Членовете на Висшия съдебен съвет Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова са подали оставки. Това потвърди за „Лекс“ Шекерджиев.

Двамата са избрани за кадровици от общото събрание на съдиите през 2017 г. До края на мандата на този ВСС остават година и три месеца.

Според чл. 27 от Закона за съдебната власт Пленумът на ВСС обявява подадената оставка на изборен член на първото си заседание след депозирането ѝ. Това означава, че следващия четвъртък, за когато има насрочено заседание на Пленума, оставките на Шекерджиев и Димитрова трябва да бъдат обявени. Преди да стане член на ВСС Красимир Шекерджиев беше наказателен съдия във Върховния касационен съд, а Боряна Димитрова – председател на окръжния съд в Бургас.

Шекерджиев и Димитрова излязоха с обръщение към съдиите, които през 2017 г. ги избраха за членове на ВСС.

В него те благодарят на всички, които са им гласували доверие преди четири години, за това че са били техен коректив и съветник.

Помогнахте ни да не губим връзка с реалността въпреки постоянните отклонения в дневния ред на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от важните за съдебната система и в частност- за съдилищата, теми.

Подаваме оставки с чувство на удовлетвореност, че реално отворихме дебата за промени в съдебната система. От самото начало на дейността на този състав на СК на ВСС поставихме на масата редица проблеми, на които очаквахме да дадем рационални решения, но до такива често не стигахме.

С ясното съзнание, че съществена промяна в системата, от каквато се нуждаем след Закона за съдебната власт от 2016г., би могла да бъде извършена само чрез законодателни изменения и политическа воля, положихме всички усилия, за да бъдем чути“, се казва още в обръщението.

Двамата заявяват, че силно им се иска, след утихване на предизборните страсти, дебатът за промени да не спира и че като съдии ще бъдат по-полезни за системата.

127
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
21 юни 2021 22:40
Гост

Държавна корупция. Това всъщност са проектите във ВСС, а вероятно и не само там. Ламтят за едни пари, добре, ама поне да свършат нещо. А не самоцелно да усвоят и да си измислят глупости. Няма полезен ефект. Това е проблемът. Иначе е добре да има проекти, предвидени са пари да се свърши нещо, но не просто да се вземат пари, а резултатът да е нула. трябва да има отговорни хора, които наистина да искат и да могат да свършат нещо. А не да се налапункат без грам мозък и концепция за добро и общополезно дело. Къде са ръководителите на проекта,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
21 юни 2021 10:53
Гост

Оставка на целия този позорен ВСС! Трябва да бъде сложен край на кукловодното мероприятие, напътствано задкулисно от Доган сарай!

от Росенец
от Росенец
21 юни 2021 20:00
Гост

И после ще искате оставка и на следващия ВСС, така ли? Ей, това грантаджийството си е професия! Пълна свинщина. Вие не искате въобще да отчитате, че имаме СИСТЕМЕН ПРОБЛЕМ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! Управление, кадри, натиск за поръчки над работливите почтени. Ако въобще са останали такива, все пак.

Любопитко
Любопитко
21 юни 2021 9:56
Гост

Любопитно ми е дали тази сутрин Лозан Панов е бил на митинга на Артекс? Кумуве са му все пак. Пък и продадоха на жена му за 400 лева на квадрат, а той милият плаща наем на жена си, задето преспива там. От едното любопитство питам, де!

Анонимен
Анонимен
21 юни 2021 13:23
Гост

Мани го тоя бе! По митинги ще ходи, ще протестира за независимостта на съдебната система… Друго си е държавата да ти обзаведе една виличка в резиденция „Бояна“ и да ти дреме на каскета и за „Магнитски“ и за всичко останало докато си пиеш вино от луксозния виноохладител за 3 хил. лева, който пак държавата ти е купила.

само минавам
само минавам
21 юни 2021 9:32
Гост

А не е ли редно двамцата да стигнат докрай и да напускат съдебната система!

Половинчати оставки ми се струва. Лицемерие. И фалш. Както винаги.

Венета Марковска
Венета Марковска
21 юни 2021 9:27
Гост

Проблем с възнаграждения няма. Проблемите са шуробаджанащината /както винаги/, мишкуването ден да мине и друг да дойде, качеството на кадрите в съдебната система най-вече.

И ПАК стигаме до под кривата круша заради гнилите ябълки. Няма как да се изчегъртат. Без нова Конституция.

Бай Хой
Бай Хой
21 юни 2021 8:02
Гост

Kurvi zbogom 😀

Адвокат
Адвокат
20 юни 2021 18:09
Гост

Евала, вече сте в ръцете на Министерство на правосъдието! Свят ще ви се извие !

друг адвокат,дето не харесва модел 4
друг адвокат,дето не харесва модел 4
20 юни 2021 18:13
Гост

Що,какво ще става? Ще палят съдилищата ли от министерството на правосъдието?

Адвокат
Адвокат
20 юни 2021 18:20
Гост

Ще закриват. Леко и плавно. Първо ще спрат увеличението на бюджета: дмс, дрехи, догонване на инфлацията, бонуси… после ще вземат сградите. Ремонти, обзавеждане, компютри … пари няма да има за такива екстри! Голямо навеждане ще пада! Това ще стане, без значение модела.

Адвокат
Адвокат
20 юни 2021 18:21
Гост

Тази игра е играна!

студент,втори курс
студент,втори курс
20 юни 2021 20:02
Гост

Очевидно е,че според вашето изказване трябва да се провмени Конституцията.Третата власт-съдебната е независима и е със самостоятелен бюджет.та не става ясно как МП ще направи всичко това,което сте написали?

Анонимен
Анонимен
21 юни 2021 0:35
Гост

Студент си и не знаеш. Само до преди няколко години беше така: ВСС беше чисто кадрови орган. Бюджет, заплати, сгради, ремонти, компютри, техника, обзавеждане бяха към Министерство на правосъдието. И сега плановете са такива. Разделяне на ВСС на два съвета- съдийски и прокурорски и чисто кадрова дейност. Останалото в МП. Не знам дали е правилно или не, но така беше и такива са плановете, а за незсвисимият бюджет- вярвай щом искаш!

И? Какво ще стане?
И? Какво ще стане?
20 юни 2021 20:21
Гост

Голям праз! Щото вие адвокатите сте цъфнали и вързали! Ако имаш комплекси, поне не се излагай да си размахваш късото пишле в темата….

Анонимен
Анонимен
21 юни 2021 0:42
Гост

Аз комплекси нямам. Ти да му мислиш, защото “навън” няма да можеш и два лева да изкараш, а ще си мижитуркаш и мрънкаш в съда до пенсия, колкото и мизерна да е.

Алоу
Алоу
21 юни 2021 10:32
Гост

Адвокатчето, проблемът с двата лева явно яко ти виси на главата.Ако не ти бяха проблем, просто нямаше да си в темата с 10 въшливи злобни поста!

Адвокат
Адвокат
22 юни 2021 8:16
Гост

Да бе, адвокатчето ти е виновно, защото вие сте леваци, мрънкачи и мижитурки!

Адвокат
Адвокат
20 юни 2021 18:13
Гост

Сега ще видят що е то “ абстрактен хуманизъм” и “ кон боб яде ли?”

адвокат реалист
адвокат реалист
20 юни 2021 18:43
Гост

Това,че ще се спре увеличението на бюджета: дмс, дрехи, догонване на инфлацията, бонуси,както и вземане сградите. Ремонти, обзавеждане, компютри мисля,че е справедливо.ДЪРЖАВАТА ИЗНЕМОГВА! Цинизъм е да се дават такива пари в тази криза.Заплатите в съдебната система са достатъчно увеличени.В същото време хора работят за МРЗ.Няма логика една работничка шивачка да работи на МРЗ,а съдебната служителка да получава 1000 лв.всеки месец,че и повече.А що се отнася до бавното и плавно закриване ще видим,поживьом увидим са казали ! Тук се намесва и политика,и лоби на общини и областни администрации,както и на другите юридически професии.

Анонимен
Анонимен
20 юни 2021 19:03
Гост

Да, прав си, но ще видиш какъв рев ще е : независимост, независимост! Те си я представят така. Дайте ни всичко и не ни закачайте! Голям рев ще е!

Анонимен
Анонимен
20 юни 2021 22:54
Гост

Имайте предвид, че съдебната система е нещо загадъчно за невежите, включително и икономистите, трябва да са им високи заплатите, аз не виждам някой да се хване сериозно да носи папки, честно, жалко – че не срещам реални колеги – само новоизлюпени юристи и – това явно ми се връща – и аз навремето бях нафукан – добре, какво – значи – системата е стабилна поради кадрите, ако не намерим съдии – както и да е.

Сериозно трябва да се обсъди – разбира се на друго ниво.

LSSAH
LSSAH
20 юни 2021 10:06
Гост

Евала на Шеки, че въведе тоя малоумен модел. Иначе сега един колега щеше да е станал съдия, ако имаше повече места на конкурса.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 22:55
Гост

Приказката за съдиите, които си седели по диваните по време на извънредното положение, няма да я забравя, независимо от ефектните движения с оставки и тям подобни.

Не разбирам, но не съм съгласен
Не разбирам, но не съм съгласен
19 юни 2021 20:52
Гост

Плъховете, нали знаете…Меценатът на съдебната система си замина, а всички стожери на правото, прикрити зад заучени фрази, цитиране на закони, които не спазват, както и мантри за разделение на властите се насраха. Всичко ще лъсне, а недосегаемите, сгушени под статуята на Темида, облечени в полиетиленови тоги ще вият на умряло. Качествените хора в системата не прокопсват! За няколко сребърника и комфорт….

Не разбирам, но не съм съгласен
Не разбирам, но не съм съгласен
19 юни 2021 21:53
Гост

Свирки от Бургас, Банички и меки пишки от ВКС… Толкова си можете

Лозан Панов
Лозан Панов
19 юни 2021 18:23
Гост

Гузен негонен бяга..

246
246
19 юни 2021 18:17
Гост

сега да теглят жребии кои съдилища да се закрият. Ама не само районни, а и окръжни, че и апелативни.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 16:59
Гост

Тежки времена се задават за съда. Закриване, съкращаване, пари за дрехи и ДМС- няма да има, 10 процента увеличение всяка година също, ремонтите отиват към Министерство на правосъдието. Това сме го виждали. Ще мечтаете за модел4, но нека!

Експерта
Експерта
19 юни 2021 18:58
Гост

Ха-ха.Че то ако беше толкова лесно закриването що не го направиха до сега? Не забравяйте ,че едно закриване зависи от централната и местната власт,и от общественоста най-вече.Модел 4 се оказа срам за тоя ВСС,а също и за подкрепящите го.В тая суматоха един съд няма да бъде бутнат,вервайте ми.що се отнася до ДМС и пари за дрехи айде холан,няма да тръгнат голи съдиите и служителите.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 19:58
Гост

Ще, ще!

Nencho
Nencho
19 юни 2021 15:46
Гост

Аз не разбрах защо са подали оставки – не са го заявили ясно.
Ако смятат, че са сбъркали с предложението си – ами да го заявят.
Ако се сърдят, че не са им харесали модела – това е детинщина.
Много приказки – нищо съществено и конкретно в тях. Човек трябва малко да приказва и ясни неща да казва.

стажанта
стажанта
20 юни 2021 0:06
Гост

Толкова ли е трудно да се сетиш? Ако не бяха подали оставки имаше реална възможност да се бламира ВСС.Всички политически партии заложиха на предизборни обещания-борба срещу модел 4.Обществено недоволство,нарастващо със всеки един ден.Все пак да подадеш оставка и да се измъкнеш като пръдня от гащи е по-добре отколкото да те изгонят с камъни и тояги.Друг е въпроса,че след всичко това не трябва и в съда да се връщат.Но това те не го разбират и в понеделник росни-пресни ще си цъфнат на бюрата по кабинетиет в съда.

Nencho
Nencho
21 юни 2021 10:36
Гост

С тях и без тяха няма да се „бламира“ ВСС. Лично аз смятам, че ще си изкара мандата. А беше редно като си подават оставка двамата да заявят ясно причините. Всичко горе са общи приказки. .

ццц
ццц
19 юни 2021 12:39
Гост

Защо един приятел ми говореше колко красива била?Ама нежна била.Имах случая да чуя и английския й.Такъв интригант се оказа това момиче и май го разбраха и в София.Бургаските номера в София нещо не вървят.

съдия от набелязан съд
съдия от набелязан съд
19 юни 2021 13:55
Гост

Сега за назидание да я изпратят в Средец или Карнобат.Тя им беше дигнала мерника на тия съдилища.Там да я натирят да видим с какви очи ще гледа колегите си и служителите на съда.НЕ ЗАСЛУЖАВА да я върнат в бургас,там дето искаше да се закрива,там да отива.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 14:47
Гост

Помирисвали ли сте изобщо съдебно дело, смятам че – трябва да изчакате още може би – като гледам – едно-две поколения, евентуално.

Жалко, всички имахме равен старт.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 14:44
Гост

Да си простак е културно, но има отделени помещения за простаци – обикновено са между мъжката и женската тоалетна, има и огледало за сведение, така че – съобразно възпитанието, така и трябва да се придържаме – към етиката и грацията, а не към англо-саксонският идеал за живота, впрочем, какво ли се занимавам, хората вече са станали доста примитивни, а – всъщност има нужда от възпитана и приятна среда.

Все пак – закачвайте си торбата с храчките – в коридора, Чехов може да не е бил каратист, но аз съм.

Говори срещу съдия, моля ти се.

Борянка от трудовия Бургас и Красьо Белия
Борянка от трудовия Бургас и Красьо Белия
19 юни 2021 18:40
Гост

Така е то. Бургаският свободен и тате носи, а мама се меси – за съдия!

Равен старт, нали?!

За Шекерджиев не ми се коментира. Ако не беше мама, ама … поне ЮФ на СУ е зевършил – за всеобщ СРАМ!

ОПГ $Добро управление$
ОПГ $Добро управление$
19 юни 2021 9:44
Гост

Не само те! А останалите? И друго – сбъркан модел. До 1991 г. България никога не е имала Висш съдебен съвет, ИВСС, институт за учителки по право, ненужна администрация и въобще „независимо управление“. И е било в пъти по-добре от настоящото институционално /и персонално/ управление на съдилищата. Затова – нова Конституция. Всички съдии и прокурори изборни, мандатни, отчетни и отзоваеми! Писна ми от „мисирки“, калинки, малинки и прочие, барабар с „образованието им“ от ПУЦ, МУЦ, РАБФАК, задочно, вечерно и нощно. Пръскачките около парламента са заплаха за националната сигурност! Всичката гмеж инсталирана на благи съдийски и прокурорски сладки места трябва да… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 14:50
Гост

Съдия се става – не се назначава, както Александър Македонски (не знам защо ми е любим), както е превзел навремето света, Наполеон – да не би да е имал връзки, както и да е – несполучлив пример, но – съдия се изгражда с течение на времето, това се шлифова, може би – полезният коефициент на съдията е около 10-15 години, ма и това е нещо, както при хирургът Чирков – спасил е болните и това е максимума на живота, сега калпавото е – че могат и повече – но системата е добродушна.

Време е
Време е
19 юни 2021 9:11
Гост

Масови протести срещу ЕИСС, писма до министъра, до ЕК и където е възможно, разкриване на далаверите на Имова & со по повод на ЕИСС, отстраняване на Информационно обслужване и създаване на една модерна и адекватна система, която подпомага работата!!! Сигнал до Европрокуратурата за ОПДУ и обогатяването на Имова и околни

Мижитурка
Мижитурка
18 юни 2021 23:29
Гост

Млъховете очакват бой за спасителни лодки

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 23:23
Гост

Ех, Шеки, Шеки,
Каква я мислехме, каква стана.
Защо ти трябваше на баир лозе…

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 15:32
Гост

Вие сте вероятно задочник, на това ми приличате, какъв Шеки ти е Красимир Шекерджиев, изобщо помирисвал ли сте книга по право, или не знаете, че има и книги, аз направо ми е интересно да общувам с хора от интернет-света, ми – хайде направо на електронен подпис да минем, а впрочем – навремето Стойнев ги късаше още от вратата, навярно не си спомняте за Стойнев, в моята кантора се чете и се учи и има дисциплина.

стара пушка
стара пушка
19 юни 2021 16:12
Гост

Очевидно и ти си заобикалял университета,прескачайки трамвайните линии да не те удари тока.Казва се проф.СтойнОв,а не СтойнЕв.И късаше само на редовна сесия.Поправките и ликвидациите се минаваха нормално.Аман от разбирачи.

6789
6789
18 юни 2021 22:12
Гост

Няма ненаказано добро. Нито ненаказани хора, които искат да направят нещо смислено. Съдбената система има нужда от сериозна реформа, но на много хора от нея не им е изгодно.

Съдия,който е против модела Шеки
Съдия,който е против модела Шеки
18 юни 2021 23:38
Гост

И кое е ненаказаното добро? Да унищожиш темелите на правосъдието! Да закриеш съдилища,създадени още по времето на младото българско княжество и третото българско царство! Да правиш нещо не за хората,имащи нужда от правосъдие,а за тези,които са наши и послушни и трябва да бъдат повишени! И сега тия безсрамници ще се върнат да правораздават! Без капка срам и свян.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 4:46
Гост

Ще има закриване на съдикища. Не заблуждавайте. Скоро ще се случи и това е логиката след , като не искате модел 4. При ТО нищо не се закрива. Няма адм. Ръководител, главен счетоводител и двама- трима от администрацията. Натовареността се изравнява поне на регионално ниво. Логично е тези от Ивайловград да са недоволни, защото досега имаха по две дела, а щяха да станат четири. Истината е, че НИКОЙ не иска да седи в малките градове и да е съдия на районно ниво. Това са деца, семейство, училище, образование, среда, медицинско обслужване – все неща, които липсват. Не случайно младите хора… Покажи целия коментар »

Да бе
Да бе
19 юни 2021 7:48
Гост

За закриването е ясно, но окръжни съдии не растат по дърветата. Ако някой 10 г е бичил заповедни, не ти го пожелавам за окръжен съдия след 10 г. Техният модел не създава съдии от районно ниво , не прави магистрати, а дата ентри зомбита. Ада, и растеж без конкурс. Яко ааа

не Шеки баба му
не Шеки баба му
19 юни 2021 11:08
Гост

Алоооо, закриването на съд не е като да затвориш гараж за дрехи втора употреба или баничарница! Усещайте се преди да пишете глупости.Общини, полицейски управления, население,всичко това са решаващи фактори, които следва да се съобразяват.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 11:38
Гост

Естествено, че следва. Само, че докога ще продължава така. Има районни съдилища, в които съдията идва веднъж в седмицата на работа, защото просто няма такава, обаче заплатата си върви. Има районни съдилища, в които никой не иска да работи. Усещай се преди да пишеш и ти. Вярно, че правосъдието е скъпа дейност, но колко? Има общини, които не отговарят на условията да са общини, защото хората отдавна избягаха от там. За съдиите не е по-различно, особено младите. Хайде изведи решаващите фактори и се опитай да обясниш защо сме на едни от първите места по брой на магистрати? Съобрази и предлохи,… Покажи целия коментар »

МАРИН МАРИНОВ
МАРИН МАРИНОВ
19 юни 2021 11:42
Гост

Този Шекереджийски (наричан от мен чикиджийски)не беше ли районен съдия на 76 състав на СРС или ма съвпадение на фамилията?.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 15:51
Гост

Мерете си приказките – това е недопустимо, освен ако не са ти поставили наскоро диагноза – рак на седалището и да бързаш да оплюеш наоколо всички, какви са тези оплювания по съдиите, при това анонимни, как така, това е районен съдия – откъде-накъде, ако те е притеснил с нещо – пак ти си виновен, аз не раздавам дипломи за адвокат, нито обучавам, нито имам и приятели.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 15:43
Гост

Най-добрата съдебна система е създадената при социализма, нищо лично – ЗЗД – 1951, ГПК – отменен – 1951, Закон собствеността – 1951, за Наследството, Семейният кодекс, редица шедьоври, Наказателният кодекс е спечелил награда в Италия – на нещо като неофициална – като симпозиум, защо – защото при социализма беше развит и арбитража, като стопански, както и имаше увеличена местна активност – на битово ниво. При социализма не се е и мислило за КТБ и кражби и продажби, но това е минало, а Царска България нищо няма като съдилища, де-моде е – но това е друга тема. С две думи –… Покажи целия коментар »

LSSAH
LSSAH
20 юни 2021 10:04
Гост

Всичко комунистическо трябва да се затрие! Националсоциализъм или смърт!

LSSAH
LSSAH
21 юни 2021 18:32
Гост

Няма да цъкате минуси, мърши! Който не е убеден националсоциалист трябва да се трепе!

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 15:37
Гост

Искат да се взимат заплатки и да се люлеят на пети от 1-во – до 30-то число, това са новите съдии, къде е Владимир Вълков, смазаха го – по някакви частни жалби е май забутан, къде е Румяна Ченалова, смазаха я – къде е Жаклин Комитова – смазаха я, къде е – абе Лозан Панов смазахте, на какво си мислите че отива работата, то ще остане само кой – ми никой няма да остане, притрябвал ми е и съд и прокуратура, в крайна сметка.

ЗСВ
ЗСВ
18 юни 2021 21:12
Гост

Сега всички ще разберем дали Боряна Димитрова ще се възползва от кариерния бонус, който уж нямаше да ползва.

магистрат
магистрат
18 юни 2021 19:57
Гост

Безсмислен акт – държат се като обидени девойки, защото никой не им хареда идеите за реформи. Такива хора не бива да са админсистпратори – липсва им диалогичност и като типични съдии смятат, че само те са прави… А иначе е факт, че системата е пред пълен колапс – забатачени атестации, забатачени конкурси, забатачени дела. и наистина е крайно време да спрем да мълчим, че ЕИСС е пълен шит и че допълнително блокира работата както на служителите, така и на съдиите. А и сега се наслагва проблемът с електронните подписи на съдебните заседатели – предполагам, че за няколко месеца изобщо няма… Покажи целия коментар »

123
123
18 юни 2021 20:13
Гост

Само изчакайте да настъпи 30 юни, когато голяма част от съдебните книжа, адресирани до съда, трябва да се подават единствено чрез ЕПЕП, който не е изцяло обезпечен с всички функции (вкл. не може да се извършва автоматична проверка дали електронните документи са подписани с КЕП и дали сертификатът на КЕП е валиден), ЕИСС ще е само един от многото проблеми. Не може едно да не се признае – сега е моментът да се напусне ВСС, за да не се стовари „оня гибелен гняв на Ахила Пелеев“, когато всички проумеят какво в действителност са свършили/несвършили ВСС.

123
123
18 юни 2021 19:52
Гост

Достойна би била оставката, ако се бяха извинили, като признаят грешката си. Достатъчно би било да се заяви в обръщението към съдиите (уж е към тях, но прозира желание да се представи, че правят демонстрация към тези, които не са ги „разбрали“ – съдии, адвокати, общественост, политици; колко патетично и същевременно неискрено звучи: „Ако цената на вниманието към истинските проблеми в съдилищата и на съдилищата са нашите оставки, подаваме ги с чувство на задоволство, но и на загриженост“; загрижени, че не успяха да съсипят системата), че не са им предоставили мандат за такива „реформа“ и загубвайки доверието им, напускат ВСС… Покажи целия коментар »

Калин Орела
Калин Орела
18 юни 2021 19:28
Гост

Подлоги на Шиши и Гешев.
Първата им свястна проява откакто са във ВСС.
Дано и другите подлоги да им последват примера.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 5:55
Гост

Да остане само неподлогата- кака Ви Наска Дишева с ведомственото апартаментче! Супер!

Яяя
Яяя
18 юни 2021 19:22
Гост

Боряна Димитрова за първи път влезе в общественото полезрение след доста изненадващия и спорен избор за председател на ОС-Бургас. Тогава тя е издигната за административен ръководител от квотата на ДПС, като същата е избрана без един ден стаж в този съд.

Анонимен
Анонимен
19 юни 2021 17:19
Гост

И сега трябваше да си върне услугата на агата, като разбие съдебната система, за да може Южна България да остане без съд и турските войски по-лесно да направят един нов Кипър в Южна България. Нещо не й се получи на Борянка и няма след като в Бургас гледаше само съдебни поръчки, за да има бройка. Да беше взела акъл от варненската арменка как се прави кариера по синекурни длъжности.

бургазлия
бургазлия
19 юни 2021 19:07
Гост

Подкрепям! За това-възстановяване в Тополовград или Елхово! Да гледа Бургас и морето на картинка.Разликата между нея и варненската „ерменка“ е огромна! не подлежи изобщо на коментар.

Шеки
Шеки
18 юни 2021 18:39
Гост

След като сътворихме толкова простотии с кака ви Борянка искаме да се оттеглим.Аз си избирам някой съд дето гтрябва да стане ТО -разбирай тъпо отделение.Ще си ми върви заплатката и по цял ден ще си почивам.пък вие си правете съдебна карта.

Anonimen
Anonimen
18 юни 2021 17:38
Гост

В последно време се наслушах и нагледах на лъжи. Така че докато не ги видя като редови съдии, а не кариерно израстнали- НЕ ВЯРВАМ.

Aсен
Aсен
18 юни 2021 17:39
Гост

Вече изтича мандатът на Панов. Сладко местенце.

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 17:42
Гост

Доган сарай отдавна се точи за мястото на Панов. И фаворит им е оня с голямата гуша и киселата физионамия, който предаде свинската щафета на Каскета, а в момента е бухалка №2 на хунтата. Така че оставка на този ВСС!!!

Сега
Сега
18 юни 2021 17:29
Гост

Колеги, да се вдигаме на бунт срещу ЕИСС, от която се обогатиха членове на ВСС!

Оставка!
Оставка!
18 юни 2021 17:31
Гост

Срещу целия ВСС!

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 17:57
Гост

Не ме интересуват парите им, интересува ме да има работеща система. Искам се старата деловодна система, а новата да я подарим на Имова да я ползва за здраве след пенсия.

Немо
Немо
18 юни 2021 17:29
Гост

Оставката е достоен акт, ако беше направена до 2-3 месеца след встъпване, когато вече беше ясно, че и този ВСС няма да свърши нищо полезно….след толкова взети пари и пълен провал- плъховете напускат потъващия кораб….

Разбирач
Разбирач
18 юни 2021 17:23
Гост

Не познавате Краси, но плюете по него. Сигурен съм, че недай си боже, ако някой от вас някога е подсъдим ще се моли със сълзи на очи да го съди някой като Краси Шекерджиев. Той е страхотен пример за всички колеги, в морален и чисто професионален аспект.

Гешев е радост
Гешев е радост
18 юни 2021 17:34
Гост

Колко оправдателни присъди е постановил, „страхотния пример за всички колеги“ с вехтата ризка от снимката? Измерими ми ли са със статистическите 2,5% оправдателни присъди измерени то НСИ?

Петко 2
Петко 2
18 юни 2021 19:32
Гост

Айнщайн е бил гениален. За разлика от Шекерджиев, не се е занимавал с неща, които не умее. Кат е толкоз морален, да си гледа делата. Дето бил много, много… Макар да се съмнявам. По делата им ще ги познаете. Делата на Шекерджиев бяха, видяхте какви.

123
123
18 юни 2021 19:59
Гост

Да разбирам, че всички останали не изпълняват своите служебни задължения и не спазват положената клетва – да са независими в преценката си и да основават своите актове само въз основа на събраните по делото доказателства и закона. Не осъзнавате ли какво казвате – той е много „готин“, защото изпълнява добросъвестно своите служебни задължения като съдия. Останалите – не ги ли изпълняват?! Това е обидно за другите, а издава и наивитета Ви! И тук се коментира не качествата му като съдия, а като „администратор“ (съобразно използваната от самия нето терминология).

Антистамат
Антистамат
18 юни 2021 17:05
Гост

А Марчева и Кояджик паша защо се ослушват.
Камбаната бие и за тях.
А двамата старци – разбойници Мавров и Граздев, които никой така и не разбра какво точно работят в този ВСС. А бай Боян какво направи за тия 4 години освен да се драпа с Панов и да дондурка метресата си от ВАС. А Нованчо Памфлета с какво свършено се отчете дотук, извън литературните си излияния в ПС. А едната българска майка и майка на ЕИСС как не я досрамя малко…
Въобще ситуацията е – хвани единия, удари другия..

Стамат
Стамат
18 юни 2021 17:08
Гост

Браво, колега!
„Халваджия за бозаджия“ е ситуацията, спор няма!

Anonimen
Anonimen
18 юни 2021 16:50
Гост

Поздравления за смелата и достойна постъпка от тяхна страна.

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 17:31
Гост

Че къде видя смелост и достойнство в постъпката?

Само минавам
Само минавам
18 юни 2021 16:44
Гост

Не бързайте да се радвате, колеги!
Посветени в задкулисието мълвят, че двамата „координатори на движението на небесните тела“ напускат потъващия кораб, за да оглавят САС и ВКС.
Нищо случайно няма в техните действия!
Така са им заповядали тези, които им дърпат конците – кукловодите на задкулисието!
Ще поживеем и ще видим …

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 17:20
Гост

Тези от задкулисието се отличават с 2 неща:
1. Гласуваха за недоразумението Гешев да стане гл. прокурор и
2. Каквото и да става НЕ подават отставка

Харпо Маркс
Харпо Маркс
18 юни 2021 17:36
Гост

Лозан Панов е гласуван само от светли умове с чисти сърца, например.
Апропо, Къде са загуби Лозан Панов последните месеци?

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 17:44
Гост

Лозан Панов точно задкулисието си го избра след личен „кастинг“ при Пеевски. Но след това отказа да му служи и свенските лайномети ежедневно го заливат с помия.

ВСС и Гешев - ПОЗОР!
ВСС и Гешев - ПОЗОР!
18 юни 2021 16:23
Гост

Хората с достойнство и морал подават оставки, когато масово работата им се оценява негативно. ВСС и Главния каскетолог на Републиката не спадат обаче в тази категория и е крайно необходимо тяхното „изчегъртване“.

Anonimen
Anonimen
18 юни 2021 16:48
Гост

Всяко нещо си има граници. Търпяха, опитваха се да направят промени, ама като не се получава..

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 16:20
Гост

Да, леля ви Наска ще ви оправи! Заслужавате си го. Предстои ЗАКРИВАНЕ! На районни съдилища, на окръжни, на административни, на военни, на специализирани… Очаквам го с нетърпение и радост!

Оставка на целия ВСС!
Оставка на целия ВСС!
18 юни 2021 16:15
Гост

Достойна постъпка, очевидно знаят какво означава да поемаш отговорност. Сега очакваме 20-ината гьонсурата, избрали каскета за главен прокурор и обслужващи интересите на Доган сарай във ВСС, също да си подадат оставката.

Фуражка
Фуражка
18 юни 2021 17:07
Гост

А, тук вече ще почакаш!

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 17:27
Гост

Всъщност Б.Димитрова беше един от „20-ината гьонсурата, избрали каскета за главен прокурор и обслужващи интересите на Доган сарай във ВСС“, а постъпката и на двамата е далеч от достойното. Тарикатеят в опит да се измъкнат сухи от водата с надежда, че всички ще забравят как качествено обслужват.

Съдия
Съдия
18 юни 2021 16:13
Гост

Добре е да се знае, че идеите на колегите Димитрова и Шекерджиев се подкрепят от немалко съдии, а не само се отричат. В този форум обаче пишат явно само слабо натоварените съдии, чудещи се как да уплътнят петъчния следобед..

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 16:24
Гост

Хич не се чудят! Ядат и пият по цял ден! А делата- нъц!

Правен свиньолог!
Правен свиньолог!
18 юни 2021 16:10
Гост

Кочината се раз па да! Някои по-умни и съобразителни се затичват пред вятъра, а тъпите и нагли ДуПяСе парашутисти, каскето поддръжници просто ще ги изритат в края на лятото! Кой, каквото успя да вземе, взе! Папка нето свърши!

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 17:00
Гост

Нищо не се разпада. Просто един свинар ще смени другия. Те свинете си искат и кочината и свинарите, то им е в природата…

Прокопи
Прокопи
18 юни 2021 15:43
Гост

Оставките са закъснели и не само тези трябва да ги подадат, а да си ходи цялото ВСС. И не заради модел 4, а заради пълно неизпълнение на основните им задължения: 1) провалени конкурси и абдикация от основната функция на кадровия орган, 2) забатачени атестации, влачещи се с години, които при предишния ВСС приключваха за 3-4 месеца, 3) уникални грешки и дългогодишно бездействие при въвеждане на е-правосъдието, заложено в закона от преди 4 години; само след 2 седмици ще видим е как промените в ГПК и НПК ще останат на хартия и няма да могат да се прилагат поради неизпълнените от… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 15:57
Гост

По принцип забатачването с конкурсите беше мина, заложена от предния съвет, но е факт, че те не адресираха проблема веднага, а чакаха до последно нещата да се вмиришат съвсем и „изобретиха“ недомислицата модел 4, която някак като са магическа пръчка да реши всички проблеми…

Anonimen
Anonimen
18 юни 2021 17:32
Гост

Нищо полезно не свършиха. Недоработена единна деловодна система. Нямат и разумен модел за реформа.

Пижо Пендин
Пижо Пендин
18 юни 2021 15:36
Гост

Закъсняла, но достойна постъпка. Видя се, че Модел 4 няма да го бъде и е нормално, тези които са го предложили също да си ходят …

Срам
Срам
18 юни 2021 15:33
Гост

Целият ВСС да си подава оставката! Безсрамници, грешни пари взимате!

Пижо
Пижо
18 юни 2021 16:09
Гост

Българина няма да се оправи докато гледа все в чуждата паница

Бориславова
Бориславова
18 юни 2021 15:29
Гост

Не добра новина за съжеление.

Иванов
Иванов
18 юни 2021 15:28
Гост

И то кой остана в това ВСС? Да не казвам какви.

Писна ни!
Писна ни!
18 юни 2021 15:27
Гост

Не само те – всички членове на ВСС, които са гласували „за“ този модел трябва да си подадат оставкиге! Време е да се прочисти тази съдебна система, та дано да тръгне на някъде тази държава.

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 15:54
Гост

Борянке, как можа да предложиш Поморие и Царево – бивши градове-държави да останат без съд? Какви ти бяха интересите да затвориш съдилищата в Поморие и Царево, а за оставиш този в Несебър, градът, в който общината продаде местата за гаражи на гражданите на лица със съмнително минало? Всички знаят, че който отиде да работи като съдия или прокурор в Несебър получава апартамент. Забравихте ли, че апартаментите свършиха и община Несебър започна да дава апетитни места в Свети влас. А Мария Берберова, която преди години по едно от радиата заяви, че ще върне мястото, върна ли го? Какво получи в замяна… Покажи целия коментар »

Велизара
Велизара
18 юни 2021 15:27
Гост

Прави са си. Но жалко за ВСС.

Стамат
Стамат
18 юни 2021 15:27
Гост

ПРЕКРАСНА НОВИНА!
ДНЕС Е ЕДИН ХУБАВ ДЕН ЗА СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА!
Но се изпълни само първата част от уравнението – оставките.
Нека подалите ги лица да върнат и всички пари по проекта – така е СПРАВЕДЛИВО!

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 15:26
Гост

То ВСС стана гнусен пазар. Как да не се махнеш. Живей си спокойно живота, вместо да те позлват постоянно за политически цели.

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 15:26
Гост

Ами явно им е писнало на хората. И няма да ги съдим. Прави са си.

Моля?!
Моля?!
18 юни 2021 15:36
Гост

Писнало да лапат?! То не бе ЕИСС, не бе Гешев, не бе чудо! Вън всички! А Боряна се доказа каква к…..а е!!!!

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 15:42
Гост

Да вземе и Имова да си подаде оставката, че ЕИСС за нищо не става и да вземе да пробва в един районен съд колко време ще й издържат нервите докато системата се бави за един подпис на келяво разпореждане 30 минути. И тя да вземе да върне парите! И онази другата – Мутафова, дето хабер си няма от съдийска работа, а на всичкото отгоре и срича, докато говори.

Anonimen
Anonimen
18 юни 2021 17:45
Гост

Имоеа пине като магистрат вършеше някаква полезна работа във ВКС.

Емил
Емил
18 юни 2021 15:25
Гост

Много ерудирани и свестни хора. Жалко.

Anonimen
Anonimen
18 юни 2021 17:43
Гост

Нямам такива впечатления за Шекерджиев. Имах неудоволствието да работя с него във ВКС.

бургазлия
бургазлия
19 юни 2021 19:23
Гост

Моля ???!!!!!!

Gnqs
Gnqs
18 юни 2021 15:25
Гост

Това си е лоша новина за ВСС.

Anonimen
Anonimen
18 юни 2021 17:41
Гост

Дреме им. Те са достатъчно дебелокожи.

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 15:25
Гост

Ужас

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 15:10
Гост

Те двамата са най-читавите от целия ВСС, но уви, моделът който предложиха е наистина безумен…прекалено радикален опит да се решат с едно махване с години натрупвани проблеми, без да се отчете колко други нови би породил…

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 15:32
Гост

Изобщо не са читави, нито единият, нито другият. На Боряна не й ли стига частното пристанище в Созопол на баща й? Ами парите от дъбовите врати в РС – Бургас? На кого ги продаде? Хитрата сврака с двата крака. Ами Шеки? С какви очи ще се върне във ВКС? А кой ще иска с него да бъде в състав? И как ще чете лекции в НИП, след като няма да има младши съдии извън София? А сега Тачева да си дондурка. Малко ли им бяха заплатите? Като са честни и почтени да върнат заплатите в бюджета!

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 15:37
Гост

Тоя пък се загрижил кой щял да иска да е в състав с Шеки във ВКС? Ега ти смешника. Чичо, отиди и ти там, пък тогава се притеснявай за другите хора. А, и още нещо, съставите в НК на ВКС са непостоянни и не е „концерт по желание“ кой с кого да е в състав. Анадън му?

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 15:51
Гост

Изобщо не ме интересува ако ще баща и на Боряна да има и космодрум. Тия еснафски мурафетчета все да гледаме на другия в паничката са една от причините да сме такъв провал като държава и народ – казах в сравнение с другите, от гледна точка на изказвания, предложения и заемани позиции. Модел 4 безспорно беше издънка, но в тоя съвет са разглеждани и много други въпроси и мнението ми е на база на общото им представяне в него.

Зрител
Зрител
18 юни 2021 15:10
Гост

Да напускат и съдебната система. А не само да бягат и двамата от отговорност с тези смешни оставки.

Анонимен
Анонимен
18 юни 2021 15:07
Гост

Достойно! Браво! Слагайте сега сесебейски кратуни да ни „оправят“ с леля Наска.

AnimalMan
AnimalMan
18 юни 2021 15:28
Гост

Ма за хора на чорапа ли говорите бе?