Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов обяви, че оттегля проекта за правителство на партията и няма да подкрепи друг. По думите му, причина за това е „предателството“ от страна на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ), които официално обявиха днес, че няма да подкрепят кабинет на ИТН, който трябваше да бъде гласуван утре в пленарна зала.

„Затова утре няма да предлагаме за гласуване проектокабинет. Защото ясно бяхме заявили, че без подкрепа на тези две партии няма да предлагаме кабинет. Това означава, че отиваме на нови избори, защото ние като първа сила няма да подкрепим нито партиите на статуквото, нито „Демократична България“, нито „Изправи се БГ! Ние идваме!“, каза Трифонов в кратко изявление по собствената си телевизия (видео виж по-долу).

По думите му единственият вариант за съставяне на правителство е всички останали партии „да се съберат“ и да управляват заедно, както го били правили неотдавна.

„Протестът срещу ГЕРБ и всичко свършено от ГЕРБ са останали в миналото, а в настоящето и в настоящия парламент има политически амбиции, лицемерие, лъжи, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги от ИТН“, допълни Трифонов.

Трифонов обаче даде заявка ИТН да подкрепи на президентските избори Румен Радев, защото най-много „изпълва със съдържание представата ни за президент“.

„И с нашата подкрепа ние се надяваме, че той ще стане президент още на първи тур“, каза още лидерът на ИТН и благодари на хората, които са застанали с имената и лицата си в двете им предложения за кабинет.

Ситуацията е без прецедент в новата ни история. От една страна президентът Румен Радев вече подписа указа, с който предлага на Народното събрание да избере Пламен Николов за министър-председател (публикуваният в Държавен вестник указ виж тук).

От друга страна, както изтъква професорът по конституционно право Екатерина Михайлова пред „Лекс“, никой не може насила да бъде заставен да поеме държавен пост. Т.е. Николов има право да се откаже.

„До този момент от конституционна гледна точка нищо още не се е случило“, коментира проф. Михайлова и подчерта, че изявлението на лидера на партията мандатоносител Станислав Трифонов няма юридическа стойност в процедурата. Заявление за оттегляне трябва да направи предложеният за министър-председател, обясни тя. И посочи, че то трябва да е адресирано до Народното събрание.

Малко след това Пламен Николов заяви за БТА, че утре ще направи волеизявление пред парламента, че оттегля кандидатурата си по лични причини.

Юристи изтъкват, че няма как указът на президента да не стане част от дневния ред на Народното събрание, но дали ще има гласуване за него като премиер или само ще бъде огласено заявление от Пламен Николов, че отказва номинацията, това ще стане ясно по време на пленарното заседание.

Депутатът от ИБГНИ Николай Хаджигенов определи изявлението на Слави Трифонов като „забавно“.

Ходът на ИТН е един от възможните сценарии, които предвиждахме. Те ни се доразсърдиха окончателно. Слави хвърли емоционално играчките и каза: „Повече няма да си играе с вас, Отивам на море“. Извън тези емоционални детски реакции подобно изявление няма правна стойност. Фейсбук изявление от дивана в хола, извинявайте, няма правна стойност. Възможността за връщане на мандата за правителство приключи в миналия петък. След като Указът на президента е внесен в деловодството на Народното събрание и е насрочено за утре, трябва кабинетът да се гласува. По мое мнение, не може да не се гласува съставът на кабинета, защото фактическият състав няма как да бъде довършен. Какво е правното основание тогава президентът да връчи втори мандат. Няма такова. А е и забавно за слушане и гледане, но от правна гледна точка е кръгла нула“, каза Хаджигенов пред БНР.

Според него относително смисленото изявление е било това за подкрепа на президента: „Но това е интересен конфликт. До онзи ден не харесваха правителството му, а сега изведнъж го подкрепят“.

При втория мандат нещата са ясни. При третия – при който и да отиде, трябва да положи максимални усилия да състави правителство, за да покаже на хората, че има и друг начин – умният начин“, каза още Хаджигенов. На въпрос дали 46-ото Народно събрание ще излъчи правителство, той отговори: „Разбира се“.

От предизентството на свой ред разпространиха позиция, в която се казва, че с издадения от Румен Радев указ конституционната процедура по избор на министър-председател вече е в решаващата си парламентарна фаза.

 

110
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
Црн македонски дзвер
Црн македонски дзвер
11 август 2021 16:27
Гост

Ако случайно беше минало или още по-трагично: ако случайно с третия мандат от третия път … управлението на Баце ще ти се стори като на Елдорадо.

И аз изразявам мисли, но с определено практическо отражение.

Дзвер
Дзвер
11 август 2021 15:21
Гост

Ако не беше толкова тъжно щеше да е страшна абсурдна комедия. Разбира се, накрая сметката ще я плати изрядният, плащаш си данъците народ. Докато егоцентриците се наиграят и се правят на обидени се случват енергийна криза, очаквана инфлация и неясна ковид вълна. Накрая и баце като се върне ще открием, че е възможно да стигнеш до дъното, но да продължиш да копаеш отревисто.
Просто размисли без практическо значение изразявам.

Приложна каскетология
Приложна каскетология
11 август 2021 14:29
Гост

Да Anonimen от 11 август 2021 13:00.

По-добре Баце, отколкото Иуда Искариотски.

Днес предаде тях, утре ще предаде него, а други ден – вас. Ако вече не го е направил в момента на стъпването на палубата на Буджака. Мерат си олигарсите.

Но, действително трябва да се чете евангелието /някога е било едно/, и в четирите му версии. Понеже предаденият спасява Вселената, а предателят – погубва своята душа!

ps. И все пак Гешев трябва да бъде сменен, а пенсиите увеличени!

Anonimen
Anonimen
11 август 2021 13:00
Гост

Под клипчето за видеото на Славчо трябва да пише: ТОЙ беше тук на живо, очаквайте ГО скоро пак. Нека дадем на сценаристите възможност да въведат нов текст в аутокю-то.
През това време Баце от Банкя сменя амортисьорите на жипката, че чак сега му остана време да я постегне. Предстои му дълго пътуване.

Залезът на политическите богове от Фридрих Нищо
Залезът на политическите богове от Фридрих Нищо
11 август 2021 12:12
Гост

Ицо Торбалан, Рада Дълбоката и Мая Общата и вся остальная.

АМИН

Докато минавахме към лапачката, се спънахме
Докато минавахме към лапачката, се спънахме
11 август 2021 12:50
Гост

Едно Ферари с цвят червен и в него Плавник, Шнорхел и бански за Барбадос. Айде потегляйте натам, че излагацията е пълна! Приятна карибска почивка!

Безотровно трио
Безотровно трио
11 август 2021 14:02
Гост

Всичко се брои на есен с песен.

Засега се вижда само един гол задник на Буджака.

Анонимен
Анонимен
11 август 2021 10:32
Гост

Васко, идвай си. Няма как скоро делата ти да отидат в СГС. Най- много да полежиш малко, но пък ще ти излезе по- еФтино!

Умнокрасив жълтопаветник
Умнокрасив жълтопаветник
11 август 2021 9:23
Гост

Христо Иванов е премирен. Това не е същото като премиер.

Анонимен
Анонимен
11 август 2021 10:55
Гост

И Емо Дечев изглежда така, но допускам, че чертае нови стратегии и подготвя нови законопроекти

Анонимен
Анонимен
11 август 2021 9:23
Гост

Преди броени минути в околностите на Народното събрание е бил забелязан бял кон.

ДА.
ДА.
11 август 2021 12:19
Гост

Току-що Вождът и учител на българския народ обяви, че ще предложи ПАК къдравата Сю за премиерша.

Очаква се твърдата и задна подкрепа на Де.еБа и падни-стани за втория успешен мандат на ОПГ ГЕРБ.

11 август. Следва 11 .........
11 август. Следва 11 .........
11 август 2021 9:21
Гост

Днес е Велик ден за българската демокрация.

Сринаха Близнаците в българската политическа действителност.

Остава им точно месец.

От годишнината.

ХА ХА ХА ХА ХА ХА
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
11 август 2021 9:13
Гост

Наследството от 45-то и 46-то ОНС е един огромен пожарникарски маркуч.

На есен истинският Вигилий ще стане истинският Президент. Нова година, нов късмет. Нова Конституция.

Да, Форца Слави
Да, Форца Слави
11 август 2021 8:57
Гост

Другарят Андрей Карлович ни остави незабравимо и страшно конституцинно наследство.

Президент с пряк избор и без правомощия за СДС. За нас реалната цяла и без да я делим на три Власт. В парламента. Съдиите и прокурорите си бяха наши хора и си останаха такива.

Величайте, величайте умнокрасиви демократчета – Лукановата Конституция!

С нея си отивате и вие със сътворената през последните 30 години демографска катастрофа.

Форца Слави
Форца Слави
10 август 2021 22:51
Гост

Плюйте, плюйте пак! Сега се видя за будалите какво са ДееБе и падни-стани. Айде сега да извадят те кабинет, ама не той служебния … на любимия им зелен чорап от Димитровград с генерал Деси вся остальная. Понеже никоя партия не е партия като хората, и нямат партийно строителство и кадри, и ето докъде се докараха. Точно затова трябва да сме президентска република. Като във Франция и президента да одобрява правителството, а не НС. Пък нека си има пак парламентарен контрол, даже в определени случаи да може да мине и вот на доверие, но, обаче … президентът опосредствено през премиер /а… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 август 2021 0:41
Гост

Не говори за военните лошо, става ми дискомфорт, едвам ви върнахме държавата, аз нямам намерение да се занимавам услужливо.

При повторно повторение, аз лично се дистанцирам от Вашето поведение, за съжаление.

Един само минаващ дилетант
Един само минаващ дилетант
11 август 2021 1:27
Гост

Алооо, само минавам, много си развълнуван бе, многониковия трол. Нещо май правиш същата психиатрична несъвместимост към публични прояви като Пешо Бившия /че нали той си приключи политическата кариера вчера един път завинаги и му остава доходоносното препиране на пари по офшорките, ама и там ще секне, че като се филмираш по телевизора – там където не ти е мястото, подозрителните далавераджии бягат вече от тебе като дявол от тамян/. И ти ли си същия нереализиран в живота комплексар – отличник. Дано поне имаш неговия гръб /на тъста/ и неговата наглост. Герджиков вече тотално ми падна в очите. Преди много години… Покажи целия коментар »

Re:
Re:
11 август 2021 8:45
Гост

Дилетант, не ти схванах „мисълта“. Поради естествена тъпота. Ти обаче си умен. И красив.

Сега схвана ли?
Сега схвана ли?
11 август 2021 11:13
Гост

Е като как да я схванеш, след кято виждаш съдебна зала от рода на САС и ВКС един път в годинатя. На теб тук ти е силата, из форумите и главно с неангажиращите темички. На такива написаното и несхванато по-горе им прилича на шизофреничен брътвеж.

Анонимен
Анонимен
11 август 2021 9:42
Гост

Хубаво е, че само минаваш, но още по-хубаво ще е преди това да си пиеш хапчетата, защото май си забравил, заради обърканите ти мисли. Герджиков, Барбадос, Мис, търговско право и МЧП, счетоводители, асистенти, пране на пари…. Кашата/бозата е пълна. Добре, че само минаваш.

Анонимно смел!
Анонимно смел!
11 август 2021 12:05
Гост

Объркаността ми е следствие от следните две обърканости по-долу:
Първата: Доктор по философия на:
1. Правото; 2. Политиката; 3. Икономиката
Втората: Главен асистент по конституционно право, но И специалист по:
1. Право на ЕС; 2. Американско търговско право; 3. Английско търговско право
С две думи: Чалга Тюрлю Гювеч!

"Синята светлина" на Лени Рифенщал
"Синята светлина" на Лени Рифенщал
10 август 2021 22:43
Гост

И с Баце, и без Баце – натам е пътят и истината и живота.

Тези скапаняци в парламента, наричани политици, не могат на две магарета … да. Народът без държавен бюджет и прочие спешни нещица е като Буридановото магаре!

И ако сме честни, безсребърници – да заявим: ИТН са зле, обаче жълтопаветните умнокрасиви майкопродавци и соросоиди, барабар с изправящите се мутри да не са по-добри, а?

Иван Стоянов
Иван Стоянов
11 август 2021 11:33
Гост

Трол, почини малко, че изтърка клавиатурата.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 21:19
Гост

Форца.
Форца Слави, – това е политиката, мен също ме камъни ме валят, дето съм обикновен адвокат (с необикновени способности).

ГЕРБ нямат място в България, вече ни издигнаха на висотата на Австрия и е редно да търсят други страни – да ги издигнат и тях.

113
113
10 август 2021 20:18
Гост

Не разбрахте ли,че Слави учиндолския е проект на Сарая?!
ДеБъ и мутрите на Мая са соросоидите проект на Божков!
Истината е,че това е пародия!
Подиграват Ви се в едно евтино шоу!

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 20:53
Гост

Така си е! Но докато има балъци ще има и тарикати!

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 21:26
Гост

Вие нещо по жегите, как сте, какъв Сарай искате, няма Сарай, какво искате всъщност Вий.

Само да сте Вий.

Ми Вий, бе Вий.

Хаха
Хаха
10 август 2021 22:50
Гост

Стига си вил на умрЕло бе…

Баце от Банкя
Баце от Банкя
10 август 2021 18:35
Гост

Простакът е кремък- корав и могъщ,

Простакът е демон без лик, весдесъщ.

Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.

Удариш на кухо, простакът звучи.

Простакът не чака, не знае предел

и стига простакът до своята цел,

Защото простаци край него вървят

и дават му знаци и правят му път

Надкласов, безкласов, без род и съюз,

но винаги касов, но винаги в плюс.

Без ден да протакаш, дори да кърви

война на простака до смърт обяви

За срам на Европа, на всичките нас,

когато докопа в ръцете си власт.

По страшен от спина, по-жилав от рака,

сега засега се оказа простака.

Радой Ралин

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 21:30
Гост

Но Радой Ралин има и друга лирика – това е сатирата – но той има сериозни любовни стихове.

Жалко е – че съвременните юристи са интернет манияци.

Трендът днес е да си "Анонимно" Смел
Трендът днес е да си "Анонимно" Смел
11 август 2021 1:50
Гост

Че има, има, ама както се казва да даваме само „релевантните“ по темата, че тези дни дни не ни е до лирика май….

“Срещнали се на полянка,

прабългарин и славянка.

Цуни-гуни, вади-тури,

Народили чукундури.

Хем ебливи, хем крадливи,

но най-вече завистливи.”

Радой Ралин

ЧЕСТИТО!
ЧЕСТИТО!
10 август 2021 18:00
Гост

Избиране на ген. Бойко Методиев Борисов за Президент на Република България.

Политиците и президентите се броят на есен и вероятно на 24 октомври.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 21:36
Гост

А Цецо или Цецка – вице, нали, да не се загубят в гората – все пак са хора, а и трябва да ядат.
Не, аз всеки ден ще гласувам за ГЕРБ, то има ли ежедневни избори.

Цунахте ли плочника, ГЕРБЕР, сервиз докъде ни доведохте, до просешка тояга.

Приложна каскетология
Приложна каскетология
11 август 2021 14:06
Гост

Не желая Цецка Бачева, наместо Цецка Цачева!

Ad nauseam
Ad nauseam
10 август 2021 17:58
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията, калинки, малинки и всякакви гадинки.

Другото си го знаете със съдържанието на понятието „корупция“.

113
113
10 август 2021 20:20
Гост

И БожOFF президент!
А зеления чорап Радев може да му е вице!

Каму Флаш
Каму Флаш
10 август 2021 17:22
Гост

За всички са ясни като бял ден личните причини на Пламен Николов.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 17:01
Гост

Христо Иванов си го каза директно защо не са подкрепили ИТН! Като стигне третия мандат да направим нещо, ама не давайте г-н Президент мандата на БСП! Причините не са защото „това е най-слабия кабинет“ както се изрази специалиста от НПО–то, а как ли са не знам!

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 17:19
Гост

Ама стига с тоя Христо Иванов! Не разбрахте ли, че е бита карта? И от къде на къде най- малките ще взимат третия мандат? Много са представителни ли?

113
113
10 август 2021 20:21
Гост

Той е тежко коомпроментиран като политик!
Като юрист не е,защото той никога не е практикувал,правото му е далечна наука!
С една дума-кукла на конци…

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 21:05
Гост

Ами аз все това ги питам как може човек, на който кариерата му е в НПО като координатор да иска да реформира прокуратурата и съдебната власт, но явно обществото се радва на такива авторитети.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:58
Гост

НЕ МОГА да разбера тези торбички под очите на Слави от пиене ли са, от болести или от наркотици? Каква игра играе – за кого и за какво? Пари ли си няма или гледа да осребри нещо за последно? А като е сам, като куче – за какво са му пари и власт? Или може би е психопат??? Моля някой да ми даде разяснения, защото вече се обърках окончателно……

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 17:11
Гост

Вместо да мислиш за торбичките под очите на който и да е що не седнеш да прочетеш някоя книга…

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 18:42
Гост

Не играе играта на Христо Иванов.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:30
Гост

Толкова ли не разбрахте, че целта е да се приключат розовите – умно красивите? Успех!

Има и доволни!
Има и доволни!
10 август 2021 16:22
Гост

Гешев е щастлив, отърва кожата и трябва в кабинета си да закачи плакат на Чалгаря и да пали свещ след свещ за здравето му, като пред икона! Ония в спеца и те!

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:14
Гост

А Хаджигенов като започне да ги ръси кое е недопустимо и кое е ми идва да го затворя в библиотеката на СУ и докато не изчете един вагон книги да не излиза. Този човек от всяка телевизия вече извира.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:21
Гост

извира, извира, колко да извира. Я влезе, я не влезе.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:29
Гост

Така е…мъка за власт и позиции, та чак му се реве на човека. Проблемът е, че “ с тор тухла не става“ -по Кеворкян

re:
re:
10 август 2021 16:43
Гост

ХаджиГейов е гласът на Черепа на свободата от Дубай.

113
113
10 август 2021 20:25
Гост

Парите от Дубай не миришат!
Той като адвокат няма капацитет да изкара пари,за това се опитва да се прави на политик.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 20:43
Гост

Божков ще бъде много разочарован!

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:44
Гост

този човек да вземе да се спре да говори глупости. Излага се. излага и адвокатите.

113
113
10 август 2021 20:24
Гост

Че той Хаджигена голям „йорист“ ще дойде.
Човечеца няма нито едно известно дело,по което да е бил ангажиран.
В юридическите среди на всички юристи им е известен „капацитета“ му,а той е кръгла нула.
И този човек има наглостта да се прави на политик-да,за шоумен става,на за евтини театрални постановки.
В съдебната зала човечеца е пълна трагедия…

Прокурор
Прокурор
10 август 2021 16:11
Гост

Спокойно, Слави… по нареждане на шефа Борисов, с нашия пък вожд- г-н Гешев…търсим да ти скалъпим някак си обвинения, и да те вкараме в пандиза. Почакай още малко…

Прокурор
Прокурор
10 август 2021 16:10
Гост

!!!!

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:08
Гост

Този човек не е чел нито един път Конституцията. Според чл. 99, ал. 4 от Основния закон президентът, подчертавам президентът, предлага на Народното събрание да избере министър-председател. Ако това гласуване премине успешно, на основание чл. 84, т. 6 от Конституцията, избраният министър председател предлага на парламента да гласува предложения от него (министър-председателя) състав и струтура на Министерския съвет анблок.

При това положение, какво ще оттеглят?

Свидетели сме на поредното неграмотно изказване на лидера на ИТН !

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:41
Гост

Глупости. Една декларация и приключва.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:51
Гост

ЗНачи мандатоносителя си оттегля предложението за състав и структура на МС, но въпреки това, такъв състав и структура се гласуват???
Абе на тебе Пешо Илиев ли ти е преподавал Конституционно право??

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 17:21
Гост

Ти си изключително тъп. Вземи прочети!

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 18:42
Гост

Е като съм тъп, виж какво ще се случи утре и тогава си отговори на въпроса аз ли съм тъп или ти?

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 19:00
Гост

И какво ще се случи като има заявление от кандидата за министър- председател, че се оттегля? Какво ще се гласува? Ама ти явно или си много тъп или слушаш тъпаци като Хаджигенов.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 19:43
Гост

Никакъв състав и структура няма да се гласуват, защото първото условие е да се гласува министър председател, а това не може да се гласува, защото той се е оттеглил. Просто. Само Хаджигенов и ти не го разбирате. Да не сте и двамата от Нов български университет? Хаджигенов се прави на интересен, но ти май наистина си глупав, задето го слушаш!

Ннн
Ннн
10 август 2021 20:27
Гост

Че то нормални и грамотни хора в този политически буламач,наречен ИТН има ли?
Там всичките са събрани от кол и въже…

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:06
Гост

Всички единодушно ревнаха, че няма да подкрепят кабинета, а сега оттеглянето му пък било недопустимо. Естествено, че този предложен кабинет има и негативи, но нима по-добрия вариант е Хр.Иванов, Дончева, Манолова и Хаджигенов да определят министрите?!

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:23
Гост

тези нищо няма да определят. свършиха.

Ззз
Ззз
10 август 2021 20:28
Гост

Тия пичове приключиха с политиката!

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 15:56
Гост

Септември да почва процедурата за шеф на ВКС и октомври да го избират. Поради пълната непригодност на останалите да направят нещо друго, каквото и да е то.
Румен Радев дори и да вземе 2-ри мандат, ще е пирова победа. Довиждане и приятна ваканция Ви желая……

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:24
Гост

правилно.

Бай Ганьо
Бай Ганьо
10 август 2021 15:48
Гост

Moже да обобщим -Чалгаря беше 3 месец политик – повече никога няма да има шанс в политиката нещо да зависи от него: ще залезе напълно след още няколко месеца

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 15:51
Гост

Много си наивен, ако мислиш това наистина. Само ще ти напомня, че над 650 000 души на 11 юли решиха друго. Дори и да има разочаровани от учиндолеца, пак си има човека над 600 000 души избиратели, все още…. Българският народ е Месиански…..чака Слави да яхне магаренцето и да влезе с лаврово венче на главата да ни ……….ОПРАВИ :))))))

Бай Ганьо
Бай Ганьо
10 август 2021 16:03
Гост

не, не съм чак толкова наивен – твърдо ядро от чалга фенове ще остане, но свито да кажем до 100 000 души – и те не са чак толкова прости, а и лесно се влияят

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:24
Гост

други ще залезат. Ще видиш.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 15:45
Гост

Изборите трябва да са 2 в 1, за да се спестят грешни народни пари. Но вече и за членовете на Съюза на слепите в България, стана ясно, че страната силом се тика и то умишлено – към криза от всякакъв мащаб и пълен хаос, защото в мътна вода, рибата се лови най-лесно.
Търсете не жената, а парите!!! Като причина за случващото се…..

Деян
Деян
10 август 2021 15:37
Гост

Това не е допустимо по Конституция. Има подаден проект и указ на Президента

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 15:41
Гост

Що да не е допустимо? Кое от КРБ го забранява? Просто мандата ще се счита за неуспешно реализиран с постъпване на писмо от НС до пРезидента за своеволията на Славуца и негласуване на проектокабинета. След което се върви към 2-ри и 3-ти мандат, нови избори и т.н. до окончателната победа на новите левичари от Бойкикево, Панево и Манолово-Дончево. УРА си да живей!

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 15:52
Гост

тези нямат никакъв шанс. Ама никакъв. И го разбират чудесно. Болезнено.

Приложна каскетология
Приложна каскетология
10 август 2021 15:20
Гост

Така, така.

Сега остава третия път. С третия мандат.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 15:36
Гост

този вариант остава само в главите на умнокрасивите. да се стягат за нови избори. Че и президентски.

Николай
Николай
10 август 2021 15:13
Гост

Като не знаеш как да си играеш с другите в крайна сметка се сърдиш и си тръгваш… не е зряло, но е очаквано.
Мъчи ме обаче следното – с години успешно избягвах да гледам предаването му, но сега като е в политиката не знам как ще го игнорирам!?!

Стара притча
Стара притча
10 август 2021 15:17
Гост

Или се учиш да виеш с вълците, или ставаш тяхна жертва.

Скрюч
Скрюч
10 август 2021 15:19
Гост

А, той ли точно не знае! От къде са му паричките, мислиш.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 15:09
Гост

Христо Иванов отново е тъжен. А и този ход с подкрепата за Румен Радев е убийствен за умнокрасивите. Ха сега!

Приложна каскетология
Приложна каскетология
10 август 2021 15:21
Гост

Христо Иванов е МАТ.

След ШАХ с Антоанета Стефанова.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 15:33
Гост

Каза, че се надява още на първия тур да бъде избран Радев. Това значи, че Христо Иванов, който и да издигне за президент няма никакви шансове изначално, а няма вариант да не издигне собствен кандидат, защото ще го разпънат. Обречен. МАТ.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 15:47
Гост

Демек, Лозанита Панова няма да се съгласи да го издигнат за кандидат-президент от Дъй Бъ, след днешното изявление на Чалгаря, поради пълната невъзможност да добута поне до балотаж? Има логика в това, съгласна съм…..

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 15:50
Гост

дали Лозанита е хлъцнала?

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:03
Гост

И ССБ то са посърнали, като гледам техните членове как вяло и угрижено ходят из Съдебната палата. Отлага се планът им да бастисат ВССто и да приберат делата на специализирания.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 16:47
Гост

ССБ винаги ще си останат, такива, каквито са били винаги – смешни и жалки, неразбиращи механизмите на това – кое и как движи процесите в България и Света…..

ДА.
ДА.
10 август 2021 18:09
Гост

И Светата инквизиция.

Николай
Николай
10 август 2021 15:02
Гост

Този вече взе да се държи като шита госпожица. Излага се от всякъде.

Фики
Фики
10 август 2021 15:00
Гост

Жалко. Ще разочарова многото хора, които гласуваха за него.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 15:11
Гост

Напротив, напротив. Въобще не се разочаровам. Писна ми от джендъри – талибани като малкия Маджо. Да пътува към заветните проценти.

Юрист
Юрист
10 август 2021 14:58
Гост

Колко избори ще платим още? То вече си има професия наблюдател и тн…. Да вземем вече да ви пометем? Всички боклуци вън от България!!!

Вили Ванили
Вили Ванили
10 август 2021 14:58
Гост

Слави в качеството си на какъв оттегля проектокабинета? Това самодържие го гледахме вече с Бойко.

адвокат от САК
адвокат от САК
10 август 2021 14:57
Гост

Единственото правилно решение на окъкани- ще ме прощавате за израза- квазиполитици. Фактите отново блеснаха като прожектори- в политиката влизат само лица, които имат съмнителна професионална биография, съмнителни научни звания и изобщо- съмнителен морал. Професионалист с доказани качества, професионални и научни звания, който си тежи на професионалното място, не ходи на кастинги за политици, а се опитва да катери стълбичките нагоре в професионалната си кариера и да се придвижва към по-високи позиции с по-високо заплащане.

Soiridon
Soiridon
10 август 2021 14:56
Гост

Този чак сега ли разбра, че в политиката има политически амбиции, лицемерие, лъжи, предателства и игри.

Мишо
Мишо
10 август 2021 14:56
Гост

Откри топлата вода милия.

Петя
Петя
10 август 2021 14:57
Гост

И той е един политик! Да откършиш от него.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 14:54
Гост

Правилно решение. Тези хора не са гласували за Дончева, Нинова, Манолова и Бойкикиев, за да им се качват на главите. Успех на изборите!

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 14:52
Гост

Боже, опази ни от такива лумпени

Anonimen
Anonimen
10 август 2021 14:52
Гост

Слави, защо така даде на заден?

Петров
Петров
10 август 2021 14:53
Гост

Разбира му голатс глава от политика. Тошко явно го съветва.

Кольо
Кольо
10 август 2021 14:51
Гост

Мъдър ход. Предложенията му бяха нелепи.

Анонимен
Анонимен
10 август 2021 14:54
Гост

Е, ако мислиш, че оттегля кабинета заради нелепите предложения, си голям наивник. Не виждаш ли, че се фръцка като сърдита госпожичка – като не стане на моето, няма да е на ничие друго. Такъв не ни трябва

анонимен
анонимен
10 август 2021 14:55
Гост

Този ход не е продиктуван от мъдрост, а от неумение да губиш! СТ е стеахливец и бяга от резила утре в зала

Боби
Боби
10 август 2021 14:50
Гост

Поредното му неразумно решение.

Пилат Понтийски
Пилат Понтийски
10 август 2021 15:27
Гост

ИТН си изиграха перфектно ходовете и сега и с Антоанета Стефанова.

Да му мислят умнокрасивите жълтопаветници и навеждащите се каки и адвокати пред мутрите и Шиши.

Биби Таняху
Биби Таняху
10 август 2021 15:30
Гост

Повече от разумно е.

Кой е разумен и кой не, ще проличи на двойните избори на 24 октомври.

Политиците се броят на есен.