Прокуратурата прати на съд готвача Андре Токев, който преди месец беше заловен да кара пиян, след като вече е бил осъден за същото.

От държавното обвинение съобщиха, че обвинителният акт срещу 53-годишния Токев е внесен в Софийския районен съд. В случая на известния готвач, за повторно шофиране след употреба на алкохол, наказанието е от 1 до 5 години затвор и глоба от 500 до 1500 лева.

От съобщението на прокуратурата става ясно още, че той е бил с 2 промила алкохол в кръвта на 31 октомври около 18 ч., когато беше спрян на околовръстното шосе на София.

Тогава полицаите получили сигнал, че шофираният от Токев пикап се движи през бордюр в края на улицата, което довело до изкривяване на четирите джанти и изпускане на налягането на гумите.

„Токев продължил да шофира автомобила и да криволичи с него по пътя. От допира на металните части на автомобила с асфалтовата настилка излизали искри, чувало се скърцане и стържене, но обвиняемият не спрял“, поясняват от прокуратурата. Първоначално полицаите го тествали с дрегер, който показал 1,9 промила алкохол, а след това кръвният тест на Токев отчел 1,79 промила. Заради това била назначена експертиза в специализираната химикотоксикологична лаборатория, която показала, че готвачът е шофирал с 2 промила алкохол в кръвта си.

„Обвиняемият е осъден за идентично престъпление и към момента на извършване на деянието е бил в изпитателен срок. Той е наказван многократно с административни глоби заради неспазване на правилата за движение по пътищата“, напомнят от прокуратурата.

Токев беше и задържан след поредното нарушение, но градският съд му наложи домашен арест. Преди това той се извини за случилото се.

„Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин. Случилото се е недопустимо и мога само да благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други, освен на себе си“, написа Токев във „Фейсбук“.

20
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Хахаха
Хахаха
08 декември 2021 21:04
Гост

Харесвам предаванията на Токев за различни храни от географски области на България.
НО … прекалената ра0ота води до изперкване …
Веднъж, преди години и аз карах пиян. Слава Богу нищо не се случи … но като изтрезнях и разбрах какво съм могъл да сторя …
Вече и една бира да пия … има таксита …
Жалко, но е и повторно ….
В присъдата трябва да има и задължение за срещи с психолог … Андре има проблем … дано го разреши

Анонимен
Анонимен
08 декември 2021 14:10
Гост

Пеевски кога, мутро с каскет???

Любител
Любител
08 декември 2021 12:57
Гост

Като се има в предвид , че е под домашен арест, и ако делото се попроточи, по правилото 2 за 1 , ще се окаже,че си е излежал присъдата в къщи. Заедно с евентуално приведената в изпълнение условна.

Анонимен
Анонимен
08 декември 2021 14:59
Гост

Да се попроточи, попроточи колко пък толкова да се попроточи, докато се източи!

а а случая осемте джуджета-нищо не се случва
а а случая осемте джуджета-нищо не се случва
08 декември 2021 12:37
Гост

А по случая, изнесен преди две години-осемте джуджета-се случва точно нищо. И подкуп платен, и злато изчезнало, и цял завод -отнет, и нищо не се случва.

Отдавна ви казвам,,че съдебната система може да се самоиздържа-само смятайте доходите от случая осемте джуджета-златото, отнетия бизнес , първоначалния подкуп.

Анонимен
Анонимен
08 декември 2021 12:17
Гост

Дано получи заслуженото и да се научи!

Анонимен
Анонимен
08 декември 2021 12:17
Гост

То с тая наша прокоратура…

Sanjeta
Sanjeta
08 декември 2021 12:16
Гост

А какво става с убиеца на Милен Цветков бе? Защо се закроти всичко? Влезе в рубриката „забравени“ и сега ще ни пуснат инфо лсед 2 години още и после пак през 2035. Може ли да се точи едно дело 15 години бе?

знайко
знайко
08 декември 2021 14:07
Гост

ОА е внесен около 8 месеца след катастрофата. Съдебното производство е в рамките на около една година. Какви 15 години? Да не е това единственото дело, че само него да гледат в съда? А и така да е, пак не може да се насрочва през ден. Да се претупа на първа инстанция, за да се върне отново там ли? После пак прокуратурата ви виновна…

Теодора Тодорова
Теодора Тодорова
09 декември 2021 13:22
Гост

Многократно защитникът на Кристиян Николов е казвал, че прокуратурата е лишила клиента му от възможността за съкратено съдебно следствие с признаване на всички факти и обстоятелства от обвинителния акт заради това, че е повдигнала обвинение в умишлено деяние, а не непредпазливо. Това налага делото да върви по общия ред с разпити на всички свидетели и вещи лица и да, така това може да продължи години.

Анонимен
Анонимен
08 декември 2021 12:16
Гост

Което повдига въпроса какъв е смисъла да работи толкова много за да успее, когато може да изперка, да се напие и да се качи на колата да кара пиян и да си съсипе живота, че и живота на невинен.

1,19
1,19
08 декември 2021 12:39
Гост

Преди около 15г прокурор го хванаха с 1,27, но после, при кръвната проба спадна резултата на удобните 1,19 промила. Та винаги си има начин.

AnimalMan
AnimalMan
08 декември 2021 12:15
Гост

Нагледен пример, че когато блъскаш, без да почиваш, мозъка ти се побърква и накрая избива някъде.

Серафим
Серафим
08 декември 2021 12:15
Гост

Чак до затвор не знам дали ще го докара де, но щом му е второ провинение си е лошо

JJ Oper
JJ Oper
08 декември 2021 12:14
Гост

Ами уви пада му се.

Анонимен
Анонимен
08 декември 2021 12:14
Гост

В Енерго Про си има вътрешна полиция към фирмата и тя спира само колите на фирмата. Ако има вътре човек употребил алкохол – веднага уволнение. Което пък и там е грубо, защото така хванаха най-читавия техник в Шабла, който се прибирал след празненство за рожден ден. Обаче той не е шофирал, а само се е возил отпред. И имал 0,5 промила. Вземат му всичко, уволняват го и то няколко години преди пенсия. Ужасно е.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
12 декември 2021 11:35
Гост

изобщо не е ужасно. щом е ходил на частен рожден ден със служебен автомобил, това вече е злоупотреба. пак да се благодари, че не са завели дело срещу него за щетите от нецелево използване.

спрете с тия дребни кражби на късния соц: „чуждото е наше, нашето е мое, а моето си е само мое!“

Мафиозо
Мафиозо
08 декември 2021 12:12
Гост

Такива провинения трябва да се наказват сурово. Защото ако си пиян не отиваш да стреляш или да режеш с ъглошлайф примерно, нали така? Е защо се качваш в колата тогава?

Анонимен
Анонимен
08 декември 2021 12:11
Гост

Тъжно е. Човека изглежда много свестен, но явно има проблем с пиенето и най-вече след това с шофирането

Главен асистент
Главен асистент
08 декември 2021 12:01
Гост

Точно така, нека прокуратурата да му стъжни живота, да го поразходят пак из Съдебната палата! Дано Съдът не провали всичко!