„Известно е, че поради естеството на своята дейност, структурните и технологични особености, собствениците на социологическите агенции, много често осъществяват нарушения на данъчното законодателство, свързани с пране на пари, търговия с влияние и редица корупционни практики.“

Това са част от мотивите, с които лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и още шестима депутати от партията му искат собствениците и служители на социологически агенции да бъдат включени в антикорупционния закон, за да декларират доходи и имущество.

Днес от „Атака“ внесоха законопроекта за промени в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ), който анонсираха вчера. От него става ясно, че предложението на депутатите е собствениците на социологически агенции да бъдат включени сред лицата, заемащи висши публични длъжности, които според закона са длъжни да декларират доходи и имущество и могат да бъдат разследвани за корупция.

В мотивите си депутатите пишат, че включването на собствениците на социологически агенции в обхвата на закона е продиктувано от това, че те оказват огромно влияние върху обществено-политическите процеси в страната, формират общественото мнение и дават морални оценки. Според вносителите някои от социолозите са много известни и гражданите се интересували от техните доходи и имущества, които до момента са скрити и неясни за обществото.

„Говори се за огромни и неприлични по размер доходи и имущества на някои от тях и осветляването им ще бъде само от полза за спиране на спекулациите“, аргументират се от „Атака“.

Според тях декларирането на имуществата и доходите на собствениците на социологическите агенции, ще бъде важна стъпка за постигането на по- голяма прозрачност, „за по-успешна борба със задкулисието, както и за по- нататъшното изясняване на това кой какъв е в българския обществен и политически живот, в който активни участници са и самите те“.

11
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
ayiq surucu xidmeti
ayiq surucu xidmeti
21 май 2020 14:49
Гост

// Когда вы веселитесь, кто хочет побеспокоиться о том, как вернуться домой позже? Специально разработанные решения для водителей Valet Parking обеспечат вас и ваших друзей ответственным шофером для участия в спортивных мероприятиях, трезвый водитель баку обходах бара, концертах, мальчишниках или мальчишниках, а также в любых ayiq surucu xidmeti других мероприятиях, требующих водителя. Ищете ли вы назначенного водителя, чтобы безопасно доставить вас на мероприятие или обратно, или вам просто нужна поездка домой в конце ночи, служба трезвого водителя Valet Parking обеспечит вам возможность расслабиться и приятно провести вечер.

Antika
Antika
26 март 2020 16:29
Гост
nelli
nelli
17 октомври 2019 12:54
Гост

// Our waters fully comply with the standards of the State Committee for Standardization, Metrology and Patent of the Republic of Azerbaijan have hygienic certificates of the Ministry of Health of the Republic of Azerbaijan, Hygiene and Epidemiology Center and AZS National Certification dispenser su System (AZS 282-2007). Hygienic certificates of production of drinking water, as well as plastic containers and caps used for packaging are provided.

Lohondra
Lohondra
09 септември 2019 22:10
Гост

Sosial media marketinq günümüzün ve geleceyin en effektiv reklam modellerindən biridir. Bu sebebdendir ki, SMM xidmeti
dünyanın tanınmıs brendleri terefinden xususi diqqet merkezinde saxlanılır. Minimum reklam xerci, maksimum tanınırlıq bu reklam növünun baslıca xüsusiyyetleridir.

Sanderson
Sanderson
09 септември 2019 22:07
Гост

Вас интересуют Тур по музеям Баку
?.Являясь культурным центром Азербайджана, в Баку находятся ряд государственных музеев истории и искусства, которые сохраняют национальную культуру и самобытность страны. В городе также есть несколько музеев, которых вы больше нигде не встретите.

Antika
Antika
21 август 2019 17:55
Гост

Antika Ekspertiz Firmasıdır. Pls! Thanx

gclub-royal1688
gclub-royal1688
21 май 2019 9:12
Гост

it is good information that makes us get a lot of new knowledge.
Gclub Royal1688

Болен Жмудеров
Болен Жмудеров
13 май 2019 14:41
Гост

Социолозите – тия народни изедници, които живеят на гърба на трудовия народ и го насочват да гласува неправилно…

Анонимен
Анонимен
09 май 2019 16:35
Гост

Всички се борят за прозрачност когато става въпрос за другите.

Анонимен
Анонимен
09 май 2019 16:29
Гост

Волен пак извира от идеи. Тамън се беше поуспокоил малко.

Анонимен
Анонимен
09 май 2019 16:31
Гост

Така е предизборно. Всеки гледа да си лъсне имиджа и да се представи в най- добрата си светлина.