Синът на бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов – Васил, е обвинен за още един нанесен побой и закана с убийство.

От прокуратурата съобщиха, че става дума за случая от 12 май миналата година, когато Васил Михайлов нападнал 24-годишен мъж до детска площадка в Перник, заплашил, че ще го убие и му нанесъл удари в главата.

На 19-годишния младеж са повдигнати обвинения за закана с убийство и нанесена лека телесна повреда на пострадалия, като този побой е в отделно разследване, тъй като в края на миналата година Михайлов беше пратен на съд по други 8 обвинения за нанесени телесни повреди, включително и за това, че е заплашил със саморазправа надзирател в ареста.

Михайлов беше задържан в началото на юни миналата година, след като пребил бившия футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов. Още тогава от МВР съобщиха, че срещу него има три досъдебни производства за различни случаи, включително и за този, за който днес вече има повдигнати обвинения.

В края на октомври Михайлов беше пуснат под домашен арест след близо 5 месеца зад решетките, но проверка на Министерството на правосъдието показа, че е нарушавал мярката и е напускал жилището си, а самият той каза, че е ходил на дискотека. Въпреки това Софийският районен съд (СРС) отказа да го върне в ареста, след като прие, че няма достатъчно доказателства, че е нарушавал мярката си. Проверката на правосъдното министерство показа, че на Михайлов е трябвало да бъде поставена електронна гривна за проследяване, но е имало забавяне от едно денонощие, а той наистина е излизал от дома си и е отсъствал от адреса за около 40 минути. Той пък обясни, че е отишъл само до заведение до дома му, за да вземе ключовете си, тъй като били оставени там. За разлика от първата инстанция, на 10 ноември градският съд върна Михайлов в ареста, като посочи, че друг е можел да му донесе ключовете, без да се налага той да напуска апартамента си.

След задържането на младия мъж, главният прокурор Иван Гешев призова баща му Бисер Михайлов да подаде оставка и като прокурор, след като той вече беше напуснал ръководния си пост в пернишката прокуратура, но това не се случи.

27
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Андрю Тейт
Андрю Тейт
31 януари 2023 9:50
Гост

lex, спрете да ни занимавате с този!! Нали сте сериозен сайт за правни новини? От половин година само за тоя пишете. Няма ли други по-важни казуси от това. Всеки ден виждам как нивото на сайта пада стремглаво

Голям напън, голямо нещо!
Голям напън, голямо нещо!
30 януари 2023 19:33
Гост

Обвинение за опита за убийство на Папа Йоан Павел ll-ри в съучастие с Али Агджа кога ще има тоя страшен пернишки бандит? Или има „технически“ проблем, че по това време не е бил роден?

Филип
Филип
30 януари 2023 13:34
Гост

Пълни наглеци! И той и баща му.

алигатора
алигатора
30 януари 2023 13:20
Гост

Важно е да разберат родштелите че, синчетата им трябва си понасят последствията още от малки, реално не им правят услуга като използват връзките си в мвр и съд, днес пребие някой, утре ще убие накой и ще стига все по-делече.

Симеон
Симеон
30 януари 2023 13:19
Гост

На Софийския районен съд какви повече доказателства му трябват?

Чавдар
Чавдар
30 януари 2023 13:36
Гост

Сигурно да се снима пред заведението! Пълен фарс.

Чичо Манчо, снех те
Чичо Манчо, снех те
30 януари 2023 12:50
Гост

Вече ме развеселява този нехранимайко. Толкова е зле, че чак не е за вярване, а имам и усещането, че малкия още повече ще се самонакаже 🙂

Анонимен
Анонимен
30 януари 2023 12:50
Гост

Ей, няма угодия, защо пак Гешев е виновен! Сетих се, заради Нексо! Хайде да вимим в новото НС, кой ще е с мнозинство и докъде ще паднат процентите на ПП и ДБ. Дано да са някъде след третата политическа сила, че недоносените политици и онзи с имотите в чужбина, с трудов стаж от няколко месеца като Министър на правосъдиято, да нямат повече думата, а след това и на поредните избори да са като ИТН – в нищото, където им е мястото.

Ентелегентен избирател на ГЕРП
Ентелегентен избирател на ГЕРП
30 януари 2023 13:38
Гост

Искаме си обратно Барни Ръбъл и Простата кърджалиска п*тка!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
30 януари 2023 12:30
Гост

Чудя се какво ли стана с боя между него и Семержиев в затвора? Ако иска да го прецака максиамално може да подаде жалба за упражняване насилие, което ще му е 10-тата поред, така закръглена.

Жони
Жони
30 януари 2023 12:28
Гост

Дано си кисне в затвора поне 10 години. Че пак ще мму е малко и като излезеще си е насъбрал много злоба към цялото общество

Nikolov
Nikolov
30 януари 2023 12:28
Гост

Абе при положение, че един крадлив и нахален пожарникар ни управлява с десетилетие и отгоре, няма да е изненада и тоя бияч да стане премиер някога. Ние сме страна на апсурдите

Щерев
Щерев
30 януари 2023 13:39
Гост

Забравят от къде са тръгнали. Той и Евгени Минчев беше ватман.

Пашов
Пашов
30 януари 2023 12:26
Гост

Вярвам, че този ще го отнесе и точно каскета ще го ползва, като изкупителна жертва. Защото са много тия дето се хвалят с престъпленията си по медиите, но дори и с този вид медии пак този ще го отнесе

Lee
Lee
30 януари 2023 12:25
Гост

Във всеки град има по едно такова рядко ла***. Лошото е, че докато Гешев е главен е много възможно просто да прашасват някъде документите по делото и никой да не си мръдне пръста

Чулев
Чулев
30 януари 2023 12:24
Гост

Стискаме палци да влезе в затвора

Стоил
Стоил
30 януари 2023 13:44
Гост

Там му е мястото. Пък дано са се поправи след престоя си.

Анонимен
Анонимен
30 януари 2023 15:18
Гост

в един сайт имаше съобщение, че редовно го оправят и поправят по адрес на престоя. сигурно е така!?!

Стаматов
Стаматов
30 януари 2023 12:23
Гост

Ма той и баща му е за затвора. Защото е възпитал този уруд

Бисер
Бисер
30 януари 2023 13:46
Гост

Никой не е отговорен заради грешките на децата си. Просто поредното разглезено лекенце.

Кънчев
Кънчев
30 януари 2023 12:22
Гост

Дори не искам да чета, за това съдистично същество.

Джобев
Джобев
30 януари 2023 12:22
Гост

Този ще става все по-зле и по-зле.

Чулев
Чулев
30 януари 2023 12:21
Гост

Ето защо не бива Путин да успява и бива да бъде спрян още сега. Защото ме побиват тръпки, като се замисля, че може да има широкомащабна война, в която България пак да бъде „освободена“ от червената армия. Тогава, като нищо, такива дегенерати, като тоя прокурорски син ще бъдат пуснати от затвора, а заради психологичните си отклонения и натурална злоба, може дори да му бъде даден висок пост в полицията примерно. Тогава наше чудо, та ничие. Да те е страх да излезеш от вас да не реши полицията, че си враг на режима и да те прати при тоя съдист.

Анонимен
Анонимен
30 януари 2023 13:42
Гост

Така е. От едната страна е цивилизацията и силата на правото, от другата са агресивни комплексари, които залагат на правото на силата.

потрес
потрес
30 януари 2023 13:45
Гост

Оня путлерофил и българофоб Копейкин се беше похвалил как бил горд, че сина му участвал в масов бой във връзка с подписка за еврото

Мария
Мария
30 януари 2023 13:49
Гост

Такива примитивни и агресивни същества трябва направо да ги пращат на фронта в Донбас. Ама те предпочитат да си стоят в „гнилия“ ЕС и да получават от 4000 лева месечно от Митрофанова, за да разпространяват фалшивите новини и пропаганда на Кремъл.

Deskov
Deskov
30 януари 2023 12:20
Гост

Тоя рецидивист не бива да излиза от затвора