Алкохолният бос Миню Стайков остана за постоянно в ареста, след като Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) отново отказа да му наложи по-лека мярка за неотклонение.

Това означава, че през септември ще се навърши една година, откакто бизнесменът е в ареста. Той бе задържан през есента на миналата година и обвинен за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, пране на пари и продажба на акцизни стоки без бандерол. Днес стана ясно, че срокът на разследването е удължен с още два месеца и трябва да приключи до средата на септември, след което делото да бъде внесено в съда.

В последните месеци Стайков многократно се оплаква от влошено здраве, но специализираните съдилища отказват да го пуснат от ареста.

Днес той отново поиска да излезе на свобода, за да се лекува. Защитата му изтъкна и психиатрично изследване, според което Стайков страда от депресия и мисли на безнадеждност.

„Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация. И тъй като става дума за счетоводство и експертизи, които са направени, няма с какво да попреча“, каза Стайков, цитиран от БТА.

Към защитата на бизнесмена се присъединил и швейцарският адвокат Винсент Солари, който обаче днес не беше в съдебната зала. Той защитава още футболната легенда и бивш шеф на УЕФА Мишел Платини. Французинът беше задържан за кратко през юни покрай разследването за корупция при избора на Катар за домакин на световното първенство по футбол през 2022 г.

„Той е добър пеналист, който се занимава с европейско право и би бил добър защитник на господин Стайков и това е неговият избор“, коментира днес адвокат Анна Попова.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Песимист
Песимист
03 септември 2019 11:36
Гост

И господ да слезе в съдебната зала, няма да измъкне Миню, ако е станал неудобен за държавните шефове. Тука доказването има второстепенно значение.

Анонимен
Анонимен
22 август 2019 13:52
Гост

Явно адвокат Винсент Солари има опит с дела за корупция.

Анонимен
Анонимен
22 август 2019 13:54
Гост

Това от една страна не е добре, тъй като ще измъкне Миню Стайков. А той доста е крал и фалшифицирал.

Анонимен
Анонимен
22 август 2019 13:48
Гост

Айде и този се разболя и го хвана депресията. Или може би е носталгия по предишния му живот.

Чудомир
Чудомир
22 август 2019 13:37
Гост

С лесни пари от Европата, що да не го наеме човека, що пара е усвоил, какво са за него 20 000 евра на заседание …