Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е задържан и отведен в Главна дирекция „Национална полиция“.

От МВР съобщиха, че става дума за мащабна операция на Европейската прокуратура и Главна дирекция „Национална полиция“ по 120 сигнала. Тя съвпадна с посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши.

„Европейската прокуратура не участва по никакъв начин, не се твърди за никакви евросредства“, каза обаче адвокатът на Борисов Менко Менков.

Менков заяви, че като основание за задържането на лидера на ГЕРБ е посочен чл. 213а от Наказателния кодекс – изнудване. Не е посочено обаче кое е изнудваното лице, кога и как е станало това, каза адвокатът. Той съобщи, че досъдебното производство е образувано на 17 март 2022 г. по сигнал на гражданското сдружение „БОЕЦ“ от декември 2021 г. По думите му досега единственото действие по досъдебното производство е било разпит на премиера Кирил Петков. Той е проведен на 17 март през деня, а вечерта е последвало претърсването в дома на Борисов и задържането му.

Сигналът на БОЕЦ е за снимките на пачки в евро и кюлчета злато в спалнята на Борисов. Тогава от сдружението поискаха да се установи произхода им, както и кой е направил снимките в присъствието на спящия на кадрите лидер на ГЕРБ. Самият Борисов обяви тогава, че подозира „една прекрасна госпожа“, която нарече след това Мата Хари, но няколко пъти каза, че няма да разкрие името ѝ.

В сигнала на БОЕЦ до МВР беше направена връзка и с изнесената от укриващия се в Дубай Васил Божков информация, че е бил изнудван от Бойко Борисов и Владислав Горанов да им плаща 20% от печалбата на неговия лотариен бизнес, за да приемат чрез Менда Стоянова законодателна поправка, която е в интерес на бизнеса му. Божков съобщи, че е платил 60 милиона лева, като парите били давани на Борисов чрез Горанов и Севделина Арнаудова, която посещавала офиса му всеки месец. „Божков твърди, че е бил изнудван от Бойко Борисов и принуден да плаща такса „подкрепа и спокойствие”, а Севделина Арнаудова и Горанов са били куриери на Борисов в тази престъпна схема за рекет и изнудване“, се казваше в сигнала.

По него още докато се провеждаше само проверка, Борисов беше на разпит в полицията в началото на януари (можете да си припомните тук).

След огласяването на информацията за арестите Божков написа във фейсбук: „Две години Гешев правеше всичко възможно да отърве съратниците си, след като дадох неоспорими доказателства за най-големия рекет в историята на България. След сигнала ми и показанията пред европейската прокуратура от последния месец, днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. Истината винаги излиза наяве“.

Дали случаят е на Европейската прокуратура е от съществено значение. Ако не е, МВР ще трябва да докладва извършените по неотложност действия на българската прокуратура. Говорителят на главният прокурор Сийка Милева напомни, че срокът за това е 24 часа. Освен това извършените без разрешение на съдия претърсване и изземване трябва да бъдат одобрени от съдия, протоколът за тях се изпраща на съда до 24 часа от извършването им.

От това от чия компетентност е производството – на европейската или на българската прокуратура, зависи и кой ще извърши преценката за евентуално привличане на обвиняеми и съответно за това каква е необходимата мярка за неотклонение.

„С оглед разпространено до медиите от пресцентъра на МВР съобщение в 21.12 часа на 17.03.2022 г., че „в ход е мащабна операция във връзка с 120 случая на Европейската прокуратура в България“, съгласно Регламент (ЕС) 2017/1939 на Съвета на ЕС от 12.10.2017 г., компетентна да разследва би следвало да е Европейската прокуратура. В случай че разпространената от МВР информация отговаря на истината, следва да отправяте своите въпроси към представители на Европейската прокуратура. Съгласно българското законодателство, при извършване на действия по разследване „по неотложност“, протоколите следва да бъдат представени пред прокурор за одобрение. В случай че това бъде извършено, обществеността ще бъде информирана“, съобшиха от прокуратурата.

Първоначално МВР съобщи, че са задържани и бившият финансов министър Владислав Горанов, бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова и пиарката на Борисов Севдалина Арнаудова, но Стоянова отрече информацията и посочи, че е в дома си.

Премиерът Кирил Петков написа във Фейсбук: „Няма никой над закона!“.

От МВР уточниха, че се извършват претърсвания и изземвания на много адреси.

Представители на ГЕРБ снощи се събраха пред къщата на Борисов в Банкя. „Превръщаме се в държава, в която важат бойкорашковските правила. Полиция влиза в дома на лидера на най-голямата опозиционна партия в 20 ч. Това е недопустимо“, заяви шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя определи случващото се като репресия.

В къщата на Борисов по времето на следствените действия с известно закъснение беше допуснат адвокатът му Менко Менков.

Малко след 22 ч. Борисов беше изведен от дома му и отведен към Главна дирекция „Национална полиция“, въпреки че депутати и членове на ГЕРБ бяха наобиколили сградата.

81
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Георги
Георги
18 март 2022 10:08
Гост

Справедливостта изисква да бяха постъпили с него както с Иванчева. Но законът казва друго и беше спазен. Радвам се, че започваме да живеем в правова държава, където няма недосегаеми.

отклоняване на вниманието
отклоняване на вниманието
18 март 2022 8:39
Гост

Далеч по-важното е дали България ще бъде принудена да си даде ракетния комmлекс. Това е основната тема, от която ви отклоняват вниманието. Демонстративен незаконен арест-защото е през нощта, без да са налице законови основания-няма неотложност, на бивш премиер се прави с цел-да има реакция на отклоняване на вниманието в обществото – все едно дали сте за или против ГЕРБ-това изобщо не е важно, докато се случва по-важното задкулисие-дали ще ни принудят или не да се откажем от единствената качествена защита, с която държавата разполага.
Точно за ракетите, очевидно става дума.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 9:09
Гост

Говорих със съпруга ми. Та- според него- с-300 са морално остарели, с-400- не са. Пейтриът има много доработки, и е по-ефективно от последната версия на с-300. По-добре е да имаме последен, ама наистина последен модел пейтриът, отколкото остарелите с-300 с остарял софтуер. Трябва да се смени концептуално моделът ни на отбрана. Това е много накратко, а що се отнася до подробностите- комуто ползите- държавните заплати, нему и вредите- създаването на нови концепции за отбрана на Р.България в контекста на членството ни в НАТО.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 март 2022 9:17
Гост

А тези Пейтриът ще нинги подарят/ продадат или ще ги разположат? Щото има огромна разлика между двете. На Турция, която е много по-гокям и стар член на НАТО, отказаха и те си взеха С400, щот си ценят независимостта.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 9:25
Гост

E- идеята беше друга- предоставяме С 300 на Украйна, а в замяна Р.България получава последен модел пейтриът като българска държавна собственост- нали не мислите, че бих ги поискала само под наем…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 март 2022 9:46
Гост

Да. Такава компенсация би била по-равностойна. При всички положения фактът, че все още имаме някаква военна промишленост,макар и за леко въоръжение, е успокояващ. По-добре нещо, което зависи от нас, отколкото всичко от чужбина.В тази война се разбра, че добри ръчни пускови установки съчетани с качествена подготовка, могат да стъжнят живота и на голяма армия. Дано политици и военни си вземат поука от случващото се, и предприемат необходимите стъпки за укрепването на българската армия, включително и като поддържа собствено производство на ефективни и нескъпи оръжейни системи. Аз съм твърдо за сътрудничество с НАТО, но като равноправен член не само на хартия,… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 10:05
Гост

До “Проскубания бухал 18 март 2022 9:46“ Достатъчно е човек да мисли като юрист и проблемът може да бъде решен. С-300 са оръжия, но и ВЕЩИ , те имат цена, а цената им се увеличава много в контекста на руската агресивна война в Украйна. Та- не е невъзможно, след като и друга държава е посочила същото решение, основано на бартер…Въпросът е защо ние да решаваме този проблем, след като има цяла кохорта спецове, чието задължение е да го правят. Освен това- след като юристите можем да дадем работещо решение на този проблем, тогава защо въпросните спецове получават немалка държавна заплата,м=… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 9:34
Гост

Ха- и Словакия е предложила същото решение като моето…Хм… Словакия обяви, че ще даде на Украйна зенитноракетни системи С-300, ако съюзници от НАТО ѝ предоставят в замяна системи за ПРО БРАТИСЛАВА, 17.03.2022 18:18 (БТА) Министърът на отбраната на Словакия Ярослав Над обяви днес, че страната му е готова да даде на Украйна свои зенитноракетни комплекси С-300, ако съюзници от НАТО ѝ предоставят в замяна системи за ПРО, предаде Ройтерс.Но гостуващият в Словакия американски министър на отбраната Лойд Остин каза пред репортери, че не може да направи никакъв коментар по въпроса. Украйна е отправила призив към Запада да ѝ достави системи… Покажи целия коментар »

юрист
юрист
18 март 2022 8:27
Гост

Само не разбрах орките на Тиквата срещу Европрокуратурата ли протестират или срещу разследванията на кражби на еврофондове? Или има промени в НПК, съгласно които спрямо Иванчева и много други може да се извършват процесуални действия, а спрямо Тиквата не може? Може би в НК съставът на държавен преврат е допълнен с хипотеза, при която се търси отговорност от бивши управляващи за много престъпления?

ти си блестящ йорист
ти си блестящ йорист
18 март 2022 8:49
Гост

ПАМ-24 часово задържане не е процесуално действие, по смисъла на НПК.
Това се учи във втори курс.
Такива блестящи правни знания, като твоите са характерни за УНСС!

Нощно задържане може да се върши само ако е налице неотложност-в превод-ако някой бъде заловен в хода на извършването на незаконни действия.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 8:20
Гост

Претърсване при неотложност, с последвало задържане по сигнал от 2021г. и творби във фейсбук от обвиняем, избягал в Дубай, вие сериозни ли сте? Да не се окаже, че докато МВР се чуди, с какво обвинение да оправдае снощната акция и да
вдигне рейтинга на ПП, България да е въвлечена да участва на първа линия с ракетен комплекс в Украйна от тези, с подкрепата, на които човек нарушил Конституцията стана Министър председател? Ех, така ще е докато този наш беден, мързелив и опростачен народ гласува, според приказки за светло бъдеще.

plebs
plebs
18 март 2022 8:30
Гост

„Агент „Тенто“ от ДС, или защо Киро Харварда е само пионка в плана на Държавна сигурност“…

plebs
plebs
18 март 2022 8:16
Гост

Б.Цеков: „Начинът, по който се разиграват събитията около полицейската акция, свързана с бившия премиер Бойко Борисов и други функционери на ГЕРБ, създава впечатление, че се разиграва операция тип „червена херинга“, както се нарича в практиката на Запад. Това наименование идва от фалшиво оцветяваните в червено сушени риби. Като „червена херинга“ се обозначава организирането на ситуации и подхвърлянето на фалшиви следи, които да отклонят вниманието от по-важен въпрос. Знаете пред какво критично решение е изправена настоящата власт през следващите дни, нали? Точно така – темата с евентуалните искания България да изпрати въоръжения в Украйна. Това искат да овъртолят в евтини зрелища… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 8:07
Гост

Не разбрахте ли, че няма никаква европейска прокуратура? На Бойко Рашков глупостите. Сега Тиквата ще стане герой заради войната на Черепа и Бойко Рашков с Борисов. Милиционерска му работа, както винаги.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 7:42
Гост

Време е пак да търкате талончета до полуда. Талончетата на Черепа.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 6:58
Гост

Кирчо, Кокорчо и Рашков вдигнаха процента за изборите на Тиквата. Тикви.

Когато те дойдоха...
Когато те дойдоха...
18 март 2022 3:13
Гост

Другарки и другари, Никога не съм гласувал за ГЕРБ, и не подкрепям Борисов. Но все пак, е редно за коментирате като юристи, а не с оглед лични симпатии или неприязън. Много грозно впечатление прави този нощен арест. Нищо не го налага. Кога се върши нощен арест-пише в закона. В България, в нарушение на закона няма възможност през нощта да оспориш задържането пред дежурен съдия през нощта -такива незаконно няма. Очевидно е,че с този явно незаконен арест се цели избягване на оспорване в незабавен порядък на задържането. Ако е необходимо лицето да бъде задържано-това трябваше да стане по закон-през деня. Не… Покажи целия коментар »

Когато те дойдоха...
Когато те дойдоха...
18 март 2022 3:15
Гост

„Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори.“

Мартин Нимьолер

Geleto
Geleto
18 март 2022 10:13
Гост

Нощен дежурен съдия в Софийски районен съд има.

отвличане на вниманието
отвличане на вниманието
18 март 2022 2:49
Гост

Да видим дали тези дни няма да бъде договорено с краварите наши ПВО системи и ракети да отидат на фронта в Украйна. Разбира се, това ще трябва да бъде осуетено чрез масови протести, а хората, които се гласят да го направят, трябва да бъдат свалени от власт и съдени за национално предателство. Между другото и Боко е от тях…

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 3:27
Гост

Подкрепям. Прочетете за ракетите С-300 в уикипедия дори. Това е отлична ЗАЩИТНА система. Дори с технология отпреди 40 години ПРЕВЪЗХОЖДА американските пейтриът-не само като далекобойност, но и като точност. И да ни подарят пейтриът в замяна-тази система не е алтернатива на С-300, поради драстино по-слабите показатели. Да, оказва се,че съветска технология отпреди 40 години превъзхожда американската нова. Не ни доставят платените самолети, а да ни вземат и последната единствена защита-това е вече прекалено. Тук не сме колония! Що американците не поискат С-400, каквито натовска турция има ? Не е редно при наличие на с-400 в съседна държава, да ни карат… Покажи целия коментар »

Потребител
Потребител
18 март 2022 2:12
Гост

Виж чл.252 от НК

Кьовеши май ви развали схемата, а, мутри?
Кьовеши май ви развали схемата, а, мутри?
18 март 2022 0:47
Гост

comment image

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 7:51
Гост

Ти не разбра ли че Кьовеши и европрокуратурата нямат нищо общо с ареста на Борисов бе, тъпак такъв

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 0:44
Гост

Никой не е над закона. Кратко и ясно.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 март 2022 0:51
Гост

Да, ама без Киро, той е над Конституцията.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 март 2022 0:11
Гост

Дам, последните дни Борисов е много активен и открито заявява проукраинска позиция. Пред Порошенко и пред посланика им у нас. Подходът на ГДНП доста напомня чекистите и НКВД – по тъмна доба,по бели гащи за максимален ефект.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 0:16
Гост

Обърнете внимание на т.59, 60, 81 и 84-
https://www.icj-cij.org/public/files/case-related/182/182-20220316-ORD-01-00-EN.pdf Това е определението на МС на ООН от 16.03.2022 г. относно казуса Украйна срещу русия.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 март 2022 0:19
Гост

Нинова поддържа тесни връзки с бивши агенти на ДС. Това е 100% сигурно. Тези хора имат друг начин на мислене и повярвайте не е нито идеологизиран, още по-малко политзиран. Парите пък нямат почти никакви значение. Представете си ги като овчарски кучета,които пазят стадо. Дали Ви харесва или не, е без значение.
Борисов се го играе по-католик от Папата и сега ще си плати. Така става, когато политиците навлязат в остро противоречие със структурите, отговарящи за сигурността-явни или скрити.

Кефффф...
Кефффф...
18 март 2022 0:05
Гост

Чудесна вечер! Aрестуванa Тиква, стадото герберасти неистово блее, а Каскет-чадъра дето ги пазеше от Закона се е скрил, като страхлива мишка и се чуди да бяга ли или да ги извози за да спаси кожата си!
Като го знаем какъв е смелчага доста овце от стадото ще разберат какво значи „курбан“ и то, като основната съставка!

Димитър
Димитър
18 март 2022 1:57
Гост

сериозно ,а нали постановлението на прословутите евро-прокурори отива на наш съд бе кеффффф-чо? Как мислиш че ще стане работата. Менков го познвам и има да ви връща ,няма да е без бой и няма да победите. А има и други начини да бъдете спряни!

Geleto
Geleto
18 март 2022 10:21
Гост

Наистина ли адвокат Менков е казал, че ще обжалват задържането пред административен съд в 7‐дневен срок? Вижте чл. 72 от ЗМВР.

адвокат от САК
адвокат от САК
17 март 2022 23:55
Гост

И да ми се слагат минуси, полза няма. България е суверенна държава, която не е руски федерален субект и никога няма и да бъде. Всеки с мераци да ни прави субект на нацистка русия, да си помисли мнооого добре, щото може да бъде скъсен с една горна глава…

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 23:55
Гост

Всичко се върти около прокуратурата! ДП трябва да бъде докладвано в прокуратурата. Гешев ще позволи ли да се предяви обвинение и задържи ББ? Кой ще го задържи – спеца …? В МВР има само разследващи органи/разследващи полицаи/, а в прокуратурата има прокурори и разследващи органи/следователи/! Т.е. в МВР няма прокурори, а защо няма…?. Как ли ще се развият нещата…? През тези месеци трябваше да се повиши ролята, статута и правомощията на разследващите полицаи с този на следователите и да бъдат извадени от МВР, а това не се случи. Докато бъдат командвани от разни полицейски началници, които не са чували за… Покажи целия коментар »

Димитър
Димитър
18 март 2022 1:59
Гост

Ами дай да върнем полицейското разузнаване от 1994 г. и да чакаме „Белите брези-2“ тоя път с Брус Уилис….Умник си ти ….няма що

адвокат от САК
адвокат от САК
17 март 2022 23:50
Гост

Ми хубаво- ако ке000лешите на руската партия възраждане се пробват да “експоприират“ който и да е мой личен недвижим имот, да знаят, че ще ги посрещнат куршуми- без значение от възрастта им.

до псевдоадвоката
до псевдоадвоката
18 март 2022 2:52
Гост

А теб те чака доживотен без право на замяна, ако преди това не отнесеш някой куршум. Таман ще се спестят пари на данъкоплатците за съдебен процес…

Димитър
Димитър
18 март 2022 3:25
Гост

кой те пита бе Рашков куршума ще го отнесете вие в секундата в която не сте полезни на САЩ,а явно вече не сте. Борисов подкрепи износа на оръжие,следователно на Министър на МО на САЩ му е през оная работа дали ще говори с премиера Петков или с премиера Борисов,резултата ще е същия,само Кирчо го е страх…вече мисля че обясних защо.

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 23:47
Гост

Хляб и зрелища, ама когато хлябът е скъп остават зрелищата, но наш гръб. Честита промяна другари, да живее комунизма, продължаваме с арестите, а ето пак проблем – няма ги лагерите за политически затворници, тогава идва Путин, защото той има решение от неговия политически гуру: Няма човек, няма проблем!

plebs
plebs
17 март 2022 23:24
Гост

Заради Украйна е този цирк на Рашков, Нинова и сие.

адвокат от САК
адвокат от САК
17 март 2022 23:34
Гост

За съжаление, и аз така мисля. Нинова вече показа как мисли да ползва чл.306 от ТЗ, рашков е ясен, въпросът е как уж проамериканският к.п. се е съгласил- какво са му обещали и кой му го е обещал. Не са американците…

plebs
plebs
17 март 2022 23:38
Гост

🙂 Тенто води Кики

Димитър
Димитър
18 март 2022 2:02
Гост

Едни комплекси за по 30 млн. долара парчето госпожо,да точно така Пейтриътите за замяната на С-300 ще си ги платим ,а а аз имам непосредствено впечатление от тях не са за нас. Това е стратегическо оръжие за САЩ ,никога да ни дадат техните Пейтриът т.е. правени за тяхната армия,тези за нас са доста по-слаби нарича се „маймунски тип“

Димитър
Димитър
18 март 2022 3:26
Гост

точно те са,че ще остане на власт това му обещаха.. Борисов подкрепи износа на оръжие,следователно на Министъра на МО на САЩ му е през оная работа дали ще говори с премиера Петков или с премиера Борисов,резултата ще е същия,само Кирчо го е страх…вече мисля че обясних защо.

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 23:16
Гост

Ергенът е арестуван 🙁

Хахахахахаааааа
Хахахахахаааааа
17 март 2022 23:14
Гост

Е това ще бъде лебедовата песен на спец съда! Ша хвърчи перушина

адвокат от САК
адвокат от САК
17 март 2022 23:08
Гост

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sijka-mileva-bylgarskata-prokuratura-ne-e-uvedomiavana-za-akciiata-v-bankia-2304029
Сийка Милева: Българската прокуратура не е уведомявана за акцията в Банкя 17 март 2022 22:46 Това, което знам, е от медиите. Българската прокуратура не е уведомявана за акцията в Банкя, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред NOVA. Следва да обърнете въпросите си към Европейската прокуратура, каза още Милева. По думите й, когато се извършват действия по неотложност, българската прокуратура следва да бъде уведомена в срок до 24 часа.Ако ние бъдем уведомени, ще уведомим обществеността за случая, заяви още Милева.

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 23:07
Гост

Това е държава на абсурдите. Толкова викаха срещу ГЕРБ за нарушаване на правото на защита и презумпцията за невиновност, а днес са недостижими. Голямата неотложност беше да оправдае отвеждането на Борисов в ГДНП. Ами да бяха го призовали, човекът се готвеше да сваля правителството. Дано им е останало малко мозък и да не го задържат по ЗМВР.

Има решение
Има решение
17 март 2022 22:55
Гост

❌ Проваляш се с цените на продуктите? ❌ Проваляш се с цените на горивата? ❌ Проваляш се с енергийната криза? ❌ Проваляш се с инфлацията? ❌ Проваляш се с проектобюджета? ❌ Проваляш се с фискалната политика? ❌ Проваляш се с кадровите решения? ❌ Проваляш се с Плана за възстановяване? ❌ Проваляш се с бежанската криза? ❌ Проваляш се с Македония? Социологиите показват, че падаш към второ място? ✅ Има решение! Просто прати полицията да направи малко цирк в Банкя! 🤡 Ще отклониш вниманието на всички за поне една седмица напред! Дори да се провалят във всичко останало, просто не може… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
17 март 2022 22:46
Гост

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/mvr-iztri-novinata-za-aresta-na-borisov-2304026
МВР изтри новината за ареста на Борисов 17 март 2022 22:04 дарикнюз МВР изтри новината за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от сайта си, предаде БГНЕС. По-рано от МВР съобщиха, че е в ход мащабна операция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България, Извършват се претърсвания и изземвания на много адреси. От МВР съобщиха още, че са задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова.

Димитър
Димитър
18 март 2022 2:04
Гост

до: адвокат от САК
17 март 2022 22:46
Да а според Менков протокола за изземване е ….празен т.е. не са взели нищичко….Защо ли ?….

Юрист
Юрист
17 март 2022 22:35
Гост

Обръщам се лично към редакторите на Лекс.бг.

Разочарован съм от Вашите публикации през последната една година. Изключително манипулативно представяне на информация и много често фалшива такава. Аз бях един от Вашите редовни читатели, но вече не мисля че мога да получавам обективна информация от Вас, в т. ч. и правна. Затова и ще спра да следя Вашите публикации. Вярно, една птичка пролет не прави, но четейки някои Ваши статии, се чудя дали изобщо редакторите разбират поне малко от право.

Надявам се, че няма да се превърнете в медия от типа на Фрогнюз.

ХХХ
ХХХ
18 март 2022 8:39
Гост

This is not an airport – you don’t need to announce your departure.
На излизане да затвориш вратата, мерси.

адвокат от САК
адвокат от САК
17 март 2022 22:34
Гост

Мисля, че в тази сложна външнополитическа обстановка, някой умишлено “клати държавата“, с цел да се съдаде политическа нестабилност в България и тя да бъде откъсната от НАТО и ЕС. Ако рашков от любов към дс и желание за реставрацията на дс и бкп се е продал на руснаците, да му се образува досъдебно производство….

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 23:14
Гост

Ако делото е на Европейската прокуратура, тукашната няма как да бъде уведомена. Всичко ще се работи от европейските прокурори и от европейски делегирани прокурори. Така че Гешев е аут

адвокат от САК
адвокат от САК
17 март 2022 23:31
Гост

До “Анонимен 17 март 2022 23:14“ Изобщо не ме интересува Гешев- интересува ме да няма реставрация на комунизма в България, както и да не се създават условия за откъсването на България от орбитата на НАТО и ЕС, защото нашата териториална цялост засега е гарантирана само от НАТО. Ако в казуса има намеса русия или нейни проксита в лицето на рашков, ще е много лошо- лично аз подозирам точно това.

гарантирано ти е унищожаването на България
гарантирано ти е унищожаването на България
18 март 2022 2:56
Гост

Точно НАТО нищо няма да направи, ако Турция реши да влезе в южна България. Русия няма да ни нападне, освен ако нашите малоумници не се правят на ястреби и не влязат директно във войната.

Димитър
Димитър
18 март 2022 3:29
Гост

Милички ,работи го Кьовеши,НО ГО РЕШАВА НАШИЯ СЪД! Не гърмете шампанското още….Освен това че го работят евро-прокурори,не значи че могат да нарушават НПК в частта с начина на събиране на ВД и изготвяне на ВДС,не като юрисдикция…..

Мюлюцюнер фламбе
Мюлюцюнер фламбе
17 март 2022 22:30
Гост

Гюешеф, бегаш ли вече към Гюешево, мутро мръсна!

Рашо изтрезня
Рашо изтрезня
17 март 2022 22:29
Гост

Пълен цирк – МВР изтри новината за ареста на лидера на ГЕРБ от сайта си… На Рашо не му стиска…

адвокат от САК
адвокат от САК
17 март 2022 22:26
Гост

Рашков не трябва да се докосва до власт. Нито прокуратурата, нито съдът са сезирани…Ако целта е реставрация на комунизма, жална им майка на всички управляващи…Сийка Милева- “Прокуратурата НЕ Е информирана“

plebs
plebs
17 март 2022 22:14
Гост

Адвокат Менков: „Не може да има никакви условия по неотложност … да се е случило сега тук убийство и да трябва да влязат бързо. Имали са достатъчно време да поискат разрешение от съда, а такова нямат“

plebs
plebs
17 март 2022 22:04
Гост

„Междувременно малко преди 21:30 часа МВР изтри от сайта си съобщението за акцията.“ – https://bnr.bg/post/101617631/zadarjani-sa-boiko-borisov-i-drug-chlenove-na-gerb-sled-mashtabna-policeiska-operacia

Менда Стоянова: „Не съм арестувана, вкъщи съм си в Пловдив, освен ако не дойдат по–късно и у дома. “ – https://www.24chasa.bg/novini/article/11145455

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 21:53
Гост

За каква неотложност става въпрос, при данни за злоупотреба с евросредства, когато Борисов вече година няма достъп до документи? Някой май жестоко сгафи. Срамота

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 21:48
Гост

Ако деянията, за които се разследват са извършени по времето, когато са били министри или депутати, трябва да е следствие иначе действията разследване се яват от некомпетентен орган и се изключват. За Горанов и Стоянова, незнам дали сега са депутати, ако е така имат имунитет, освен при заварено тежко престъпление.
Надявам се да е съобразен НПК.

Употребиха Кьовеши
Употребиха Кьовеши
17 март 2022 21:40
Гост

Родните милиционери как скроиха капан на Кьовеши да си провеждат активните мероприятия на фона на нейното посещение. Не е хич прозрачно, ама толкова си могат.

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 21:36
Гост

Ами ако на се намерят кюлчетата злато и пачките в евро?

Съветската школа си е класика
Съветската школа си е класика
17 март 2022 21:33
Гост

Едва излязоха първите изследвания, че за няма и три месеца доверието в правителството се е сринало с исторически темпове и хоп … старите изпитани ченгеджийски номера на съветската школа.

Misirka
Misirka
17 март 2022 21:32
Гост

Ау, тази акция много прилича на акциите на Бойко, но сега той е от другата страна. Кьорфишек пиар.

Kozel
Kozel
17 март 2022 21:33
Гост

Каква е тази неотложност точно като Кьовеши е тук, верно е евтин пиар.

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 21:31
Гост

Затова ли му беше кисела физиономията на Гешев, защото е предугаждал накъде вървят нещата и че следващият е той

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 21:28
Гост

По-интересно е, какво ще ги правят? Защото едно е да искаш, друго е да можеш, а трето – да го направиш! Тя, Кьовеши ще си отиде и после ще е тихо. Предогаждам дела срещу България.

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 21:27
Гост

И сега спецсъдът ще гледа мярката, ако се стигне

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 21:25
Гост

Нека види какво е за 24 часа

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 21:45
Гост

Той е гърмян заек – стара сикаджийска мутра 🙂

Анонимен
Анонимен
17 март 2022 21:24
Гост

А Пеевски кога

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 6:59
Гост

когато и Прокопиев.

Прост (о) Киро и Рашо Дамаджаната
Прост (о) Киро и Рашо Дамаджаната
17 март 2022 21:24
Гост

Като няма хляб, ще ядем зрелища за наивници и циркове за кризисен ПР на рухващата петорна коалиция от коалицийки.

Жокера
Жокера
17 март 2022 21:20
Гост

Внимание, вратите се затварят! Следваща станция – ЕСПЧ в Страсбург!

Вуйчо Ваньо
Вуйчо Ваньо
17 март 2022 21:23
Гост

Ааа, чакай, първо станция Г. М. Димитров. С 200!

и децата знаят
и децата знаят
17 март 2022 21:18
Гост

Адмирации и почитания за Бойко Рашков !!!!!