Адвокати и нотариуси започнаха кампании за набиране на средства за болниците.

Председателят на Нотариалната камара Красимир Анадолиев отправи призив към колегите си да направят дарение за Александровска болница.
„Хората с бели престилки са тези, които се изправят лице в лице с коварния вирус и в техните ръце е надеждата за оздравяване и физическо оцеляване на стотици, а може би и на хиляди български граждани.
Ние вярваме в техния професионализъм, прекланяме се пред моралните им качества, но противодействието на заразата в решаващо значение зависи и от наличието на необходимата апаратура, лекарства, защитни средства.
Дарението е по определение доброволен акт и нека го извършим с мотив за съпричастност, уважение и любов към нашите герои в момента – българските здравни работници!“
, написа той.

Парите се събират по сметка на Нотариалната камара, в Уникредит Булбанк, IBAN BG75UNCR70001520744059, SWIFT/BIC UNCRBGSF.

Софийската адвокатска колегия пък ще събира средства в помощ на адвокати, които „ще трябва да се борят с коронавирус инфекция“. „Никой не е застрахован от разболяване, в т.ч. и ние – българските адвокати, особено като се вземат предвид характерът и особеностите на адвокатската работа“, пише председателят ѝ Ивайло Данов.

Затова Софийският адвокатски съвет е открил банкова сметка в лева: BG97 UBBS8888 5000 6723 40, BIC:UBBSBGSF, ОББ АД с титуляр САК за набиране на средства в помощ на заболели от коронавирус инфекция адвокати от колегията.

„По горепосочената сметка желаещите адвокатски дружества, съдружия и самостоятелно практикуващи адвокати от САК могат да дарят парични суми, съобразно със своите възможности. В тежки времена дори минималната помощ има огромно значение за нуждаещите се, особено когато е предоставена своевременно.

В дни на криза българската адвокатура винаги е била обединена. Нека и сега покажем, че българският адвокат е съпричастен към изпадналите в беда колеги!“, призовават от САК.

Първо във Фейсбук общността на българските адвокати и в други професионални групи на адвокатите започна кампания за набиране на средства, за да се купят маски, защитни облекла и консумативи за болниците. Инициатор е Искра Кишкова. Пред адвокатската общност тя обяснява, че е разговаряла с ръководителя на националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски и той е посочил, че в момента най-голяма нужда има именно от защитни облекла и маски за болниците.

Ето какъв е призивът, който е отправен към адвокатите в различните групи:

АДВОКАТИТЕ СЪБИРАМЕ ДАРЕНИЕ ЗА БОЛНИЦИ

Колеги,

Това е дарителска сметка:

BG16BUIN95611100655147, BIC BUINBGSF – Дарителска с-ка за подпомагане борбата с COVID19

Като основание: дарение за болници за борба с COVID19

Сметката e в Алианц Банк България е без такси за внасяне (това не означава, че ако превеждате от друга банка ще ви освободят) и за целевия превод.

Срокът за дарение е до 31 март 2020 г., включително.

След като колеги споделиха, че респираторни апарати не са нужни (поради медийни публикации) и че няма кой да работи с тях, професор Кацаров от ВМА ме свърза директно с ген. Мутафчийски и той каза, че голяма нужда сега има да се закупят предпазни облекла за ВМА и други болници, защото болниците не се знае колко ще издържат. Ще имаме договор с ВМА и ще платим според сумата директно на изпълнител за точен брой предпазни облекла, всичко ще е с документ и ще бъде отчетено тук.

Ако имаме повече събрана сума, можем да дарим от дарителската сметка и на всяка друга болница в страната, вече има 10 областни центъра с проблем според генерала.

Предлагайте следващите болници, за които знаете, че имат проблем, нужда.

Да помогнем кой с колкото може и прецени.

16
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
анонимен
анонимен
24 март 2020 10:25
Гост

Помогнах. Успех!

Анонимен
Анонимен
24 март 2020 9:48
Гост

Нека помогнем на тези хора, които ежедневно рискуеват живота си за нас.

Анонимен
Анонимен
24 март 2020 9:48
Гост

Поздравления за нашите медици. Поемат огромен риск в момента.

Анонимен
Анонимен
24 март 2020 9:46
Гост

Поздравления за тази благородна инициатива!

Добромира
Добромира
23 март 2020 17:36
Гост

Добра кауза. Браво! Довечара в 21 отново на терасите и прозорците!

Dimitrinkova
Dimitrinkova
23 март 2020 17:35
Гост

Нека всеки помогне с каквото може в този кризисен момент.

Евстатиев
Евстатиев
23 март 2020 17:35
Гост

Определено държавата започна производство и мисля, че винаги може да се каже, че е могло да е по-рано, но реално е нямало как. Една Италия сега почна да шие костюми. Та въпреки производството е ясно, че ще са нужни нови и нови такива.

Анонимен
Анонимен
24 март 2020 9:44
Гост

Няма невъзможни неща. Ако трябва ще ускорят производството.

Гавалюгов
Гавалюгов
23 март 2020 17:32
Гост

Подкрепям и смятам, че адвокатите са разумни и умни същества. Успех. Нека помогне всеки с каквото може. Може и да не са пари. Да се извозват сестрите с личните автомобили също е добра помощ. Да се помага на възрастните също.

Гавраилов
Гавраилов
23 март 2020 17:31
Гост

Успех. И тук е важно да се отбележи, че дарението се прави без да е „под условие“!

Димитър П
Димитър П
23 март 2020 17:32
Гост

Направо съм отвратен от този бизнесмен. Това не е човек, а някакво странно същество.

Димитър П
Димитър П
23 март 2020 17:33
Гост

По начало всеки такъв договор за дарение има някакви условия. Но мурално даваш пари без да очакваш нещо. Това на този от УолТопия даже не мисля, че е ОК.

Евстатиев
Евстатиев
23 март 2020 17:33
Гост

Не му пишете името на фирмата. Нека не му помагаме да си прави реклама, защото както знаем няма лоша реклама…

Анонимен
Анонимен
24 март 2020 9:49
Гост

Самият факт, че е дарение…Естествено, че е безвъзмездно.

Павлова
Павлова
23 март 2020 17:31
Гост

Това е отвъд всякакви проблеми с бизнес и подобни. Това е за здравето ни. Време е да помогнем

адв. Маринков
адв. Маринков
23 март 2020 17:30
Гост

Браво колеги. Сега е времето да помогнем и да покажем, че сме хора.