Възползвайки се от даденото ни право на отговор, заявяваме следното.

Аз и екипът ми сме изключително обезпокоени, че законово подадени сигнали за нередности, с ясно посочен подател  и адресат, по които сигнали са образувани няколко на брой проверки и производства, и които сигнали ако се докажат, биха могли да се квалифицират като тежки умишлени престъпления, се тълкуват като доноси и влияние върху правосъдната система, нейната дейност и атаки срещу личността на отделни съдии.

Без да влизаме във формализъм ще заявим, че съгласно константната практиката на съда в Страсбург, правото на адвоката да отправя критики срещу съдебната система, включително и срещу съдии е неприкосновено и обратното би означавало задушаване на свободата на професията, която е с призвание да защитава гражданите.

Тъй като сме не само засегнати, но и търпим значителни репутационни вреди, а такива вреди търпи и цялата съдебна система считаме, че нашите действия и въпросната декларация следва да бъдат оценени от институции на наднационално ниво, каквито са структурите на европейската и венецианска комисии.

Не сме останали в тази страна, за да мълчим и никога и нищо не ще ни спре да се борим с всяка една нередност, която считаме за неправда.

13
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Мишо Филипов
Мишо Филипов
24 декември 2019 10:37
Гост

Обръщам се към всички клиенти на адвокат Николай Димитров. Потърсете си друг адвокат незабавно. Ще ви излъже и ше попаднете в капана на алчността и наглостта му. Опита се със заплахи да накара семейството ми да работи с него но щеше да получи един бой. Такива селяни са за затвора

Калоян Найденов
Калоян Найденов
24 декември 2019 10:32
Гост

Адвокат Димитров е срам за българската адвокатура. Изключително некомпетентен и простоват човек. Хубаво е, че все повече хора го осъзнават. Дано му отнемат правата. Крайно време е.

Руси Иванов
Руси Иванов
24 декември 2019 10:24
Гост

За жалост поредният недостоен адвокат. Излъга семейството ми. Каза ни една сума с всъщност е получил съвсем друга. Такива като адвокат Димитров трябва да са в затвора.

Озадачен
Озадачен
02 юли 2019 10:14
Гост

Следя новините, чета противоречивите коментари отдолу и не мога да разбера кой е прав, кой – крив.
А възможно ли е и двете страни да са прави – не е обида към съда сигнал за потенциално престъпление, ама и тоз адвокат е кофти човек със съмнителна практика и странични бизнеси? В днешно време всички са маскари.

ewy
ewy
30 юни 2019 13:55
Гост

„Проблемът“ на този адвокат и на подобните му е , че прокуратурата и МВР си затварят очите за начина , по който си „въртят“ мръсния бизнес . Съответно , те трупат пари , а като натрупат много – ще стават все по-нагли и по-нагли . В нормалните държави ти намират цаката , почват те с разследвания , губиш си адвокатските права и нещата заспиват .

Анонимен
Анонимен
29 юни 2019 20:10
Гост

Страшен боклук е този айдукат, освен че ходи като гробар след ПТП и щави наследниците на пострадалите, ами след като му намалят справедливо обезщетение, поч„ва да топи онези съдии, които са решили срещу него.
Този не може да е адвокат- срам за съсловието

Гърмян Адвокат
Гърмян Адвокат
30 юни 2019 11:16
Гост

Аман от „авантаджи“ в тази кочина! – За такива като Вас от столетия си има пословици – Когото Бог е ударил, ти не превързвай! – Ама, като се юрнахме, да състрадаваме… Сега ядем тоягата и добиваме мъдрост на собствен гръб! И, от кого я яден, тази тояга – от същите амеби! – Нещастници!

Популистка
Популистка
28 юни 2019 23:13
Гост

Шуменски смешко, много си повярва, но ще се върнеш в реалността скоро

така е в кочината
така е в кочината
28 юни 2019 21:41
Гост

Като има кой да им уйдисва на глупостите, вместо да ги натири директно към кошчето, пардон – към делото, много ясно, че ще пишат доноси… В ИВСС, че и във ВСС, е пълно с калинки, дето по цял ден се чудят с какви глупости да се занимават.

Бай Иван
Бай Иван
28 юни 2019 19:10
Гост

Преди време 64 съдии-умници пак бяха написали „писмо“ с/у адв. Михаил Екимджиев – човекът им отговори просто – явно не сте много натоварени,щом вместо съдебни решения,пишете писма. Та и тези юнаци така – адвокатите пишели „доноси“ срещу тях, меддите упражнявали „натиск“, ищците им отправяли „заплахи“ -ей, магистратчета, вижте какво е доверието в съдебната система – 10 %,и смазващите 90 % недоверие…откъде тези данни – ми слушах ги към края на декември миналата година по БТВ или Нова ТВ, не помня вече. А в зала – тези жертви на адвокатската агресивност, да ги видите – то не са истерии,то не са… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
28 юни 2019 18:34
Гост

Четейки това, та се при сетих. Какво стана с идеята на ВСС да се вземат мерки срещу обидни език в жалби, искове и т.н. Май нещата не са толкова прости.

Анонимен
Анонимен
28 юни 2019 18:19
Гост

А бе никой не оспорва правото на когото и да било на критика към съда, стига да е обективна, а не обидна.

адвокат
адвокат
29 юни 2019 6:36
Гост

На зла круша зъл прът !