От 92 на 75 намаляха свободните места за нотариуси в окончателната заповед на министър Цецка Цачева, която вече е публикувана.

В първоначалния ѝ проект бройките бяха със 17 повече, но след постъпили възражения от нотариуси, граждани и организации, Цачева е намалила вакантните места – в Ардино (от две на едно), Балчик (от две на едно), Бяла (от две на едно), Варна (от три на едно), Видин (от три на две), Габрово (вече няма свободна бройка), Добрич (от две на едно), Дупница (няма свободни бройки, при първоначалано обявени две), Габрово (вече няма свободна бройка), Каварна (вече няма свободна бройка), Казанлък (от две на едно), Мездра (вече няма свободна бройка),  Омуртаг (от две на едно), Пловдив (вече няма свободна бройка), Русе (от две на едно), Силистра (от две на едно), Сливен (от три на две), Ямбол (от четири на две).

Министърът на правосъдието е обявил допълнително по едно свободно място в Белоградчик и Сливница.

Вакантните позиции за нотариуси в София остават пет.

Със заповедта се насрочва и писменият изпит. Той ще е на 4 ноември 2018 г. от 10 ч., като първоначално за място на провеждането му е определена сградата на Министерството на правосъдието. То обаче по традиция бива променено заради големия брой на кандидатите.

Предстои заповедта за конкурса да бъде обнародвана в Държавен вестник. От датата, на която бъде публикувана там, започва да тече едномесечният срок за подаване на документи. Освен това кандидатите ще трябва да внесат и такса от 50 лв. за участие в конкурса.

До устен изпит ще бъдат допуснати само кандидатите, които са издържали писмения с най-малко Добър 4.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Гражданин
Гражданин
29 май 2018 16:02
Гост

И защо във Варна само едно място е отпуснато? Знаете ли какво е тук – руснаци, украинци, всякакви чужденци, които се нуждаят от нотариални услуги и то не само сезонно.

Анонимен
Анонимен
29 май 2018 15:47
Гост

Айде и в София още 5 места. Толкова ли много столичани се нуждаят от нотариални услуги?

изненада
изненада
29 май 2018 15:35
Гост

Ей в Пловдив не остана място. Интересно как в София запазиха петте бройки?!

Анонимен
Анонимен
29 май 2018 15:32
Гост

Те и без това са в изшишък.

Петя
Петя
29 май 2018 15:34
Гост

Не е така. Ямбол е голям град, а са определили само 2 места.