Осъденият на доживотен затвор без замяна по делото „Килърите“ Георги Вълев, може да загуби имущество за над 3,6 млн. лева. От Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) съобщиха, че са внесли искане до Окръжния съд във Велико Търново за отнемане на имуществото на Вълев.

Искът е за 3 611 170 лв., като става дума за 41 недвижими имота, както и суми от продажба на имущество, придобито от престъпна дейност.

Георги Вълев беше осъден, след като на три инстанции беше признат за виновен за съучастник като подбудител в убийствата на Петър Лупов и Румен Рачев. От антикорупционната комисия подчертават, че Вълев е осъден и за престъпления, попадащи в обхвата на първия отменен закон за отнемане на имущество от престъпна дейност. Бизнесменът е осъден за това, че в периода 2000 – 2009 г. е извършил банкови сделки без разрешение и е получил значителни неправомерни доходи.

Комисията е внесла искове за отнемане на имущество срещу още двама осъдени от групата „Килърите“. От Петър Стоянов-Сумиста е претендирано имущество за 361 881 лв., а от Янко Попов  – за близо 1,2 млн. лв.

2
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
УНГ
УНГ
16 февруари 2018 14:19
Гост

И като ги вземат започват големите проблеми

Анонимен
Анонимен
16 февруари 2018 15:51
Гост

Те да ги вземат, после ще му мислят.