Бизнесменът Пламен Бобоков си е писал и с премиера Бойко Борисов, и с президента Румен Радев. Това стана ясно след днешното участие на Бобоков в бТВ, където той показа снимка на изпратен смс до премиера Бойко Борисов и каза, че двамата се познават отдавна, но нямал телефона на президента Румен Радев. Прокуратурата отговори с ново разкритие от комуникацията на Бобоков, според което той е писал съобщения, както до държавния глава, така и до съпругата му Десислава Радева.

Добро утро, бос!

„Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия! Моля те да се видим за 10 мин. И ти ще си прецениш? Много те моля, въпросът е много сериозен!!! Аз от утре до 9-ти няма да съм в БГ, затова давам зор!“, пише Бобоков. Борисов го попитал за какво става дума, а бизнесменът отговорил, че е във връзка пак либийския танкер BADR.

„Срещнахме се видяхме се, обясних накратко за какво става дума и в интерес на истината той предприе адекватни мерки“, обясни Бобоков.

На въпрос защо се обръща към Борисов по този начин, той отговори: „Началник, бос, какъв да е на държавата? Очевидно се познаваме отдавна, не съм в близки отношения, но както виждате си пишем“.

В последните седмици прокуратурата публикува множество разговори между Бобоков и президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, заради които започна и разследване за търговия с влияние, по което обаче още няма обвиняеми. В един от разговорите между двамата, Бобоков пита Узунов дали може да звънне на „началника“. Днес бизнесменът каза, че няма телефона на Румен Радев.

„На този началник аз му нямам телефона, така че… Уважаемите органи знаят, че аз нямам телефона на президента. Виждал съм се с него по повод официални посещения. Какво влияние?“, обяви Бобоков.

Prezident – Rumen Radev

Веднага след това от държавното обвинение реагираха с прессъобщение, в което разкриха, че през септември миналата година бизнесменът е пратил смс до „Prezident – Rumen Radev“ от либерийската столица Монровия.

Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!……Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“, пише Бобоков, а според съобщението на прокуратурата е разменил съобщения и със съпругата на президента Десислава Радева. Какви отговори е получил обаче, държавното обвинение не съобщи.

„Съвсем нормално е един бизнесмен да търси подкрепа от държавата за един бизнес зад граница. Какво влияние има тук, какво нередно има?“, каза днес Бобоков за комуникацията му с държавните институции.

В отговор на разпространената днес комуникация на бизнесмена с Prezident-Rumen Radev, държавният глава призова прокуратурата „незабавно да публикува целия му „чат“ с Пламен Бобоков“, защото това е в обществен интерес.

Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно„, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Относно разговорите с Пламен Узунов, свързани с подкрепа за подалия вече оставка прокурор Николай Николов, за назначаване на посланици, за помилване на осъдения в Румъния Петър Ненов и за гражданство за либиец, Бобоков каза, че това са стойностни хора, на които е искал да помогне.

„Граждански дълг е, ако имаш възможност, винаги да оказваш съдействие на стойностни хора, за да могат те да бъдат забелязани. Това не е укоримо. Има огромен дефицит на стойностни хора“, отговори бизнесменът. По думите му, в България всичко се случва с връзки и отдавна нещата стоят по този начин.

„Всичко е с връзки, никой не те брои за нищо в община, в болници… Ако няма на кой да се обадиш и да те препоръча, умираш прав“, каза Бобоков. Той обаче беше категоричен, че не е очаквал помощ от дипломатите, които препоръчва, а се е надявал просто да представляват достойно държавата и българския бизнес в чужбина.

Чии са боклуците?

Относно обвиненията, които са повдигнати на него и брат му заради управлението на отпадъци, Пламен Бобоков каза, че е сигурен, че ще бъдат оправдани, но очаква делото да се проточи и определи публикуваните му от прокуратурата разговори, като „последните изцепки тип „Боливуд продъкшън“.

Той за пореден път отрече откритите боклуци в Червен бряг да са техни, като обясни, че нямат отпадъци от акумулатори.

„Ние внасяме само скрап. Усвояваме 94,5%, останалите отиват за утилизация и шлака. Да сте видели там оловна шлака или нещо подобно? Боклуците в Червен бряг не са наши. Това е абсурдно. Естествено, че може да намериш всякакви видове отпадъци. Това какво общо има с нас?“, попита Бобоков.

По думите му, разследващите не могат да открият престъпления при него и брат му, защото бизнесът им не зависи от държавни поръчки. От прокуратурата обаче днес обявиха, че именно акумулатори на фирма на Бобокови са заровени в бившето ТКЗС край Червен бряг. Става дума за над 30 тона отпадъци,а поред държавното обвинение част от тях са от акумулаторни батерии, внесени от Словакия и Румъния.

„Първоначалните данни сочат, че отпадъците включват части от акумулаторни батерии, които по външни белези могат да се определят като опасни. В района бяха измерени ниски нива на радиация, които според експерти не са опасни за здравето и околната среда“, посочват от прокуратурата. Засега предположенията са, че отпадъците са били заровени в силажните ями на бившето ТКЗС преди около 4-5 години.

Такива отпадъци, загробени в изкопни ями с дълбочина 3 метра, са открити и в землището на село Рупци до Червен бряг, съобщиха още от прокуратура и предстои установяването на тяхното количество, произход и съдържание.

„Нямаме връзки с корупционните практики в България, нашият бизнес е експортен. 1% от общия ни бизнес са държавните поръчки. Корупцията е там, където има държавни поръчки“, каза пък Бобоков и обясни, че няма логика да се търси нередност и при складирането на отпадъци, защото годишният разход за тази услуга бил 600 000 евро.

„Бизнесът на „Монбат“ е 220 млн. евро, ние правим по 25 млн. евро брутна печалба годишно. Смятате ли, че някой ще си прецака бизнеса от 25 млн. евро срещу някакви си 600 000“, каза още Бобоков и добави, че фирмите, на които са предавали отпадъците, имали капацитет за съхранението им.

Бобоков коментира и показанията на бившия управител на „Монбат рисайклинг“ Васил Богданов, който също е обвиняем по делото за отпадъците, но даде показания срещу бившите си работодатели. По този повод Бобоков каза, че Богданов бил замесен в измама с ДДС и вероятно прокуратурата му е предложила споразумение, като даде показания, за да не влезе в затвора.

Във връзка с анализа на разговорите на Бобоков, който още продължава, главният прокурор Иван Гешев каза днес, че информацията е над 260 гигабайта, а романът „Война и мир“ бил около 5 гигабайта.

Според Гешев днес Бобоков е потвърдил наличието на “задкулисие” и “паралелна държава”.

„Имало е комуникации с всякакви лица от всякакви позиции в държавата. Самият господин Бобоков по същество е признал едно нещо – че съществува задкулисие и той участва в това задкулисие, говорил е за връзки, че това е нормално и така функционират нещата в България. Той е признал на практика за една паралелна държава, в която той участва. Ето това прокуратурата иска да прекрати. И аз, докато съм главен прокурор, ще направя всичко възможно да го прекратим. Това, което искаме да прекратим, е хора с пари, със стотици милиони, да си купуват медии, политици, политически партии, за да продължават да крадат безнаказано, както са го правили 30 години. В резултат на това хората живеят по начина, по който живеят – с мизерни пенсии. От българските граждани са откраднати милиарди“, обобщи главният прокурор.

И заяви, че проблемът е, че в затворите „не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние, там където им е мястото. Влизат социално слаби, които нямат финансов ресурс да плащат на медии, на скъпо платени адвокати, те не могат да се защитават“.

26
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Anita Brett
Anita Brett
22 декември 2020 22:25
Гост

The medical community is still learning about the potential benefits that this oil provides. It has been tested for pain relief, but other studies have yet to be done. If there is an effect, it may be that the oil actually acts as a painkiller. But that could have other side effects. Researchers are just beginning to explore its potential. https://goldbee.com/cbd-oils

Ultra Omega Burn
Ultra Omega Burn
27 август 2020 11:10
Гост

Blueberries
Don’t worry; these berries won’t cause an oompa-loompa-like reaction. In fact, they’re nutritional superstars, filled with fiber, vitamin C, and cancer-fighting compounds. And studies suggest blueberries may even improve memory !
https://www.iorganifireviews.com/

Ultra Omega Burn
Ultra Omega Burn
27 август 2020 11:09
Гост

Quinoa
This teeny-tiny, grain-like seed packs some serious nutritional prowess. With a mild, nutty flavor and a texture similar to rice or couscous, quinoa is one of the only grains or seeds that provides all nine essential amino acids our bodies can’t produce themselves . And it’s filled with protein— eight grams per one-cup serving, to be exact!
https://medium.com/@venessadcruze/organifi-pure-reviews-does-it-work-ingredients-where-to-buy-and-coupon-code-ac897b6e2248

Ultra Omega Burn
Ultra Omega Burn
27 август 2020 11:08
Гост

Greek Yogurt
Regular yogurt’s thicker, creamier cousin is chock-full of protein and probiotics. It fills the belly, improves digestion, and bolsters the immune system. Plus, it’s a great healthy recipe substitute for sour cream, cream cheese, and even mayonnaise!
https://resurgestore.org

Ultra Omega Burn
Ultra Omega Burn
27 август 2020 11:08
Гост

Here’s a great excuse to gorge on pumpkin pie, blueberry cobbler, apple streusel, and chocolate-covered strawberries! Well, kind of. Yep, they’re all Greatist superfoods— just hold the sugar to get the most benefits. Here are the reasons these fruits, veggies, grains, and dairy products have made our list of the world’s best superfoods.
25 Greatist Superfoods and Why They’re Super
https://medium.com/@venessadcruze/organifi-green-juice-reviews-does-it-work-ingredients-where-to-buy-and-coupon-code-46485839e9ba

Ultra Omega Burn
Ultra Omega Burn
27 август 2020 11:06
Гост

Research has shown that the ideal diet is one that is largely plant-based with a wide variety of fruits, vegetables, whole grains and healthful animal products. Superfoods might be a good entry into healthy eating, and understanding the nutritional value of the food you eat can be enlightening, but there are lots of healthy foods out there to explore, even if no one is calling them „super.“
https://www.abhc.org

Мафия!
Мафия!
02 юли 2020 16:00
Гост

ПРИКРИВАтурата пак напълно ще си затвори очите за SMS-ите, уличаващи управляващата мафия в тъмни дела. И абсолютно паралелно с това ПОРЪЧКОратурата ще показва абсолютно идентични SMS-и, които обаче целят да ударят критикуващите управленския мафиотско-олигархичен кръг.

dorcas smith
dorcas smith
02 юли 2020 14:09
Гост

It is important to seek english language essay writing services and english language coursework writing services since students find help when they visit English Language Writing Services.
https://researchpapers247.com/english-language-writing-services/

Цвети
Цвети
02 юли 2020 12:44
Гост

Какво ни занимавате с подробности от пейзажа? Ясно е като бял ден, че този е престъпник.

Анонимен
Анонимен
02 юли 2020 17:21
Гост

под всяка статия едно и също 🙂 и как ясно, като не си се запознала с доказателствата. Проблемът е много по-сериозен обаче, пеокуратурата избирателно разследва, дели на наши и ваши, а това вече не в правосъдие. Влатко Горанов кога, записите на баш тулупа на републиката кога ще ги изследваме автентични ли са, или не. Не се мери с един аршин и затова обществото няма доверие на прокуратурата

Филип
Филип
02 юли 2020 12:43
Гост

Абсолютно е прав, че в България всичко се случва с връзки и отдавна нещата стоят по този начин.

Анонимен
Анонимен
02 юли 2020 12:41
Гост

Опря ножът до кокала и този взе да рита.

Цецо
Цецо
02 юли 2020 12:41
Гост

Боко е недосегаем. За съжаление на целият ни изстрадал народ.

Ники
Ники
02 юли 2020 12:39
Гост

Интересно как така е нямал телефона на президента Румен Радев, а пък му е писал SMS?

Натали
Натали
02 юли 2020 12:40
Гост

Вече се оплита в лъжите си между другото. И аз мога да си кръстя Пешо от Горно нанадолнище „Б.Б“ и да му цъкам съобщения.

Джулия Ст.
Джулия Ст.
03 юли 2020 12:46
Гост

Има мобилния на жена му. Нали си е говорил с нея и е пращал SMS-и до президента чрез нея.

Haralampi
Haralampi
02 юли 2020 12:27
Гост

МА не те богаташите тук бързо се ориентират ис е сприятелчяват с власт имащите

Иванова
Иванова
02 юли 2020 12:27
Гост

Бе навързали са се като свински чревца уви. Бойко от това печели дивиденти, а и кюлчета

Nikolov
Nikolov
02 юли 2020 12:26
Гост

Това в цял свят го има богаташите да притискат тия на власт да им слагат техни приближени, та после да им минават проектте. Тук са евро проекти, ма в САЩ са друг тип проекти. ПРимерно оръжеен предприемач иска негов човек да се сложи в министерство на отбраната за да го изберат него и неговите ракети примерно, които да захранват армията… нормално. Явно е нормално де.

ГигенВиген
ГигенВиген
02 юли 2020 12:22
Гост

Глупави истории. То е ясно, че тоя си бута неговите хора и борбата е неговите хора да заемат позиция, преди да заемат позиция хората на друг олигарх.

Ferdinand
Ferdinand
02 юли 2020 12:21
Гост

Е вие смятате, че оня от УолТопия дето даваше техника на болниците ма под условие не си пише и чати с министри и с премиер ли? Или Домусчиев не диктува какво да се случва ли? Айде моля ви. Това от ккога е новина. Лобират си за техните хора и това го има по цял свят. Не че го оправдавам тоя. Да го проверят дали и той не е забогатял на бързо с партиини куфарчета през 90те

Харалампи
Харалампи
02 юли 2020 12:22
Гост

Да, щоото и Спас Русев от шофьор хич не е забогатял на същия принцип. Те повечето са така.

Manoleva
Manoleva
02 юли 2020 12:23
Гост

Тоя от УолТопия поне го знаем, че в Америка си е направил парите и не е взел партиини куфари. Пробелма там е, че май не дава големи заплати на служителите си, но иначе се изживява, като голям бохем. Нормално де. Той е минал през САЩ. Там най-важно е интереса и парите

RisteV
RisteV
02 юли 2020 12:24
Гост

Абе да е направил едихн завод в България и да дава пари на хората в някой малък град ще е най-добре. Ама те и това не правят. Единствено Домусчиев е направил заводи на фирмите си в Пещера и трябва да ви кажа, че около завода кипи живот, репсективно се строят къщи, предполагам от Пловдивчани и Пазарджиклии. Та и тоя от УолТопия да направи един завод тук, а не цялата му продукция да се осъществява в САЩ.

Тошков
Тошков
02 юли 2020 12:25
Гост

О той е пресметлив собственика на тая фирма за стени. Досега е бил се в САЩ и там е направил фирмата и парите си. Е, в един момент идва в Бългаиря. Ей така от голия патриотизъм ли? Не мисля.

Manoleva
Manoleva
02 юли 2020 12:20
Гост

изнесменът Пламен Бобоков си е писал и с премиера Бойко Борисов, и с президента Румен Радев. Това стана ясно след днешното участие на Бобоков в бТВ, където той показа снимка на изпратен смс до премиера Бойко Борисов и каза, че двамата се познават отдавна, но нямал телефона на президента Румен Радев.

Ма защо това, че бизнесмен си пише с премиера е новина бе? Какви са тия глупости по медиите търсещи сензация за да ги гледат? И простия народ, който с това се занимава и се вълнува? Скандал му дай. Естествено, че си пишат.