Адвокатът на рапъра Ди Ем Екс ще пусне рап в съдебната зала на 29 март, когато ще бъде обявена присъдата на клиента му. Така защитникът ще опита да спаси от затвора рапъра по обвинението за данъчни измами, съобщи БТА, като се позовава на „Асошиейтед прес“.

Адвокат Мъри Ричман заяви, че иска да пусне в съда няколко песни на Ди Ем Екс, чието истинско име е Ърл Симънс. Сред парчетата, чийто текстове е изпратил адвокатът на съдията, са „Slippin“ и „The Convo“.

„Това е неподправения Ърл. Не сме тук и не желаем да го превръщаме в онова, което някои биха искали да видят. Ърл е уникален сам по себе си заради красивия си ум и своя талант“, каза защитникът на рапъра.

Причината адвокатът да избере този подход е, че клиентът му може да е твърде емоционален, за да говори и така ще бъде по-добре разбран от съдията.

47-годишният Ди Ем Екс беше пратен в затвора през януари от съдия Джед Рейкаф, който отмени възможността за излизане на свобода под гаранция на изпълнителя и го смъмри, че неколкократно го е излъгал. Според Ричман, клиентът му е оценил времето, прекарано в затвора и вече е „трезв и укрепнал“.

Той предложи „уникално решение“, което включва до 60-дневно проучване на клиента му от квалифицирани консултанти вместо лишаване от свобода. По този начин състоянието на Симънс ще се подобри и ще му позволи да се върне на сцената, където може да изкара пари и да изплати дължимите 1,7 милиона щатски долара от данъци, както и да издържа 15-те си деца, които има от девет жени.

Въпреки че е спечелил 2,3 милиона долара от 2010 до 2015 г., Ди Ем Екс не е декларирал никакви приходи и не е използвал банкова сметка на свое име. Давал е също лъжливи декларации за доходите си в съда, когато е започнал процедура по несъстоятелност. Съдът обаче три пъти е отказал да обяви фалита му, за последен път през 2016 г. Тези процедури са свързани по-скоро с нежеланието му да плаща издръжки.

Рапърът е имал многократно проблеми със закона. Задържан е няколко пъти за носене на оръжие без разрешително, притежание на наркотици, превишена скорост, агресивно поведение и жестокост над животни. През 2015 г. Ди Ем Екс прекара повече от два месеца в ареста за неплатени детски издръжки.

2
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
28 март 2018 20:40
Гост

Забавен тип

разтревожен
разтревожен
27 март 2018 16:39
Гост

ох дано не започнат да съдият наште чалгаджии и да им пускат песните по залите