Трима от задържаните за побоя над журналиста Слави Ангелов ще бъдат обвинени и прокуратурата ще поиска постоянното им задържане.

Това съобщи днес главният прокурор Иван Гешев и уточни, че в момента им се предявяват обвинения за престъпно сдружение и държане на наркотици. По неофициални данни обвинените са Георги и Никола Асенови, както и боксьорът Бисер Митрев.

Слави Ангелов беше пребит с метални пръти пред дома си в София на 17 март, а нападателите са били с маски. Още в началото разследващите казаха, че основната версия е, че нападението е свързано с работата му и днес потвърдиха, че тя остава водеща.

Главният прокурор обясни, че доста по-трудно е в такива случаи да се стигне до поръчителите, тъй като обикновено става дума за верига от посредници и извършителите в голямата си част не знаели дори кои са поръчителите. Разследващите обаче имали насока откъде е дошла поръчката за побоя.

„Резултат е от действия на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън страната, в момента се укриват по други досъдебни производства“, каза Гешев и подчерта, че този случай е бил един от приоритетните в последните месеци, тъй като бил атака и срещу държавата.

Той разкри, че в един от задържаните били открити знамена със свастики, чукове, палки, бухалки, белезници „и какви ли още не оръдия на труда“.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов пък каза, че към този момент са убедени, че тримата обвиняеми са извършителите, но не бива да се слага клеймо над конкретни футболни клубове, след като първоначалните информации бяха, че заподозрените са част от един от фен-клубовете на футболния „Левски“- „София-Запад“

„Всеки престъпник може да е фен, но не всеки фен е престъпник. Не бива да се хвърля клеймо върху даден клуб или агитка. Навсякъде има черни овце, но независимо на кой отбор и фракция са привърженици, когато извършат противозаконни неща, няма да ти оставим да ги вършат безнаказано“, каза Иванов.

От МВР и прокуратурата обясниха още, че тримата задържани не са осъждани, но се проверяват и други сходни случаи на нападения, в които може да са замесени. Един от тях е от миналата година, когато с метални пръти беше пребит и маркетинговият директор на  „Левски“ Цветан Вълчев.

21
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Слави Трифонов
Слави Трифонов
24 април 2020 15:37
Гост

Тези от клипа защо са без маски на публична проява? Какъв пример дават на обществото от което искат да спазва правилата и има ли кой да ги глоби?

Lalov
Lalov
24 април 2020 13:49
Гост

Много работа, много работа. Ще хванат тия келемета, а те няма да кажат кой им е платил

Георги
Георги
24 април 2020 14:20
Гост

Да видим дали ще има осъдени!

Русева
Русева
24 април 2020 13:48
Гост

Като цяло каскета само ходи да се покаже по ТВ. И то предимно когато са нарочили някого или става дума за кокошкари. Тоя наркоман дето уби М. Цветков не го засяга каскета. Не коментира казуса. Не му е поръчано да плюя, както по Божков и да се репчи, не му е поръчано да ходи по села и паланки да лови цигани. И тоя случай го изненадва. Какво да каже сега, като мама има пари и може да пусне сина си на свобода…

Анонимен
Анонимен
24 април 2020 14:21
Гост

Пълен фарс! Сега ще изкарат виновни хората, които са го изкарали от колата.

Хриси
Хриси
24 април 2020 14:22
Гост

Гледах лекарката по телевизията. Кой знае как са я принудили да говори така?

Уранготан
Уранготан
24 април 2020 13:47
Гост

Тия маймуни са за доживотен!

ГигенВиген
ГигенВиген
24 април 2020 13:47
Гост

Агитките на столичните клубове не може да бъдат събирани под общ знаменател, но определено не е тайна, че доста елементи от тях се занимават с подривна дейност и хулиганство и не са по-малко опасни от наркомана убил Цветков!

Емилиева
Емилиева
24 април 2020 13:46
Гост

Според мен това са някакви келеши от агитката я на ЛЕвски, а на ЦСКА

Живко
Живко
24 април 2020 13:46
Гост

Я ги хванете поръчителите, я не.

Анонимен
Анонимен
24 април 2020 14:22
Гост

А точно те са важни.

дрън-дрън
дрън-дрън
24 април 2020 13:08
Гост

Всяка дума на Гешев трябва да се поставя под съмнение и да се разчепква. Не вярвам да е Черепа, каквото и внушение да се опитва да направи. А и с кой материал Слави Ангелов да е вбесил тези хора. Според мен се използва случая, за да се направи поредният пиар

анонимен
анонимен
24 април 2020 13:12
Гост

Що да не е Цветан Василев. За Гешев той е виновникът за много неща в държавата 🙂

Анонимен
Анонимен
24 април 2020 13:03
Гост

Инструментът пак намери поле за изява. Възползва се от чувствителна тема, за да се покаже

Fredy
Fredy
24 април 2020 13:03
Гост

Тези тримата не са ли протестирали в подкрепа на Гешев? Ако е така, не е ли това висша форма на неблагодарност, за това ли се бориха момчетата?

хахаха
хахаха
24 април 2020 13:14
Гост

И пари сигурно са получили да вдигнат надписа „Гешев е радост“ 🙂 И „добрините“ бързо се забравят 🙂

череп?
череп?
24 април 2020 13:00
Гост

Така изговорени нещата от Гешев към Черепа ли препращат и като се гледа връзката с Левски, май това намеква?

Анонимен
Анонимен
24 април 2020 13:01
Гост

Баш на него бие, но странното е защо е тъй сдържан и не го казва 😉

342
342
24 април 2020 13:02
Гост

За какво му е на Черепа да поръчва побой над Ангелов?

сингсинг
сингсинг
24 април 2020 13:04
Гост

Аз питам на кого му е по принцип да поръчва побой на точно този журналист. Не казва нищо лошо, но не е имало някакви грандиозни разкрития в 24 часа, които да мотивират подобна жестокост и у някои изверг но знае ли човек разни мутри от какво се възпаляват

анонимен
анонимен
24 април 2020 13:06
Гост

Ама нали се знае къде е Черепът, беше и задържан, после пуснат под наблюдение. Нещо не ми се връзва да е той