Александър Николов е преизбран за председател на Управителния съвет на Сдружението на администрацията в органите на съдебната власт (САОСВ). Това стана на провелото се годишно отчетно-изборно събрание на организацията, на което присъстваха 60 делегати от регионалните секции от цялата страна.

Николов е бил номиниран от 26 от общо 44 секции в страната и е избран с пълно мнозинство. В момента той е адвокат, бил е служител в Софийския градски съд и Върховния административен съд (ВАС).

За заместник-председател на УС на САОСВ е избрана Жанета Трифонова, която е съдебен администратор в Административен съд-Ямбол. Останалите членове на Управителния съвет са Христо Митков (адвокат), Еленко Еленков (служител във ВАС), Даниела Петрова (РС-Перник), Силвия Евстатиева и Ивайло Таков (работят в прокуратурата).

Делегатите излъчиха и нов състав на Контролния съвет. За председател е избрана Соня Миткова (служител във ВАС), а за членове – Маргарита Пазвантова (ВКС), Красимира Петрова (РС-Велико Търново), Мирослава Райковска и Димитър Зотев (служители в прокуратурата).

До момента Управителният и Контролният съвет са се състояли от по петима членове, но на събранието е решено техният брой да бъде увеличен на седем души, като целта е да има по-голямо представителство на секциите от страната.