32-годишната жена, която беше открита мъртва в багажник на автомобил в София, най-вероятно е била убита от бившия си приятел.

От МВР съобщиха, че основната версия за убийството са обтегнати лични отношения с мъж, който е задържан като основен заподозрян. Главният секретар на МВР Петър Тодоров каза, че жертвата е имала притеснения, които обаче споделила само със свои близки, а по-рано е подавала сигнали, но до неправителствени организации (НПО), а не до МВР.

„За съжаление няма подаден сигнал към МВР, тя е споделила тези свои опасения със свои близки. На трети април е постъпил сигнал от нейни близки, че нямат контакт с нея и не е отишла на среща, на която е трябвало да вземе детето си“, каза Тодоров.

Убитата е работила в мобилен оператор, където са били колеги със заподозрения. Според бТВ тя е оставила и бележка на работното си място, в която обяснявала, че трябва да търсят бившия ѝ приятел, ако с нея се случи нещо.

За последно жената е била забелязана на камери да пътува с колата си на 4 април. Тялото ѝ пък е било открито в автосервиз, в багажника на друга кола, който бил изолиран с полиуретанова пяна.

Мъжът на свой ред е бил задържан в неговата кола при проверка на полицията до метростанция „Ломско шосе“. С него пътувала друга жена, която се представила за военнослужещ. Той се държал спокойно и отричал да знае нещо за убийството. По-късно от прокуратурата съобщиха, че става дума за 34-годишния Калоян К., който вече е обвинен в предумишлено убийство, задържан е за 72 часа и ще искат от съда постоянния му арест.

Според „24 часа“ задържаният мъж е бил осъждан за палеж на колата на предишна своя приятелка, която той тормозил, а тя е подавала няколко сигнала срещу него.

От МВР коментираха, че след зачестилите случаи на посегателства над жени и на домашно насилие, е била подготвяна среща с Националния координатор по домашно насилие и всички отговорни институции. Целта е да се набележат мерки за по-добра комуникация и координация, както между институциите, така и между тях и неправителствените организации.

26
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Няма го
Няма го
10 април 2023 10:15
Гост

Проблема на НПО-тата е, че дейността им не е в обществена полза, а в полза на този, който дава парички, да не говорим, че повечето са политически пристрастни – БОЕЦ, ИПВ, тяхната обществена полза е пропаганда, но това е действителността, за съжаление.

Анонимен
Анонимен
09 април 2023 6:03
Гост

През 2012г милиционерска сган уби Ива на 25 от Ловеч. Приживе жената подава МНОЖЕСТВО ЖАЛБИ до милицията в Ловеч-че милиционер я преследва и заплашва. Милицията НЕ защити Ива-въпреки подадените жалби. Последната жалба е часове преди да бъде убита.

Тоест ефект от жалби до милицията-няма.

ПИТАМ-КОГА ЩЕ БЪДАТ АРЕСТУВАНИ МИЛИЦИОНЕРИТЕ, КОИТО НЕ РАБОТИХА ПО ЖАЛБИТЕ НА ИМА, и техен колега-милиционер я уби?

LSSAH
LSSAH
08 април 2023 10:15
Гост

Тюфлеците от милицията са абсолютно безполезни и нормално никой им няма вяра. Явно и от нпо-така нищо не става.

старица от ВКС на 50 години
старица от ВКС на 50 години
07 април 2023 18:09
Гост

Грешка. Извинявам се! Коментарът не беше за тук

старица от ВКС на 50 години
старица от ВКС на 50 години
07 април 2023 18:06
Гост

Ей, ама сме лоши! Какво плюем по ВСС?! Ако не бяха Магдалинчев, Мавров и Гроздев щяхме да сме без увеличения, ДМС и т. н.! Всяка година е едно и също. ВСС иска пари, МФ не дава. Накрая отпускат пари и ни увеличават заплатите. И сега така ще стане! Бъдете спокойни!

Анонимен
Анонимен
07 април 2023 17:28
Гост

Ето това е пример за случващото се, когато НПО-тата изземват функциите на държавата…Само че тук никой няма да поиска обяснение от служителя на НПО-то, защо не е насочена към МВР или защо само той не е сезирал органите на МВР, а е констатирал риска и до там. Защото в тази ситуация, ако някой прокурор просто беше констатирал риска и не беше възложил проверка или образувал досъдебно сега тези факти щяха да са по всички медии. Кое е това НПО и каква е отговорността му за последиците от бездействието му?

345
345
07 април 2023 22:49
Гост

Незнам тази от НПО, няма ли срам и гузна съвест да обикаля тв студията и да дава интервюта, че деянието на извършителя, не е спонтанно, а дълго примислано и планирано. Еми като и била наясно, защо не е сигнализирала МВР и Прокуратурата,че се подготвя убийство, а не да обяснява, че нямала право. Имаш задължение като си наясно, че най малко е отправял закани за убийство и си очаквала да я убие. Тази направо си опънала чадър над този да извърши убийството като баламосвала жертвата, че й помагат докато бъде убита. Може и да не извършила престъпление, но е морален съучастник… Покажи целия коментар »

Ани
Ани
07 април 2023 16:56
Гост

И тук ли жертвата сама си е виновна? А предишните многобройни случаи, в които МВР -то е било сезирано и то неведнъж, тях спасили ги някой?

Анонимен
Анонимен
07 април 2023 17:33
Гост

Да, защо НПО-то при констатиран толкова висок риск и лабилност на жертвата не са подали сигнал до МВР? Или случаят просто се раздухва, за да се внуши страх у жените и те с още по- голяма сила да започнат да сезират органите на МВР и прокуратурата за всеки скандал за неплатена сметка? Хайде някой да излезе и да каже истината, че ако НПО-тата не бяха „поели“ случая и не бяха внушили на жертвата представа, че все пак нещо се прави за нея, то тя щеше да е отишла в полицията? Каква е гаранцията, че именно в НПО-то не са й… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
07 април 2023 17:34
Гост

А хилядите, които са спасени заради органите на МВР? Някой за тях говори ли?

16-ти април
16-ти април
07 април 2023 16:12
Гост

И как точно й е помогнало това НПО?! Между другото каквато и да е полицията, там поне се работи по установени нормативно процедури, и дори когато няма съдействие, има как да се търси отговорност, остава следа. Тия НПО какво правят? Ако имат данни за извършено или за опит за тежко престъпление, те самите СА ДЛЪЖНИ да подадат сигнал до Прокуратура или Полиция. Да се изказваме информирано, а

Симо
Симо
07 април 2023 14:43
Гост

Много мътна история.

Хари
Хари
07 април 2023 14:41
Гост

Дано разследването да доведе до успешен край.

hodewog936
hodewog936
07 април 2023 14:26
Гост

Thank you so much for sharing all this wonderful information It is so appreciated
click here

Бивш
Бивш
07 април 2023 14:25
Гост

Мвр трябва да уволнят всички работещи пенсионери, и да се назначат нови кадри, всички говорят за реформа в мвр но нищо не правят, трябва да се почне от някъде

Чипев
Чипев
07 април 2023 13:47
Гост

И само да кажа нещо странично. Ако такава гадория не се случи в Люлин, Захарна фабрика или в Перник, няма къде другаде да стане…

Wladimira
Wladimira
07 април 2023 13:47
Гост

Уви лошо.

Станев
Станев
07 април 2023 13:47
Гост

Уви и НПО няма как да помогне, ако човек е ненормален

Мавродиев
Мавродиев
07 април 2023 13:46
Гост

Нямаме доверие в МВР с всички тези информации за подкупни полицай или за трафиканти на мигранти или за заговори с политици или какво ли още не. Най-вече побойници полицай. Но за този срив в доверието вина има и ГЕРБ, защото те управляваха 12 години, а не някой друг. Частична вина естествено имат и съучастниците им за тези години – АТАКА, НФСБ, ВМРО, Реформаторски блок, както и задкулисната подкрепа на ДПС.

Мавдориев
Мавдориев
07 април 2023 13:46
Гост

А да, както и онова формирование от Варна – Марешки с неговата безумна партия.

Аврамов
Аврамов
07 април 2023 13:44
Гост

Е доверието в МВР е много подкопано.

Чулев
Чулев
07 април 2023 13:44
Гост

Човек в подобна ситуация ако се информира ще разбере, че като подадеш сигнал ще те питат какво те кара да мислиш, че някой иска да ти навреди. И ако в отговор кажеш, че имаш заплахи (но нищо конкретно не се е случило, примерно не си причкана да те бие на улицата), то значи, че МВР изобщо няма да се занимава с някакъв си там сигнал. После пък ще се окаже, че за да се задейства МВР трябва наистина да са те били и да си изкараш медицинско (ако си жива след побоя), че те е набил някой и евентуално през… Покажи целия коментар »

Павлов
Павлов
07 април 2023 13:42
Гост

А от кого да търси? От полицията, която я направи нещо я не. Сега е лесно министъра да каже, че трябвало към тях да се обърне ако смятала, че е заплашена. Ама има и много случай, в които се оправдават от МВР, че не им достигат хора и не могат да се занимават с подобни „семейни драми“. Занимават се чак след инцидента. Ама като подадеш сигнал и какво ще стане? Най-много насилника да разбере и да вземе да те убие. Тя се е притеснявала точно от това. Уви точно това е станало, но без сигнала до МВР.

Жоро
Жоро
07 април 2023 13:40
Гост

Това говори много за доверието към институцията полиция

Никола
Никола
07 април 2023 14:41
Гост

И с право няма да имаме вече доверие. Те с нищо не го оправдават.

Benoa
Benoa
07 април 2023 13:40
Гост

Чухме по новините. Еми не е добре това.