Укриващият се в Обединените арабски емирства Васил Божков публикува във „Фейсбук“ своята версия за отношенията му с управляващите в последните години и за повдигнатите му обвинения, че си е спестил 700 000 000 млн. лева от такси по Закона за хазарта.

Под формата на комикс, Божков разказва версия на приказката „Али Баба и четиридесетте разбойници“, като твърди, че е бил принуден да плаща на управляващите 20% от печалбите на неговата лотария.

Спорът, от който тръгна разследването срещу него е как е трябвало да бъде облагана лотарията след 2015 г. – с 15 на сто върху стойността на направените залози за всяка игра или с 20 на сто върху стойността на получените такси и комисиони. Божков е плащал такса върху комисионните, а разследващите сега изчисляват, че е трябвало да плати такса върху залозите и така са калкулирани загубите за бюджета.

Публикуваме в цялост и комикс-версията на Божков.

Имало едно време държава, която се управлявала от 240-те разбойници. Те били разделени на различни shaiki, а най-голямата избирала Главатаря. Там живеел и Али-Баба.

През 2013 г. той открил нова пещера – „Национална лотария“. Пещерата била малка и затова разбойниците не я забелязали и не я обложили със специален данък. Една година Али Баба плащал 10% данък, като всички останали.

Пещерата се развила и напълнила с богатства. Разбойниците я забелязали. През 2014 г. разбойник от Опозицонната shaika внесъл закон, за да обложи Пещерата с 15% данък върху оборота.
Това значело Пещерата да се затвори. Вдигнал се медиен шум.

Тогава Главатарят извикал Али Баба и му казал:
– „Аз ще оправя нещата, но после ще помагаш.“
– „ Какво разбираш под това?“
– „ Ще разбереш после“
– „Сега отиди при Разбойничката, която прави Данъчните закони, за да ти обясни.“

Али Баба отишъл, като взел със себе си и приятел.
Разбойничката казала:
– „Ще отменим този закон изцяло, а после ще гласуваме същия, като ще променим само една точка. Вместо „само покер игри и турнири“, ще напишем, че „всички хазартни игри плащат 20% такса, върху комисионните, които събират“.
– „ Защо направо не отмените предложението за 15% върху оборота?“
– „ Не може. Другите разбойници не трябва да разбират.“

Така и станало. С гласовете на голямата shaika ГЕРБ отхвърлили единия и приели друг – същият закон с това малко изменение. Другите разбойници така и не разбрали какво се случва.

Веднага след това Главатарят се обадил на Али Баба и казал:
– „ Отивай при Заместник-главатаря по Финансите, който ще ти каже какво да правиш.“

Заместник-главатарят по Финансите казал:
– „ Ние ти помогнахме. Ще работиш по този закон и ще ни даваш 20% от печалбата си, иначе ще отменим закона.“

Не приел никакви възражения и Али Баба се съгласил да плаща на shaikata.

Като през цялото това време Али Баба платил и 500 млн. данъци на държавната хазна.

 

31
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
advokat
advokat
02 юни 2020 2:53
Гост

Никога не ми е бил противник по дела – косвено – може би, но – най-голямата ценност – това е анонимността – това е което изяжда главата на подобни личности – показност, суета – седи си мирен и анонимен. Пи-Ар-ът му е добър, но липсва окончание – примерно защо има бедни и богати и – знаете ли – липсва и глагол, от рода – ние сме богати – искаме обаче това да остане – тогава вече – ще стане Минеаполис. Кризите трябва да се предвиждат – имало е сигнали за това, сега – тук сме свидетели на селски бой –… Покажи целия коментар »

Иван
Иван
01 юни 2020 23:44
Гост

А прокуратурата ще провери ли съдържанието на СМС-ите между Горанов и Божков, защото там има явно упражняване на политическо влияние върху „независим“ орган като комисията по хазарта и въпросната мадама.

Загрижен за държавата
Загрижен за държавата
01 юни 2020 20:06
Гост

Искам само да попитам : Защо прокуратурата още не е наложила запор върху акциите на ФК „Левски 1914“, собственост на Георги Попов ? Нали същият е обвинен в укриване на данъци и то – в големи размери ? В този случай законът предвижда като наказание и конфискация на имуществото ! Следователно -за да се гарантира правото на държавата да си събере данъците и да се изпълни наказанието -трябва да се запорира и възбрани цялото имущество, което има Попов. В това имущество влизат и акциите на „Левски“ и очевидно към тях, ще има интерес,т.е. ще могат да бъдат продадени. Та затова… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
01 юни 2020 20:12
Гост

Основателен въпрос. Но ще остане без отговор. Очаквам вместо това прокуратурата да разследва кой е рисувал карикатурите.

Тиквоч
Тиквоч
01 юни 2020 18:26
Гост

Смеете ли се бе – тулупи, маргинали, келеши и наглеци ? Скоро всички ще плачете, а аз ще се смея.

мутролог
мутролог
01 юни 2020 18:11
Гост

Липсва фона на който се развива действието – раята, която живурка щастливо под сянката на султана-Мутра и нехае за съдбата на собствените си деца и внуци. Ако не беше тъжно, щеше да е смешто.

Анонимен
Анонимен
01 юни 2020 12:39
Гост

Направо ми оправихте настроението! Добре ги е нарисувал. Поздравления.

Анонимен
Анонимен
01 юни 2020 12:40
Гост

Нищо не може да им се случи. Яко са пуснали корени.

Цецо
Цецо
01 юни 2020 11:24
Гост

Безкрайно ясно е за всички, че за да имаш бизнес, трябва да си плащаш. Дали обаче в случая ще може да се докаже това?

Лалов
Лалов
01 юни 2020 11:23
Гост

Аз на друго се радвам. Че тормози управляващите. Защото се самозабравиха

Филип
Филип
01 юни 2020 11:23
Гост

Да разбираме, че войната си продължава значи.

Анонимен
Анонимен
01 юни 2020 12:37
Гост

Това е поредната битка с Пеевско-боковата мафия. Дано този път им мсекнат кранчето.

Саливерстров
Саливерстров
01 юни 2020 11:22
Гост

Довечара в новините Борисов и другите ще се обясняват как това е провокация и н е е истина, но не ивждам защо Божков ще лъже. Какво има да лъже? Защо? Няма какво да губи вече.

Анонимен
Анонимен
01 юни 2020 12:39
Гост

А, те ще си измислят сценарий със сигурност. Поредният прах в очите на хората.

психиатър
психиатър
01 юни 2020 18:15
Гост

И българските дебили – 80% ще се хванат на обясненията на недообразования простак от Банкя. Бас държа !

Neanonoimniq
Neanonoimniq
02 юни 2020 10:22
Гост

Zashtoto my friend, iska da gi razkara za da moje da doide nqkoi drug cheshit koito da ne go hvarli u zatvora za prestypleniqta koito e izvyrshil. V nai dobriq variqnt she doidat pos svesni na vlast i toq drislak she gnie v zatvora, a ot tam da risuva na MS Paint kolkoto iska komiksi. I tochno tova ima da gubi, jivot, i tochno za tva prai toq cirk. Ne e zaradi liubov kym naroda spoko

Димо
Димо
01 юни 2020 11:21
Гост

Право в целта. И то по какъв начин. Браво!

Златимир
Златимир
01 юни 2020 11:21
Гост

Някой смята ли, че Борисов, Горанов и други големи министри не са знаели за врътките и не плащането на тези пари? Айде моля ви. Божков ако иде в затвора, то Горанов също трябва да го направи, а Борисов минимум да си подаде оставката и да спре да се занимава с политика.

Radosveta
Radosveta
01 юни 2020 11:22
Гост

Самият факт, че всячески се опитват да не отговарят на неудобни въпроси Горанов и Борисов е показателен. Имат какво да крият

Хари
Хари
01 юни 2020 11:27
Гост

Не е за първи път. Бойко иначе е много сладкодумен, обаче.като не му е удобен въпроса винаги намира начин да се измъкне.

Димо
Димо
01 юни 2020 11:28
Гост

За тях дори е много удобно той да си стои в чужбина.

адв. Маринков
адв. Маринков
01 юни 2020 11:20
Гост

а вие замисляте ли се, че тия комикси се рисуват от някого. Значи той е наел някой и му е платил за работата. Което значи, че си има някакви пари и си плаща за някакви услуги. Не е толкова гол и бос. Просто се заяде, че като му взеха печелившия бизнес и не иска да финансира Левски, ама не е щото няма пари.

естественик
естественик
01 юни 2020 18:20
Гост

Естествено че има пари и то стотици милиони. Естествено че ще се бъзика, че няма пари. Естествено че е недоволен от главатаря на шайката, който му вдигна мерника, защото не внася в касичката толкова, колкото му поискаха. Ти как би постъпил ?

Neanonoimniq
Neanonoimniq
02 юни 2020 10:31
Гост

Престъпник който очевидно се мъчи да ползва популизъм да атакува правителството което го издирва. ЙЕС, най-заслужаващият доверие човек на света, веднага му вярваме щото има комикс човека. Чекай да ползвам и думичките от комикса да се види колко съм се вързал: ШАЙКА,ГЛАВАТАР,КАСИЧКА…..

Серафим
Серафим
01 юни 2020 11:18
Гост

Сега разкодирам думите на Борисов Големия Левскар. Това значи, не че ще помага на Левски, а точно обратното. Понеже е Левскар само на Левски няма да помага.

Димитриева
Димитриева
01 юни 2020 11:19
Гост

Е да. Как иначе да си обясни човек факта, че даде над 20 милиона на Пловдив за да се ремонтират стадионите на Ботев и на Локомотив. Какво му е на Герена или на стадиона на Локомотив София, че там не дава пари за ремонт и реновация?

ГигенВиген
ГигенВиген
01 юни 2020 11:24
Гост

Е той обеща милиони и на …ШУМЕН! Шумен няма клуб в близост до Б група дори, обаче пари за стадиона ще им дава. Големите обаче ще го духат.

Vergi
Vergi
01 юни 2020 11:25
Гост

Зор не е в това, че Борисов помага. Въпроса е, че Борисов трябва да направи закон и да е инициатор за такъв поне, в който да се дават данъчни облекчения на фирмите инвестиращи в спорт. Така клубовете сами ще си съберат пари за инфраструктура и за стадиони. А не държавата да им дава пари…

123
123
01 юни 2020 11:18
Гост

Ако може да го докаже, ще стане интересно.

Neanonoimniq
Neanonoimniq
02 юни 2020 10:37
Гост

to za tova e komiks zashtoto nqma dokazatelstva, no cinichnite bylgarcheta she se vyrjat. Te samo tva chakat nqkoi lyjec i izmamnik da im kaje da …az sym lyjec i izmamnik no pone si priznavam, vednaga mu se doverqvat na 100%.

Василева
Василева
01 юни 2020 11:18
Гост

Готино е.