Над 500 съдии и служители уважиха отбелязването на 20-годишния юбилей на Апелативния съд в Пловдив. Това стана на празничен концерт в Дома на културата „Борис Христов“, където се събраха съдии и съдебни служители от шестте окръжни и 27 районни съдилища от апелативния район и специални гости от цялата страна, съобщиха от съда.

Сред гостите бяха председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, главният  прокурор Сотир Цацаров, членове на Висшия съдебен съвет, председатели на останалите апелативни съдилища в страната, съдии от другите съдилища в  Пловдив, прокурори от апелативния район. Специални гости на юбилея бяха първите председатели на Апелативен съд в Пловдив Здравко Киров и Радка Петрова.  На тържеството присъстваха ръководителите на Пловдивската адвокатска колегия, както и много адвокати.

Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев  поздрави магистратите с юбилея, а министърът на правосъдието Цецка Цачева изпрати поздравителен адрес. В него тя посочи, че „съдиите от Апелативния район са заели своето достойно място в историята на правораздаването у нас и не веднъж са доказвали в годините на прехода, че са в състояние да отговорят на високите изисквания за качествено правораздаване“.

Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова приветства гостите и честити 20-годишния юбилей на колегите си. Заедно с директорката на Националната търговска гимназия Славейка Иванова обявиха, че е сключено Споразумение за сътрудничество между съда и училището. Ученици от гимназията ще могат да карат своя стаж в съда. Това споразумение е във връзка с откриването през следващата учебна година на нова специалност „Съдебна администрация“ в гимназията, която ще подготвя кадри за съда.

Магистратите получиха подарък и от деца от дом „Мария Луиза“, които често гостуват в Съдебната палата с благотворителни базари и участват в инициативата „Час на класа. Съдът отблизо“.

На тържеството беше представен гербът на Апелативен съд – Пловдив, изработен от възпитаници на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство под ръководството на преподавателя по хералдика главен асистент д-р Стоян Антонов.  Студенти от катедрата по „Приложни изкуства“ в АМТИИ с ръководител доц. д-р Никола Лаутлиев проведоха час по репортажна фотография по време на тържеството и техните снимки ще бъдат публикувани  на сайта на Апелативен съд.

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Само питам
Само питам
21 април 2018 18:39
Гост

Лозан и Цацаров заедно?

Анонимен
Анонимен
21 април 2018 13:56
Гост

Честито на колегите!

Анонимен
Анонимен
21 април 2018 11:52
Гост

Браво. Добра инициатива с училищата. Поздравления!