Осем прокурорски помощници ще започнат работа в Софийската районна прокуратура (СРП), която до момента не е имала нито един. Това реши днес Прокурорската колегия.

В звеното „Прокурорски помощници“ във Върховната касационна прокуратура има 23 щата, като само един е свободен.

Главният прокурор Сотир Цацаров обясни днес, че ВКП е „преобезпечена“ с прокурорските помощници, което позволява съкращаването на осем щата – един свободен и седем заети, и откриване на толкова в СРП.

Цацаров добави, че в СРП има безусловна необходимост от помощници и съдебни служители. Съотношението между обвинители и съдебни служител в Софийската районна прокуратура е 1 към 0.8 при средно за страната 1 към 1.29.

Първоначално ръководителят на СРП Радослав Димов е поискал прекалено голяма бройка. Но с помощта на администрацията на главния прокурор е изготвен анализ и се е стигнало до по-реалистични разчети.

Цацаров заяви, че има два варианта за разрешаване на проблема. Първият е да се увеличи щатът на СРП, а вторият – да се извърши преразпределение на наличния. Той предлага втория, защото във ВКП има достатъчно прокурорски помощници дори и след прехвърлянето на осем в СРП.

Всеки отдел във ВКП ще разполага с по двама прокурорски помощници, с изключение на Шести, където ще бъдат четирима, защото той приема и обработва жалбите на граждани.

Главният прокурор добави, че по същия начин – чрез трансформация на щата за съдебни служители във ВКП, ВАП и Националната следствена служба, ще бъдат осигурени бройки за администрацията в Софийската районна прокуратура.

Колегията реши да даде седемдневен срок на седемте прокурорски помощници, които ще бъдат преназначени, за да кажат дали са съгласни да бъдат преназначени. Ако не, ще бъдат съкратени при спазване на всички условия в Кодекса на труда.

6
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
kisskiss
kisskiss
14 февруари 2019 7:33
Гост

เล่น pussy888 สนใจ
ระบบ ฝาก ถอน ออ โต้
คลิก ที่ ลิงค์ ด้าน ล่าง เลย
pussy888

kisskiss
kisskiss
14 февруари 2019 7:32
Гост

สนใจเล่น pussy888
ระบบฝาก ถอน ออโต้
คลิกที่ลิงค์ด้านล่างเลย
[url=https://goo.gl/1VFUXG][b]pussy888[/b][/url]

Mashiko
Mashiko
16 януари 2019 19:02
Гост

The work was a lot. Study was tired.
But some of us are close together
It makes us more powerful.
She said?
https://starvegasgame.com/avenger98/

Анонимен
Анонимен
16 януари 2019 15:13
Гост

Подкрепям идеята на Цацаров за преразпределение на наличния щат.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2019 15:11
Гост

Тези преизпълниха плана. Сериозна подкрепа, имайки в предвид, че до вчера работиха без помощници.

Анонимен
Анонимен
16 януари 2019 15:14
Гост

Беше невъзможно да се работи по този начин.