От днес Lex.bg предоставя на читателите си уникалната възможност да станат негови автори. След лесна регистрация всеки може сам да публикува свои становища по правни въпроси, да коментира съдебни и нормативни актове, да представи пред юридическата общност свои разработки с практическа и научна насоченост.

Рубриката е отворена за всички юристи, които искат да споделят с колегите си вижданията си по теми от живота на правото или с чисто теоретична насоченост.

Тя е възможност за младите юристи и студентите в Юридическите факултети да представят свои реферати и разработки. За преподавателите им – да популяризират вижданията си за състоянието и развитието на дадена област от правото. За съдиите, прокурорите и адвокатите – да споделят опита си от съдебните зали. За всеки, който иска да усети пулса на юридическата общност по правни теми, които го вълнуват и по които иска да получи професионални мнения.

Достатъчно е само да се регистрирате и да създадете свой профил в системата за „Научни и практически публикации“, в която се влиза с просто натискане на бутона „Стани автор(в лентата с рубрики на секция „Новини“ на lex.bg).

Регистрацията е лесна и удобна – с попълване на няколко предварително зададени полета. От вас се иска само да се представите накратко и да посочите контакти, за да можем да се уверим в самоличността ви.

Ръководени от принципа на свобода на изразяване и правото на всеки свободно да споделя професионалното си мнение, целта ни е да дадем трибуна на всеки юрист, за да може вижданията му по правни въпроси и научните му достижения да достигнат до по-широка аудитория.

Единственото условие към авторите е да спазват общоприетите етични правила – не използвайте вулгарни, обидни и цинични изрази и квалификации, не призовавайте към насилие. В противен случай, публикацията ви ще бъде премахвана от редакционния екип.

Целта ни е рубриката „Научни и практически публикации“ да стане свободна зона за обмен на правни виждания по въпроси, които вълнуват вас – нашите читатели.

Можете да се регистрирате тук

10
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Диян Добрев
Диян Добрев
19 май 2018 22:40
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
01 август 2018 17:27
Регистриран

Г-н Добрев, бихте ли ми изпратили на е-адрес този коментар, който уж бил мой и съдържал някакви си нецензурни…., за да си го припомня и да се извиня, ако е наистина мой.НИКОГА НЕ СЪМ ГРУБА И НЕ ОБИЖДАМ КОГОТО И ДА БИЛО.А да го сторя и публично, това не съм аз. Истината, която отразявам в своите коментари, обаче, са истина-точно тя ме прави свободна.А истината не може да бъде обида, нали.

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
13 май 2018 20:36
Регистриран

ВИЕ се шегувате, нали?!
ВИЕ променяте нашите юридически мнения-нещо повече-триете ги и отказвате публикуването им, ако не ви „харесват“-но все тая.

Студент
Студент
10 май 2018 18:10
Гост

Това ще е безплатен учебник, който и ще се актуализира непрекъснато. Благодаря.

4avdar
4avdar
10 май 2018 9:44
Гост

Браво. Това ще е от голяма полза за студентите.

Anonimen
Anonimen
10 май 2018 9:43
Гост

Хубавото е, че всеки може да се регистрира. Юристите имат достатъчно трибуни.

Юрист
Юрист
10 май 2018 8:53
Гост

Това ще бъде много полезно за нашата работа.

Анонимен
Анонимен
10 май 2018 9:26
Гост

всички се оплакваме от закона, от съдебната пркатика, ама официално си мълчим…

Петя
Петя
10 май 2018 9:40
Гост

Ето сега LEX ни предоставя възможност за коментари относно съдебни и нормативни актове.

саня p.
саня p.
10 май 2018 8:10
Гост

Интересна инициатива, дано колегите се възползват