По повод четвъртвековния юбилей на Асоциацията на прокурорите членовете ѝ проведоха станалото традиционно пролетно залесяване. То е посветено и на Международния ден на околната среда, честван на 5 юни.

Прокурорите засадиха овощни фиданки в държавното ловно стопанство „Шерба“ до варненското с. Горни чифлик. Те трябва да осигурят плодове за отглеждания дивеч.

От асоциацията на прокурорите отбелязват, че инициативата е била дългоочаквана от членовете ѝ, заради двете години на ограничения, наложени от противоепидемичните мерки.

Организацията на мероприятието е поел апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, който е и дългогодишен член на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите.

В залесяването са се включили председателят на асоциацията Владимир Николов, магистрати и разследващи полицаи, „приятели на АПБ и техните семейства“.

„Красивата природа, топлият слънчев пролетен ден, спокойната зелена гора, свежият въздух и детският непринуден смях допринесоха за запазване на доброто настроение, а въодушевлението остана високо през целия ден. С грижа и внимание бяха засадени всички фиданки, предоставени от ДЛС „Шерба“, посочват от съсловната организация.

„На прокурорите от Варненския апелативен район е най-добре известно колко безпощадна може да бъде природата, когато е игнорирана от човека. Участието на колеги в днешното залесяване свидетелства, че ние прокурорите, не оставаме дистанцирани и безчувствени към проблемите на околната среда и с личен пример възпитаваме нашите деца в уважение към природата. Изказвам благодарността си към всички колеги, които се присъединиха към това събитие и дадоха личен пример за отговорност към околната среда“, коментира прокурор Чавдаров.

А Владимир Николов заяви: „Залесяването е кауза на АПБ към съхраняване на околната среда и нейното възстановяване от свръхпроизводството, възникнало, за да задоволи потребностите на консуматорското общество. То  символизира нашия стремеж и воля да запазим света за деца ни такъв, какъвто го виждаме ние – синьо небе, ясно слънце, чист въздух, бистра вода, истинска храна. Гордея се с всички колеги, които чрез участията си в залесителните мероприятия на АПБ, доказаха, че вярват и отстояват благородната кауза за запазване и съхраняване на жизнената връзка, установена между човека и природата“.

30
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
АПБ
АПБ
18 май 2022 22:59
Гост

Онази репичка дето им беше начело и стана член на ВСС да вземе да завърши едно висше и да не се излага!

Онова от бившото АОНСУ в Горна баня не се признава, пък и там сега са на издръжката на Сорос … разбрах ЦРУ … и искат да ни вкарат във война.

Като ги гледам тези толупи на снимките … те ще хванат автомата с цевта назад. На няма лошо … да садят, да се развиват … само да видим какво ще се прихване.

за протокола
за протокола
18 май 2022 22:40
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Ime
Ime
18 май 2022 20:55
Гост

А вечерта банкет?

Симо
Симо
18 май 2022 16:32
Гост

И те да свършат нещо полезно.

Полезно
Полезно
18 май 2022 22:46
Гост

Най-полезно ще е целият (на)личен състав да излезе на свободния пазар на юридическия труд! Да разберат те колко струва хляба. На адвокатите.

Какво е прокурора ако не държавен адвокат ужким защитаващ „обществения интерес“. А не примерно каскета и синдиката на лебоядците с червени тоги, които на всичко отгоре са и корумпирани.

промяна
промяна
18 май 2022 15:53
Гост

Последната снимка дава чудесен план върху атлетизма и прабългарския разкрач на някои колеги……
вижда се и как един копае,а другите го гледат……

Евалата!
Евалата!
18 май 2022 15:36
Гост

Селски туризъм и разкриване на ОПГ за кражба на буркани зимнина в работно време – засаждане на дръвчета и варене на компоти в свободното време! Служителите на Каскетното ведомство трябва по примера на началника си да се придържат към най-високи професионални стандарти!

Анонимен
Анонимен
18 май 2022 15:32
Гост

Главният да посади някое дърво и той и да уведоми за това НПО-тата. Може и да започнат да го харесват, ама едва ли …. Не е тъп този, който ходи да сади, за да обслужва чужди интереси, а сме тъпи ние, които си губим времето да четем и пишем за пропаганди.

съвестен
съвестен
18 май 2022 15:27
Гост

Уважаемият колега Тарчев тръгна оттук-със засаждане на овошки.
Така и стигна до Евроджъст ,а след това и до специализираната прокуратура.
Сега има много кандидат -озеленители,вече по списък се записват …и след това ги избират по жребий.
Междувременно тече и друга иницатива-засаждане на живи марули е първата ,а втората е-топване на чушката,където си избереш…

Бай Ганьо
Бай Ганьо
18 май 2022 15:13
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
18 май 2022 14:33
Гост

Да, прокурорите да садят и копаят, а за истинската им същност на работата им, с която може да се гарантира бъдещето на децата ни може да се погрижат НПО-тата. И после Главния Прокурор е виновен, че изпраща български романи на същите тези НПО-та, които правят подобни евтини кампании с държавни обвинители. Трябва спешно закон, с който да бъдат проверявани финансовите и лобистки дейности на всичко НПО-та в съдебната власт. Не хвърляйте прах в очите ни с дръвчета и сладки приказки за деца и слънце.

Анонимен
Анонимен
18 май 2022 14:27
Гост

А колко гори са изсечени през последните години и колко са били осъдените има ли някой да напише в този пропаганден сайт? За десет дръвчета пишете, но за това къде са горите на България мълчите. Тези от платената спонсорирана асоциация да се занимаят с повдигането на обвинения на тези, които унищожиха горите ни, а не да си правят пр.Смешни сте.

Анонимен
Анонимен
18 май 2022 14:22
Гост

Да започнем да садим, строим, да се снимаме с деца и да се снимаме по всички НПО-а, а те на ни награждават. Само да не повдигаме обвинения или ако повдигаме да е с цел адвокатите и съдиите да ни изкарват тъпи и да взимат по някой лев и да имат работа – все пак покрай прокуратурата се хранят доста хора. Прекрасни инициативи. Истински реформи.

Старата школа
Старата школа
18 май 2022 14:07
Гост

На мястото на Главния прокурор Иван Гешев бих им отправил „Забележка“, че се излагат по този начин. Прокурорът е държавен обвинител и трябва да се държи далеч от всякакви публични инициативи. Има си хора за залесяване. Не им е в работата. Но Гешев си е виновен, че ги разпуска по този начин. Навремето главният прокурор Иван Вачков не им даваше на прокурорите да излизат от къщите си след работа, а тези чак по инициативи се впускат. Пак казвам – Иван Гешев е виновен, че ги е разпуснал по този начин. Бъди малко диктатор, Иване.

Дерменджиев
Дерменджиев
18 май 2022 14:03
Гост

Аз самият имам желание да засадя това лято една секвоя, но да видим ще намеря ли време и подходящо място. Успех на прокурорите и да се отърват от Иван Гешев.

Демерджиев
Демерджиев
18 май 2022 22:50
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Радев
Радев
18 май 2022 14:02
Гост

Поздравления на колегите. Похвално е. Земята се нуждае от усилията ни!

Тодоров
Тодоров
18 май 2022 14:02
Гост

Свестните хора се познават от космоса

Ганев
Ганев
18 май 2022 14:01
Гост

Поздравления и честити празник!

Енелска
Енелска
18 май 2022 14:01
Гост

Определено ми допада факта, че имат подобна инициатива. Пожелавам и специалисти от други сектори да направят такива.

Тевелски
Тевелски
18 май 2022 14:01
Гост

Иван Гешев защо не празнува, а се чуди каква глупост да измисли?

Мики
Мики
18 май 2022 16:36
Гост

Той друго и не може да измисли.

Нидева
Нидева
18 май 2022 14:00
Гост

Чудесна инициатива. Надявам се да успея и аз това лято да залеся няколко дръвчета на Витоша, защото имам мерак, а ми е най-близко тази планина.

Павлова
Павлова
18 май 2022 14:00
Гост

Похвално е. Браво. И не го казвам, защото са ми колеги, а защото обожавам залесяването. Смятам, че колкото повече дървета залесяваме, толкова по-добре ще живеем.

Анонимен
Анонимен
18 май 2022 15:16
Гост

Посадете малко адекватни обвинения където трябва и ще заживеем още по-добре

Кишев
Кишев
18 май 2022 13:59
Гост

Браво, къде е Гешев? Или него саденето не го влече? Само изкореняването.

:)))
:)))
18 май 2022 13:58
Гост

Дано да няма между тях колеги от ВКП и ВАП. Ще е срамно да ходят на такива дейности. Върховен прокурор сред редови прокурори.Ужас! Не си го причинявайте, моля ви!

Джени
Джени
18 май 2022 13:54
Гост

Ей така се става член на ВСС

ВКП
ВКП
18 май 2022 13:45
Гост

Главният се среща с Митко Чорапа, редовите сеят дръвчета, кучетата лаят, керванът си върви…

Кишев
Кишев
18 май 2022 14:03
Гост

Деструктивните неща го влекат Гешев!