Административният съд във Варна организира благотворителен великденски базар. Той започна днес и ще продължи до 25 април, съобщиха от съда.

Благотворителният базар е съвместна инициатива на съда и Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Варна и се организира за четвърта година. Изделията за великденския базар са изработени от деца от комплекса. Те са част от дейностите, свързани с развиването потенциала на малчуганите и повишаването на уменията им за справяне с ежедневието.

И сега, както всяка година, събраните средства ще бъдат дарени за лечение на деца от Варна, страдащи от тежки заболявания. Тази година базарът ще помогне на 5-годишния Емир Асенов. Той е роден преждевременно, в шестия месец, с диагноза „детска церебрална парализа – спастична квадрипареза – средно тежка степен. Специфично разстройство на артикулацията“. Момченцето е с 95% увреждане, не може без чужда помощ, за него се грижи баба му.

Малкият Емир се нуждае от закупуване на помощни технически средства – инвалидна количка, корсет и вертикализатор, за да живее по-добре и да се чувства по- пълноценно и щастливо дете.

Всеки, който желае да помогне, може да дари средства по следната банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД
IBAN: BG33STSA93000022057005
BIC: STSABGSF
Валута: BGN
Емир Нейле Асенов

 

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
15 април 2019 14:15
Гост

За щастие това заболяване вече се лекува успешно в чужбина. Успех на Емир!

Анонимен
Анонимен
15 април 2019 14:12
Гост

Браво! Така не само ще помогнем на децата в нужда, а и ще можем да сложим в къщи едно такова красиво изделие, което ще допринесе за празничното настроение.

Анонимен
Анонимен
15 април 2019 14:09
Гост

Страхотна инициатива. Би било хубаво обаче да сме малко по-добри не само на празници.