. Поемала и изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора или е възлагала изпълнението им на други.

Димитър Аврамов също беше задържан, но преди 5 години, когато беше депутат от ГЕРБ. Тогава прокуратурата го обвини в търговия с влияние, а делото още не е приключило на първа инстанция. Според обвинението Аврамов получил 100 000 лева и 3000 дка земя от бизнесмена Светослав Илчовски в Монтанско, за да упражни влияние върху длъжностно лице от Областната дирекция „Земеделие“ във връзка със земи, за които се отпускат субсидии. Аврамов обяснил на Илчовски, че шефът на дирекцията в Монтана е негов човек и може да реши проблемите му срещу 50-60 000 лева и предоставяне на „някаква“ земя. Бизнесменът дал веднъж 50 000 лева, но последвала среща с посредника Методи Петков, на която Илчовски разбрал, че трябва да даде още 50 000 лева и „малко земя“.

Преди две години Софийският градски съд (СГС) оправда Аврамов, но след протест на градската прокуратура, Софийският апелативен съд отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане на СГС.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Оле-затвори-очички
Оле-затвори-очички
05 юли 2018 11:10
Гост

Гледам и не вярвам на очите си – престъпник, който е роднина на депутат! Това не може да се случи в БГ.

А, бе къде е батко?
А, бе къде е батко?
05 юли 2018 11:14
Гост

Истинската престъпност е по високите етажи на властта! Кокошкарите по селата крадат добитък и мижавите пенсии на старците.

Пейо
Пейо
04 юли 2018 20:09
Гост

Престъпна фамилия.

Анонимен
Анонимен
04 юли 2018 16:03
Гост

Специализираната прокуратура не само не бива да крие имената, а напротив-да ги оповестява публично.

Петров
Петров
04 юли 2018 15:59
Гост

Димитър Аврамов е длъжен след като хората са го избрали да спазва определени норми и закони най вече. Впрочем системата ни е толкова опорочена, че наеврно си е купил гласовете и въобще не е имал намерение да оправдае хорското доверие.

Anonimen
Anonimen
04 юли 2018 15:54
Гост

Крушата не пада по-далеч от дървото.