Издирваният от властите син на бизнесмена Миню Стайков – Стайко, е в „Пирогов“, след като е бил отвлечен, бит и оставен на Витоша.

Адвокатът му Любомир Таков каза пред бТВ, че Стайков сам се е обадил на свои близки, които са го намерили в безпомощно състояние на Витоша и са го откарали в болницата. От „Пирогов“ потвърдиха, че 30-годишният Стайков е там. Пред БНР обаче д-р Слави Тодоров каза, че сигналът при тях е за млад мъж, който паднал пред дома си.

„Около 09.15 часа получихме адрес за мъж около 30-годишна възраст с травма на главата, паднал пред дома си. Намерихме мъж, който беше в къщата си, в леглото, не беше много адекватен. Имаше травма на главата и имах съмнение за комоцио. Затова по най-бързия начин оправихме нещата и уредихме транспорт до „Пирогов“, каза д-р Тодоров.

Наблюдаващият делото срещу Стайко Стайков прокурор Ангел Кънев каза, че днес сутринта е получена молба от него, че едва вчера разбрал, че е издирван и е готов да съдейства и да се яви в прокуратурата.

„Проверявани са адресите на всичките му близки, разпитвани са близките му, шофьорите му, дамата, с която е съжителствал и неговите роднини. Никой от тях не е заявил в официален разпит, че Стайко Стайков е отвлечен“, обясни прокурор Кънев.

Прокуратурата е назначила експертиза за здравословното му състояние и дали тя позволява Стайков да остане в ареста, като вече е издадено постановление за 72-часовото му задържане.

Стайко Стайков беше обявен за издирване преди 5 месеца, когато от Специализираната прокуратура съобщиха, че той, баща му Миню Стайков и още шестима души са обвинени за участие в организирана престъпна група, която е продавала акцизни стоки без бандерол, извършвала данъчни престъпления и пране на пари.

Миню Стайков беше арестуван при акцията на спецпрокуратурата във „Винпром Карнобат“, „СИС Индустрийс“ и „Топаз Мел“ и все още е в ареста. Разследването е свързано и със злоупотреби с европари по програмата „Млад фермер“ за около 7 млн. лева. Според прокуратурата групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар.

Синът му беше обявен за издирване през септември с европейска заповед за арест, но до днес нямаше информация за местонахождението му.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
юрист
юрист
29 януари 2019 8:50
Гост

Интересно че не е подал жалба а ги прикрива. Толкова ли е насран..?

Киднапиранье
Киднапиранье
28 януари 2019 19:04
Гост

Биячите са на заплата в Карнобат, а Малкия Апаш се е самоотвлякъл, с идеята да елиминира „има опасност да се укрие… „

Джаро
Джаро
28 януари 2019 16:48
Гост

Не е лесно за престъпниците в днешно време. От една страна биячите, от друга полицията (не толкова опасна). А и няма кой да ти пази гърба. Мъка…

Алена
Алена
28 януари 2019 15:30
Гост

Вълчо Арабаджиев изтегли късата клечка от самото начало, най-големият карък от децата на актуалните арестанти.

Анонимен
Анонимен
28 януари 2019 15:28
Гост

Както винаги мафията върши по-добра работа от полицията в такива случаи. Нали този младеж го издирваше Интерпол, пък той пазнал пред дома си с любезното съдействие на биячи.

Анонимен
Анонимен
28 януари 2019 15:16
Гост

Обвиненията срещу семейния бизнес са много сериозни. Дано да има справедливо наказание.

Анонимен
Анонимен
28 януари 2019 15:13
Гост

Да се беше предал, нямаше да пострада така.