Арестант от затвора в Ловеч е осъден на две години затвор при строг режим, защото се заканил на надзирател, че ще бъде „поръчан“ и ще е в „някоя канавка“, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът бил задържан в ловешкия затвор, тъй като е подсъдим за грабеж при опасен рецидив, придружен с опит за убийство.

Инцидентът с надзирателя е от 29 септември 2017 г. Вечерта надзирателите пускали един по един лишените от свобода да провеждат разговори от стационарен телефон в коридора на затвора.

Рецидивистът започнал да говори по телефона в 20,26 ч. и след 4 минути единият надзирател му казал да приключва разговора, тъй като предстои вечерна проверка. Подсъдимият започнал да вика, че ще прави каквото си иска и има право да говори по телефона. Надзирателите му обяснили, че трябва да прекрати разговора за извършване на вечерна проверка, но той продължил да негодува и да крещи.

Тогава единият служител натиснал с ръка бутона на телефона и прекратил връзката, а мъжът се обърнал към него и му заявил: „Аз вече теб съм те проучил, в скоро време ще бъдеш поръчан“. Надзирателят го попитал „на мен ли говориш“, а той му отговорил неколкократно: „Не ме сочи с пръст, че този пръст ще бъде в някоя канавка“. След заканите бил отведен в килията.

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
06 март 2019 15:57
Гост

Даже малко са му дали. Надали ще коригира поведението си за 2 години.

Кольо
Кольо
06 март 2019 15:55
Гост

Този да се благодари, че не е в някой щатски затвор. Щяха да го спукат от бой.

Анонимен
Анонимен
06 март 2019 15:48
Гост

Не стига, че надзирателите работят за ниски заплати, ами им се налага и да търпят обиди и заплахи.