Осем от 12-те катаджии от Пловдив и Пазарджик, които преди 7 години бяха арестувани при акция „Палките“ и обвинени за искани подкупи от шофьори, отиват в затвора. Това реши Апелативният специализиран наказателен съд и отмени присъдата на Специализирания съд, който в края на 2016 г. оправда и 12-те подсъдими.

Новата присъда не е публикувана още на сайта на съда и за нея съобщи днес зам.-шефката на Специализираната прокуратура Даниела Начева. Тя каза, че втората инстанция е признала осемте подсъдими за виновни в участието на организирана престъпна група, а петима от тях и за вземане на подкупи.

Двама от катаджиите са осъдени на 4 години затвор, трима на по 3 години и 6 месеца и още трима на 3 години затвор.

Въззивният съд потвърди оправдателните присъди на спецсъда спрямо останалите четирима служители на МВР, обвинени единствено за получаване на подкупи.

Присъдата на Апелативния спецсъд не е окончателна и тя ще бъде обжалвана от катаджиите пред Върховния касационен съд.

Разследването започна по сигнали на рекетирани шофьори, от които полицаите искали между 20 и 50 лева. В разкриването на схемата участваха полицаи под прикритие, използвани бяха и специални разузнавателни средства, а акцията по задържането им беше кръстена „Палките“, защото катаджиите криели парите от подкупи в полицейските палки.

На съд бяха пратени Стоян Илиев, Петър Михайлов, Георги Бодуров, Петър Костадинов, Марин Енджов, Иво Даскалов, Георги Георгиев, Илия Сотиров, Наско Ставрев, Илия Пърличков, Здравко Тодоров и Иван Араланов.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Валентин Ангелов
Валентин Ангелов
24 декември 2018 9:14
Гост

При мангалите , да им счупят прозорчетата , аналните.

Anonimen
Anonimen
15 май 2018 10:20
Гост

Дано ВКС не се изложат.

Пръчка
Пръчка
14 май 2018 20:41
Гост

Въй, чудо! Дано и окончателното решение да е такова, няма по-добра превенция от ефективния затвор.

Анонимен
Анонимен
14 май 2018 20:35
Гост

Просъдите – добре, ама как може това дело да се точи 7 години

зад решетките
зад решетките
14 май 2018 20:39
Гост

тези трябва за дълго да остнат на топло… нагли изнудвачи, които си крили рушветите в палките. сега в затвора… да не казвам

5-ko
5-ko
15 май 2018 10:23
Гост

Dobri advokati.