Антикорупционната комисия трябва да приключи до 20 дни проверката за луксозния апартамент, в който живее финансовият министър Владислав Горанов, съобщиха от прокуратурата.

Тя започна по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров след въпрос от зрител при участието му в „Шоуто на Слави“ по бТВ. Горанов сам е написал в имуществената си декларация пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), че обитава луксозното жилище. То се намира в комплекса „Есте Хоум енд СПА“, който е собственост на дружеството „Есте пропъртис“ ЕООД, която пък е дъщерна фирма на „Адванс пропъртис“ ООД, което е на братята Георги и Кирил Домусчиеви, сочат данните в Търговския регистър.

След това Горанов призна, че живее в апартамента от 2012 г. Собственик на жилището пък бил кръстникът му Иван Сариев.

„Моята преценка е, че нямам конфликт на интереси. Никога фирми, свързани с вече публично известния Иван Сариев, не са получавали обществени поръчки и субсидии“, коментира днес Горанов.

След като главният прокурор разпореди проверка, в понеделник във Върховната касационна проверка писмени обяснения са дали Горанов и Сариев. От прокуратурата пък са разпоредили отделни конкретни действия по проверката на Дирекция „Противодействие на корупцията“ при КПКОНПИ.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Едикойси Анонимен
Едикойси Анонимен
28 ноември 2018 16:29
Гост

Налице е абсолютна корупционна сделка – търговия с влияние. При това Горанов си признава. Едно жилище/имот може да бъде обитавано само на предвидените в закона основания – като собственик, или наемател. Не може без нищо, ей така, щото собственика на имота ти е „кръсник“, приятел, съпартиец и т. н. Всичко е свързано с данъчното облагане на сделки между свързани лица по смисъла на закона. Сега да се търси с какво Горанов е компенсирал „кръсника“, как го е предпазвал от проблеми, как го е облагодетелствал и т.н. ще бъдат предмет на „проверката“ за да се прекрати преписката и да се оправдае… Покажи целия коментар »

Минувач
Минувач
28 ноември 2018 12:27
Гост

Владислав Горанов да не е от вчера. Той си е опекъл работата.

Анонимен
Анонимен
28 ноември 2018 12:28
Гост

Със сигурност. Живее в собственост на кръстника си. Не е длъжен да плаща наем. Иначе до сега 100 пъти да е изготвил фиктивен договор.

Някой си
Някой си
28 ноември 2018 12:26
Гост

И като го проверят какво? Само ще изчистят имиджа на Горанов, то това е и целта на цялата акция.

Бонд
Бонд
28 ноември 2018 12:28
Гост

Така е – не е случайно, че всичко тръгна от въпрос на зрител при Слави, слаба режисура. Явно е имало сигнал, че Горанов ще бъде атакуван и действат изпреварващо.

Анонимен
Анонимен
28 ноември 2018 12:25
Гост

Цацаров си знае работата.