Председателят на Асоциацията на прокурорите в България Валентин Николов беше избран за окръжен прокурор на Плевен. Решението на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ПК на ВСС) беше взето с 6 гласа „за“ и 3 „против“.

Другият кандидат за поста Диана Мицканова от Специализираната прокуратура не получи нито един глас в своя подкрепа.

В момента Владимир Николов е обвинител в районната прокуратура в града, като по време на заседанието нито един член на ПК на ВСС не коментира изискването на чл. 169, ал. 1 от Закона за съдебната власт, според което само по изключение магистрат от по-ниско ниво може да бъде избран за ръководител на по-горен орган на съдебната власт.

В подкрепа на Николов се изказа Евгени Иванов, който преди да стане член на ВСС, беше председател на АПБ. Иванов заяви, че с Владимир Николов са приятели и е успял много добре да го опознае покрай дейността им в организацията.

Иванов описа приятеля си така: „Изключително стойностен човек, интелигентен, с вяра в доброто и в прокуратурата, обича прокурорската дейност и който, въпреки ударите, които му нанесе съдбата, запази вярата и идеализма си. Да, той е идеалист и това е нещо хубаво. Опази вярата си в доброто в това тежко време. За да стане животът, светът и работата по-добра, трябва вяра и труд и той прави така, че да се случат добрите неща“.

Евгени Иванов заяви още, че концепцията на Владимир Николов е най-добрата, която е виждал откакто е във ВСС, приличала на научен труд, защото нямало непокрито кътче от дейността на прокуратурата и отношенията ѝ с други институции, организации, гражданите и т.н.

Дори бих я нарекъл искрена. Не съм си представял в писмен документ да прозира искреност. Има всичко – ако щете и за микроклимата, и за битовите условия, за следователите, дори за безопасните условия на труд, обърнал е внимание на служителите и на отношенията с гражданите и неправителствените организации. Лайтмотивът ѝ е „Аз вярвам“. И аз вярвам, че той ще се справи и ще го подкрепя“, каза Иванов.

Георги Кузманов също заяви, че ще го подкрепи, защото е харесал неговия хъс, мотивация и концепция.

Йордан Стоев пък посочи, че няма да подкрепи нито един от двамата кандидати. По отношение на Владимир Николов заяви, че не приема тезата му, че ще може да съвместява двете длъжности – окръжен прокурор на Плевен и шеф на съсловната асоциация. А за Диана Мицканова заяви, че не е успяла да го убеди, че е запозната с проблемите в ОП-Плевен, а и нямала административен опит.

22
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
Блага Георгиева
Блага Георгиева
10 юни 2021 7:01
Регистриран

Аз също познавам Владимир Николов и смятам, че достойно ще изпълнява задълженията си като окръжен прокурор. Уви, злобата на дребните душици няма да изчезне., като виждам от коментарите.

Някой изненадан ли е?
Някой изненадан ли е?
09 юни 2021 21:29
Гост

В този форум още преди месец писаха за този предизвестен и нагласен „избор“ при който Гешев днес се скри. Вижте му „професионалната биография“ на този посредствен натегач с афинитет към лазене пред този от който зависи единственото което го вълнува – бързата му кариера! Разследващ полицай, от там младши прокурор и след година-две, хоп районен прокурор на Плевен! Тупане на топка, имитация на същинска прокурорска дейност, никакви резултати за сметка на семинари към АПБ и нормално, чао началничество! Отново чупки, целуване на когото, каквото трябва и хоп, без ден стаж, знания, капацитет и опит на това ниво става адм. ръководнител… Покажи целия коментар »

Anonimen
Anonimen
09 юни 2021 19:41
Гост

Познавам Валентин Николов от дълги години. Той е изключителен човек и заслужава този пост.

Niki
Niki
09 юни 2021 19:41
Гост

По- важното в случая е какъв прокурор е.

Геро
Геро
09 юни 2021 19:43
Гост

Няма що! Подлога на Гешев.

Ибрикчийска радост
Ибрикчийска радост
09 юни 2021 19:01
Гост

Ще си иде веднага след Главния и тоя му верен, новоизлюпен окръжен каскет ! Мандатите няма да ги спасят защото слугите на мафията каквито са и „избралите“ го от ВСС, нямат място там където са ги инсталирали в една нормална държава. Просто е въпрос на много кратко време!

Анонимен
Анонимен
09 юни 2021 17:51
Гост

Не е спазена забраната за парашутизъм от районно на окръжно ниво, но обяснения за изключението не се дължат, важното е какво е казал човекът с каскета.

Коко Роко
Коко Роко
09 юни 2021 16:39
Гост

Евгени Иванов се е изказал за него, като един Гогол на прокурорската колегия. 😀 Ех, Евгеги, Евгени …

Riki
Riki
09 юни 2021 19:45
Гост

Де да може да го стигне Гогол. Разликата е от тук до небето.

Коко Роко
Коко Роко
10 юни 2021 8:41
Гост

Колега, сега се замислям, дали Евгени всъщност не е Онегин, а един човек с шапка, символ на работническата класа, не е неговата Татяна? Романс, обич, но накрая Татяна няма да отвърне на Онегиновите чувства?

Заслужено
Заслужено
09 юни 2021 16:15
Гост

Декларираното верноподаничество от страна на АПБ се заплаща подходящо

Ivica
Ivica
09 юни 2021 16:03
Гост

Срещал съм го на конгрес преди години. Пич е

Олександра
Олександра
09 юни 2021 16:02
Гост

Амине е лошо. Браво и успех

Kalinka
Kalinka
09 юни 2021 16:02
Гост

3 са против, но не са подкрепили и другия кандидат

Десислава
Десислава
09 юни 2021 16:01
Гост

Да работи за благото на всички колеги

Симпсън
Симпсън
09 юни 2021 19:46
Гост

По- скоро за себе си.

Менуш
Менуш
09 юни 2021 16:00
Гост

Честито.

Kalinka
Kalinka
09 юни 2021 16:00
Гост

Плевен е хубав и жив град

Жалко
Жалко
09 юни 2021 19:47
Гост

Така е. Но не случи на прокурор.

Анонимен
Анонимен
09 юни 2021 16:00
Гост

Честито да му е.

Анонимен
Анонимен
09 юни 2021 16:00
Гост

Явно е на ниво човека

Анонимен
Анонимен
09 юни 2021 15:59
Гост

Супер