Трима полицаи от Плевен са отстранени от работа и срещу тях е започнала дисциплинарна проверка, след като 19-годишният Емил Недялков беше зверски пребит пред дискотека в петък срещу събота.

За инцидента съобщи в профила си във Фейсбук бащата на момчето – Костадин Недялков. Мъжът разказа, че синът му и негов приятел имали спор с компания от италианци, когато пристигнали цивилните полицаи, които момчето не познавало и започнали, по думите му, да раздават правосъдие.

Снимка: Фейсбук/Красимир Недялков

„Излизайки от дискотеката те го удрят и още с първия удар изпада в безсъзнание. И от там се започва бой , бой , бой… Както се бие куче. НЕ! НЕ като куче, защото то има правото да вие и скимти от болка, а като парцалена кукла, която е безжизнена и си правят каквото искат с нея. Той не е имал правото дори да изреве, защото през цялото време на боя е бил в безсъзнание. Спират да го бият чак когато си гълта езика и започва да умира“, пише бащата и пояснява, че само намесата на охранителите на заведението е спасила момчето, защото са успели да му извадят езика, но младежът е бил така обезобразен, че приятелите му го познали на стълбите само по маратонките.

Шефът на полицията в Плевен Веселин Вътов каза, че замесени в инцидента са общо петима униформени, но засега само за трима има данни да са били момчето.

„Гарантирам, че случаят няма да бъде прикрит. МВР ще го разследва в пълен обем и детайли. Като всички български граждани служителите на МВР са равни пред закона – затова нищо няма да остане скрито, всичко ще излезе. Служителите, които са отговорни за случая или са били в непосредствена близост, ще понесат санкции. Бащата на момчето ще бъде информиран своевременно за всичко, което правим“, заяви Вътов.

От районната прокуратура в Плевен съобщиха, че вече са се самосезирали и е започнало разследване, като са изискани всички материали от проверката в МВР. Взети са и записите от камерите, които са заснели побоя, като вече са установени и част от присъствалите на мястото.

Разследването е за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди и е поверено на следовател.

„Дадени са конкретни указания за изясняване в пълнота на фактите и обстоятелствата свързани с инцидента, причините за възникването му, както и в какво се изразява участието на всяко едно от установените лица. По делото предстои изследване на приобщения запис, разпити на свидетели, установяване на другите очевидци, в това число и на италиански граждани, с който 19- годишният младеж вероятно е встъпил в конфликт. В хода на разследването ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички пострадали в сбиването“, обясниха от прокуратурата.

29
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Име
Име
14 февруари 2023 22:07
Гост

Според мен е инсценировка, сам се е наранил, просто е изпаднал в гняв към себе си, пребива се и ляга – симулант.

Полицията да бие – да извърта неща, да записва неверни показания, това е невъзможно, абсурд, те са заети с толкова отговорни задачи.

Патриарха
Патриарха
26 май 2023 13:51
Гост

Ти си един много заблуден човек и те съжалявам

Ибан Ибаноб
Ибан Ибаноб
14 февруари 2023 10:34
Гост

Едно е сигурно – татковото синче повече никога няма да посмее да посегне на полицай и ще си спомня за нослето си всеки път, когато реши да посегне на когото и да било… или да се погледне в огледалото . Ох, толкова му съчувствам 🙁 🙁 🙁

Ааа
Ааа
14 февруари 2023 7:16
Гост

Тъпаци. Всички сте тъпаци. Нека ви обясня някои неща, неща от града. Бащата е собственик на голяма фирма и е голямото добро утро, няма как да му кажеш или покажеш, че си нещо повече от него. За него всички други са нищожества. Всички плюете по полицаите. Някои замисли ли се тоя келеш на какво е бил. Или както се казва смърт без причина няма. Защо не са били мен например. И както става винаги човека с парите ще прокопса и хората на реда ще го отнесат. Това е реалността, това са нашите тъпи медии и докато има хора като вас… Покажи целия коментар »

Тиква Бокова
Тиква Бокова
14 февруари 2023 9:53
Гост

тъпак

Име
Име
14 февруари 2023 22:17
Гост

На мен ако ми го направят – няма да е лесно да си живееш после, не съм отмъстителен, просто има законов ред за възмездие.

Не ходя по дискотеки от доста време – не за друго – не ми е интересно, но ако има силов проблем е трябвало да му сложат белезници.

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2023 7:10
Гост

Този побои може да се предположи,че за ширините на Плевен си е класика в жанра, то в София милицията пребива хора(примери-битите в метрото, битият пред НДК-защото е с дълга коса, пребитите при колоните на МС, съблечения чисто гол мъж на Симеоновско шосе при проверка на документи-случаят изнесен и по медиите-но за прокуратурата нарушение няма-законно е милицията да извършва урологичен оглед на половия орган на мъж, при проверка на шофьорската му книжка). Милицията, особено в провинцията пребива хората, те мъчат, не се оплакват от страх и за себе си, и за роднините си-от нашата милиция има неистов страх, вместо хората да… Покажи целия коментар »

:)))
:)))
13 февруари 2023 21:56
Гост

Няма престъпление в БГ без да е замесен кадър на МВР. Там с кастинг за малограмотни ли ги подбират. Изключвам дознателите. Те главно са юристи и са най-компетентните лица в МВР, за разлика от полицейските инспектори.

Анонимен
Анонимен
13 февруари 2023 22:03
Гост

Точно па за тия дознатели, разследващи полицаи, не ми говори. Те правят най-големите врътки в МВР, освен това са дупе и гащи с прокуратурата

Анонимен
Анонимен
14 февруари 2023 7:17
Гост

Да, още си спомняме случая самоскъсания пагон. Милиционер си самоскъсва пагона, това заснето на видео. Прави се разследване-необективно, непълно и невсестранно, и прокурорът обвинява за късането невинни граждани. Оправдани след няколко години, а вече и осъдиха прокуратурата за 5 цифрена сума. Милиционерът, самоскъсалр си пагона продължва да е милиционер. Продължават да са милиционери и хора от милицията, свидетели, за които самия съд казва,че „не дава вяра на показанията им“. И до днес показанията им, неверни не са проанализирани, въпреки,че съд каза какво мисли за свидетелските им показания. Разследващият милиционер, извършил необективно разследване продължава с комсомолски устрем да разследва. Колко ли… Покажи целия коментар »

Абед ив акйам
Абед ив акйам
13 февруари 2023 19:53
Гост

Стане полицай сложи качулката помисли се за нинджа е положетието

Тиква Бокова
Тиква Бокова
13 февруари 2023 19:21
Гост

Още отсега ви казвам, че гласят потулване – ако наплюеш полицай ще те задържат, тези без малко да убият човека, и не пише да има взети мерки за неотклонение

Петър
Петър
13 февруари 2023 17:44
Гост

Винаги ми е бил странен изразът: „Както се бие куче“.

Ангелина
Ангелина
13 февруари 2023 17:27
Гост

Това не са ченгета, това са престъпници

Ludmil
Ludmil
13 февруари 2023 17:26
Гост

Това са мутри!

Каменова
Каменова
13 февруари 2023 17:26
Гост

Мазало

Георги
Георги
13 февруари 2023 17:08
Гост

Ченгетата никога не са изпъквали с акъл, но напоследък кадровия подбор е под всякаква критика. Всяка седмица има по някаква новина за пиян полицай, блъснал коли и избягал, за полицай продавал наркотици, за побой нанесен от ченгета …

Редник
Редник
13 февруари 2023 17:26
Гост

Класика от бугаристан

Оставка бе цървул!
Оставка бе цървул!
13 февруари 2023 17:08
Гост

А т. н. директор на ОД МВР Плевен, кога ще го отстранят?!?Когато себеподобните му мутри в униформа не просто пребият, а убият някой ей така за респект или докато има Кой да го пази, проблеми няма!

Ludmil
Ludmil
13 февруари 2023 17:26
Гост

Погребахте човека бе, мутри

Симо
Симо
13 февруари 2023 17:06
Гост

Спорът с компанията от италианци можеше да се реши съвсем цивилизовано. Обаче знаеш ли на какво са били.

Боян
Боян
13 февруари 2023 17:08
Гост

Всеки е невинен до доказване на противното.

Чавдар
Чавдар
13 февруари 2023 17:03
Гост

В тези дискотеки винаги има някакви инциденти.

Михаил
Михаил
13 февруари 2023 17:04
Гост

Алкохолът и дрогата не прощават.

Юлиян
Юлиян
13 февруари 2023 17:00
Гост

Тези въобще не бива да ги допускат в системата повече.

Иванов
Иванов
13 февруари 2023 17:32
Гост

Колега, добре знаем че случайни не се допускат в системата, още повече да ги уволняват, това е самата истина, а в общественното пространство не се говори открито за това

Петров
Петров
13 февруари 2023 16:58
Гост

Дано наистина и този случай да не бъде прикрит.

Нина
Нина
13 февруари 2023 17:27
Гост

Е дано

Цветан
Цветан
13 февруари 2023 16:55
Гост

Кога ли ще спре този полицейски произвол?