Водещата на предаване в русенската телевизия TVN Виктория Маринова е била брутално убита вчера. Тялото на 30-годишната жена, която е и административен директор в медията е било намелено в труднодостъпен район край река Дунав.

Сигналът за откритото тяло е бил подаден в 14.24 часа вчера на телефон 112, стана ясно днес на пресконференция на окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев и на заместник-директора на полицията в града Илиян Енчев.

На място първоначално били забелязани следи от кръв, след това безжични слушалки, ластик за коса, розова маратонка, а в близките храсти е бил забелязан труп на жена.

Според експертизата до момента смъртта е настъпила вследствие от удари по главата и задушаване. На този етап разследващите се въздържаха официално да кажат дали е била изнасилена, каквито бяха първоначалните информации, защото очакват резултатите от съдебно-медицинската експертиза.

Сред липсващите вещи при извършения оглед е установено, че липсват ключът на личния автомобил на Виктория Маринова, който е бил паркиран в близост до престъплението, очилата, мобилният телефон и част от дрехите на младата жена.

Разпознаването на жертвата е станало по-късно вчера, тъй като у нея не са били намерени лични документи.

В разследването участват и служители от криминалния отдел към Националната полиция. Окръжният прокурор на Русе обясни, че иззетите веществени доказателства са изпратени в Научноизследователския институт по криминалистика към МВР в столицата, като се очаква заключенията да бъдат готови в кратки срокове.

Работи се по всички възможни версии, в това число и убийството да е свързано с работата на Виктория Маринова, макар че разследващите смятат това да е малко вероятно.

Според нейни познати тя е тренирала, защото е имала намерение да участва в маратона днес при Сребърна. Преди да отиде да бяга, Виктория е била на кафе с приятели в заведение в района на Парка на младежта, съобщи сайтът „Акцент“.

Разследването на случая продължава с разпит на още свидетели. Чакат се и резултатите от назначените експертизи, които да насочат полицията към евентуалния извършител на жестокото убийство.

Медии в Русе съобщават, че Виктория е била съпруга на собственика на телевизия TVN и президент на интернет компанията Networx-BG Свилен Максимов. Тя води собствено предаване за мода в телевизията.

Жестокото убийство бе коментирано и от премиера Бойко Борисов. Той заяви, че има ДНК на извършителя, която е дадена за изследване, но все още няма резултати. Премиерът е убеден, че убийството ще бъде разкрито.

Вътрешният министър Младен Маринов на свой ред заяви, че се проверяват криминално проявени с подобни предишни прояви. „Гледаме записи от камери, търсим свидетели и сме назначили проверка в близкото заведение за психично болни“, заяви още Маринов. Той уточни, че освен биологични следи, са открити и отпечатъци по тялото на младата жена. Вътрешният министър увери, че на място са изпратени най-добрите разследващи.

5
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
nqkoi
nqkoi
08 октомври 2018 13:53
Гост

modno predavane a? est zabravqme za Detector, drugoto i predavane kydeto e interviuirala jurnalistite koito arestuvaha dokato razledvaha tochene na evro fondove v bylgariq. No da …..modno ……predavane. Celiq svqt govori za tova zashtoto e bila vodeshta na modno predavane. Neznam kakvo drugo da kaja.

Анелия
Анелия
07 октомври 2018 22:35
Гост

Всичко се връща на този свят.

Анонимен
Анонимен
07 октомври 2018 22:34
Гост

Този, който е извършил престъплението заслужава доживотна присъда без право на обжалване.

Анонимен
Анонимен
07 октомври 2018 18:26
Гост

За съжаление смъртното наказание няма да върне жената. Дано по-бързо открият извършителя.

Анонимен
Анонимен
07 октомври 2018 15:30
Гост

Що за изверг трябва да си, за да извършиш такова жестоко деяние. В такива моменти съжалявам за отмяната на смъртното наказание.