Бившият член на Висшия съдебен съвет (ВСС) Даниела Костова е класирана на избираемо място за съдия в апелативен съд, показа справка на „Лекс“. Преди дни стана ясно, че колегата ѝ в предходния състав на ВСС Ясен Тодоров е на първо място в този за Националната следствена служба.

Костова е участвала в конкурса за повишаване в Наказателното отделение на Апелативен съд-Варна. Получила е оценка 5.90, която я поставя на втора позиция от общо 23-ма класирани магистрати.

Костова беше съдия в Окръжен съд-Варна преди през 2012 г. да бъде избрана за член на ВСС. След края на мандата новият състав на съвета удовлетвори желанието ѝ да бъде възстановена на работа в Специализирания наказателен съд. През есента на 2018 г. тя беше командирована в апелативния спецсъд със заповед на председателя му Георги Ушев. Като беше предпочетена пред останалите магистрати, които са с по-дълъг опит и стаж от нея в СНС.

През май миналата година Съдийската колегия обяви конкурс за повишаване в апелативните съдилища. Две места бяха предназначени за наказателните отделения – по едно в Бургас и Варна. И именно на това във Варна е класирана Даниела Костова. А за това в Бургас е класирана зам.-шефката на окръжния съд в града Петя Петрова-Дакова, която е получила пълна шестица.

Все още не е обявено класирането за 10-те места в гражданските отделения, от които 5 са в Софийския апелативен съд, 4 – във Велико Търново и едно в Бургас, както и за петте места в търговските отделения, от които 3 са в София, а 2 в Пловдив.

 

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Браво
Браво
03 юли 2019 14:08
Гост

Браво, колега, и на добър час!

Анонимен
Анонимен
03 юли 2019 11:53
Гост

Явно жената си е с афенитет към морската ни столица.

Анонимен
Анонимен
03 юли 2019 11:48
Гост

Браво! Изкарала е отлична оценка.

Анонимен
Анонимен
03 юли 2019 11:47
Гост

А Яската как се настани в Националната следствена служба. Дано тук да е по-полезен.

Анонимен
Анонимен
03 юли 2019 11:26
Гост

един по един си се уреждат… не че преди не си бяха уредени, но кариерката трябва да върви.