Бившият член на Висшия съдебен съвет Румен Боев е предложен за зам.-шеф на Апелативната прокуратура в Пловдив, показа справка на „Лекс“.

Предложението е на шефа на АП-Пловдив Иван Даскалов и ще бъде обсъждано и гласувано от Прокурорската колегия на ВСС на заседанието ѝ на 7 март.

Румен Боев работи в съдебната система от 1981 г. От 1983 г. до 1986 г. е бил заместник-районен прокурор на Пловдив. После 13 години е бил военен магистрат – най-напред следовател, а след това военен прокурор и зам.-военноокръжен прокурор на Пловдив.

От 1998 г. до 2009 г. е бил заместник на административния ръководител на Апелативната прокуратура, след което четири години е бил редови обвинител в АП-Пловдив.

През октомври 2012 г. Боев беше избран за член на Висшия съдебен съвет. Малко след като встъпи се разрази скандал около неговото име и това на колегата му във ВСС Камен Ситнилски във връзка с избирането им за кадровици. В медиите излезе информация от специални разузнавателни средства, според която е имало лобиране сред прокурорите в тяхна полза. Но дисциплинарно производство беше образувано само срещу Ситнилски, не и срещу Боев.

Румен Боев беше член на Комисията по предложенията и атестирането, а впоследствие на Комисията за атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия на ВСС.

След края на мандата му като член на съвета на 3 октомври м.г., се върна на работа в Апелативната прокуратура в Пловдив.

2
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
02 март 2018 16:25
Гост

На някои кариерата им все си върви…

Анонимен
Анонимен
02 март 2018 13:40
Гост

Добро момче е Румен, послушно, неконфликтно и отзивчиво.