Софийската районна прокуратура предлага на главния прокурор на Иван Гешев да поиска имунитета на един от лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство относно декларация за гражданство, подадена на основание чл.110 от Конституцията на Република България с неверни данни. От доказателствата, събрани в хода на разследването, може да се стигне до извода, че в подадената от К.П. пред президента на Република България декларация, е затаена истина – наличие на двойно гражданство, и е потвърдена неистина, че лицето отговаря на условията за избиране на народни представители, се посочва в краткото съобщение на държавното обвинение, което беше изпратено до медиите часове преди кабинетът с мандата на ПП-ДБ да бъде предложен за гласуване в Народното събрание.

То не означава, че Иван Гешев ще се съгласи и ще внесе в парламента искане за сваляне на имунитета на Петков. Наскоро той не възприе предложението за снемане на защитата от наказателно преследване на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Искането за сваляне на имунитета на Петков идва две години след като прокуратурата обяви, че няма как да разследва Петков за прословутата декларация за гражданството му, тъй като такъв състав на престъпление не съществува в Наказателния кодекс.

Тогава Петков беше проверяван за невярно деклариране, че при влизането му в служебното правителство като министър на икономиката не е посочил, че има и канадско гражданство.

Шефката на съществувалата тогава Специализирана прокуратура Валентина Маджарова обясни следното през 2021 г.: „Прокуратурата винаги е твърдяла, че законът е несъвършен, с неосъвременени разпоредби. На всички е ясно решението на Конституционния съд, безспорно е налице невярно деклариране, но само по себе си това невярно деклариране в тази конкретика и при тази законова диспозиция на чл. 313 от Наказателния кодекс, не може да обуслови наказателна отговорност“.

Чл. 313 от НК и през 2021 г., и днес гласи: „Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева“.

В случая с Петков декларацията за гражданството му е подадена пред орган на власт – президента, но такава декларация не е предвидена в закон, указ или постановление.

Тъй като към момента на подаването на декларацията Петков не е бил министър, преписката за документно престъпление беше изпратена на Софийската районна прокуратура, която през 2021 г. постанови отказ от разследване.

Тогава районният прокурор на столицата Невена Зартова заяви: „Действително в декларацията е отразена невярна декларация, но тя има единствено заявителски и уведомителен характер. Тя няма доказателствена стойност. Поради тази причина е постановен отказът“.

Както е известно, по казуса с декларацията на Петков се произнесе Конституционният съд. Той обяви, че указът, с който президентът Румен Радев е назначил Петков за министър на икономиката в първото служебно правителство, е противоконституционен (повече за решението на КС виж тук).

„Аз съм горд, че се отказах от второто си канадско гражданство, точно за да мога да бъда част от промяната, която идва и която след повече 30 години липса на справедливост най-накрая ще премахне институционално всички безконтролни и зависими служители на правосъдната система и системата за сигурност. За моя имунитет: ще изчакам да се състави и заработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск. В деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам“, коментира Петков в профила си във фейсбук.

77
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Ad nauseam
Ad nauseam
08 юни 2023 19:05
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Любител
Любител
07 юни 2023 12:28
Гост

Кирчо параПетков ще чака комисията, и докато я дочака, то този парламент ще изпуши, и ще получи нов имунитет като кандидат за народен представител. После най вероятно ще го изберат пак за дупетатин, ново искане/ако има кой, щото вовия главен прокурор май ще му съпартиец, опс, съпартийка/, нова комисия, и така, докато изтече давността.

Софийска районна прокуратура НЕ СЪЩЕСТВУВА!
Софийска районна прокуратура НЕ СЪЩЕСТВУВА!
07 юни 2023 8:21
Гост

Напомням,че преди много години прокурорка от несъществуващата софийска районна прокуратура(няма юридическо лице софийска районна прокуратура) подписа също документ с невярно съдържание, по общинска наредба , при кандидатстване за общинско жилище-излъга,че няма други имоти, а тя всъщност има. СГП заяви,че престъпление няма-защото общинските наредби не са в текста на чл 313. Тоест имаме и прокурорска практика-ако прокурор лъже по общинска наредба, това не е престъпление.

Чистач в мол
Чистач в мол
07 юни 2023 8:26
Гост

Софийска районна прокуратура не съществува-защото няма юридическо лице районна прокуратура. Отделните прокуратури не са юридически лица, а има единно и централизирано едно на брой юридическо лице- прокуратура на България. Няма как софийска районна прокуратура да е направила подобно искане, а искането е на конкретен прокурор.

В чл пише:
Чл. 126.
(1) Структурата на прокуратурата е в съответствие с тази на съдилищата.

Но съдилищата са отделни юридически лица, а прокуратурите-не са. Тоест прокуратурата има противоконституционна организация-отделните прокуратури не съществуват, а би следвало да са отделни юридически лица, отделни от ЮЛ-прокуратура на РБ.

Анонимен
Анонимен
07 юни 2023 11:14
Гост

СГП заяви,че престъпление няма-защото общинските наредби не са в текста на чл 313.

Да, така е , и не защото деклараторът е бил прокурор или не, а понеже в 313 под „закон“ се има предвид нормативен акт с ранг на закон/ или ПМС, или нормативен указ, каквито вече няма, текстът на НК е по -стар/.Не може у всякое село и паланка местните велможи 🙂 да си измислят наредба, по коят човечеството да декларира и да носи наказателна отговорност.

Васил
Васил
06 юни 2023 16:10
Гост

Ха ха…Тази комисия от записите ли? Която ще тупа топката 6месеца

Юрист
Юрист
06 юни 2023 15:22
Гост

Кирил Петков отиде на Капитан Андреево и – прекрати златната концесия, това е удар срещу мафията – те си бяха приватизирали и- по 1000 лева на камиони и т.н.

Никой друг нямаше да ги пипне, което означава, че не е по далаверите.

Много ще го нападат занапред.

Имунчо
Имунчо
06 юни 2023 18:57
Гост

Аууууу, не думай

Консерваторът !
Консерваторът !
06 юни 2023 14:49
Гост

„Иван Гешев показа решителност, каквато рядко се вижда у нас

Той скочи едновременно на президента, Бойко Борисов, Васил Божков, Цветан Василев, ГРУ и други силни фигури. Колкото и да се повтаря мантрата, че той е главният и едва ли не единствен проблем пред българското правосъдие, Гешев трупа известност и създава образ на решителен човек. Както се казва, колкото са ти големи враговете, толкова си голям и ти самият. Просто показва, че има топки и изобщо не е инсталиран на поста само за да брани Бойко Борисов.“

Зюмбюлев в https://www.24chasa.bg/mneniya/article/14619484

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 14:54
Гост

Да, мафиотите обикновено са решителни и безскрупулни. Някои дори на църква ходят и дават пари за благотворителност, но това не ги прави по-малко престъпници.

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 14:46
Гост

Започна това, което всички отдавна очакваха от Прокуратурата – съд за политиците, нарушили закона!

Не правосъдие, а мафиотска вендета
Не правосъдие, а мафиотска вендета
06 юни 2023 14:56
Гост

Целият народ това го очакваше дълги години наред. Но чак когато се скараха и започнаха война двата мафиотски клана в ОПГ „Каскет и Тиква“, тогава започна разчисване на сметки, в резултат на което от някои мафиоти ще бъде търсена наказателна отговорност, други ще бъдат свалени от постовете си.

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 12:31
Гост

Еееххх, ако Главният в началото ги беше подпукал така щеше да е най-харесвания от хората прокурор.

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 12:50
Гост

Явно ГЕРБ тряваше да му поискат оставката, за да ги подпука и да се разпадне мафиотското статукво

Кики или Боко ???
Кики или Боко ???
06 юни 2023 12:04
Гост

„Ще изчакам да се състави и заработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск. В деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам“

Промяната трябва да продължи
Промяната трябва да продължи
06 юни 2023 12:12
Гост

Откакто ГЕРБ и ДПС управляват, българската прокуратура се използва за политически натиск. Добре, че бяха ПП, за да започнат реформа на това уродливо явление.

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 11:58
Гост

В решението на КС относно въпросната декларация има един подвеждащ текст „Съдът отбелязва, че по отношение на така подписаната декларация от Кирил Петков Петков при издаването на Указа за назначаване на служебното правителство не е предвидено извършване на проверка относно отразеното в нея. Декларирането на изискуемите от Конституцията обстоятелства е задължение на лицата, които са кандидати за заемането на висши публични длъжности и те биха носили юридическо отговорност за неверността им, за което декларират, че са уведомени“. Ако под юридическа отговорност се има предвид наказателна, несъставомерно е.Не защото Конституцията не произвежда непосредствено действие и не е закон.Напротив, най- закон си… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 14:41
Гост

Така е- въпросната декл. се изисква по силата на Конституцията и КС директно го казва в р-нието си.

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 15:40
Гост

И в кой текст на КРБ е предвидено декларирането на гражданството, че не се сещам…айде, кръчмарските съждения в кръчмата……..Коле3гата горе е прав……….Колкото и да не харесвам Кирчо, този път е сух от водата, а милиционера пак доказа, че е милиционер и нищо повече.

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 16:17
Гост

Не сте схванал това, което е написал колегата по-горе. Проблемът със съставомерността идва от липсата на изискване обстоятелствата относно двойното гражданство да се доказват с декларация. Всъщност Конституцията, като основен закон, е лаконична и не се занимава с това как трябва да се доказват условията за заемане на дадена длъжност. Тя предполага, че ако има нужда това да се уреди изрично, то ще се уреди със закон. Такава специална уредба в случая няма и няма значение какво е казал КС в мотивите си, т.к. те не са тълкувателни. Несъвършенството е в текста на чл. 313 НК, защото отсъствието на отрицателните… Покажи целия коментар »

отврат
отврат
06 юни 2023 22:30
Гост

Нищо не си разбрал. Пак прочети горния коментар

Хахо
Хахо
06 юни 2023 11:57
Гост

Имунитетите на Кирил Петков и Бойко Борисов: Кирил Петков следва да бъде обвинен по разпоредбите на Глава девета от НК – ДОКУМЕНТНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Къщата в Барселона: Налице е публична изява за собствеността: „Александър Чаушев: Къщата в Барселона е моя, празна е. Борислава Йовчева беше под наем“ /24 часа/. Агитпропа обаче обвинява всички останали, но не и Чаушев. Така „обвинените трябва да докажат, че не са „зайци“. В същото време никоя медия НЕ обвинява Чаушев, че лъже… Щото той е много вероятно да осъди такава медия. Бабикянска му работа. „Чекмеджето“ – агитпропа в случая вменява на прокуратурата задължение да докаже собствеността… Покажи целия коментар »

Ленините Кричовизми
Ленините Кричовизми
06 юни 2023 11:55
Гост

Аййй сега Кирчовизми и Юридически Ленинизми. От какво го е страх бре ? нали ще влезе в съда евентуално и там е пълно с добри юристи, които ще чуят отчетат защитата му или май нещо все пак обосновано го е страх, че не е сигурно това , което се опитват Кики и Лена(не руската река) да ни внушат. даживеят Ленинските тезиси на Ленка, Леночка върха на юридическат амисъл

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 11:38
Гост

Продълажвайте да слагате разни милиционери и военни следователчета за шефове на съдилища и прокуратури.

EEEEE
EEEEE
06 юни 2023 13:14
Гост

А те и обикновените следователчета са същата работа, да не кажем нещо много по- гнусно

каквито политиците , такива са и юристите
каквито политиците , такива са и юристите
06 юни 2023 14:39
Гост

Е да не би адвокати и съдии или юрисконсулти да са по- добри . Всиките са еднакви . то си личи по Ленка (на река Лена- Русия), Атанас, Славов роден в Усогорск СССР, Зарков на мама и на дяда, Цецка Цачева, Барни, Зинаида( от Русия) Захариева, Христо Коминтернов и БезНадежна те ли са по- добри юристи. То за това сме на това дередже щото те пипат и ровичкат законодателството вече 15 години. Не че военните магистрати са по – различни всички са на едно ниво. Защо Кирчо , Кокорчо , Боко, Божанката, Гела и компания да са такива , каквито… Покажи целия коментар »

PIK
PIK
06 юни 2023 11:26
Гост

Гешев и съветниците му /ако въобще има такива и ги слуша/ не осъзнават един прост факт- с искането на имунитет по дело, което самата ПРБ е отказала да образува, нагледно се илюстрира каква бухалка е прокуратурата, колко е всевластен главния прокурор, който може да нареди на покурора да смени професионалната си позиция ей така, от въздуха, колко крещяща е липсата на професионални и етични качества на Гешев за да заема този пост.
Не съм виждал по-неадекватно и саморазрушаващо се поведение.
Но всяко зло за добро.

Яйца на очи
Яйца на очи
06 юни 2023 11:25
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Кирчо Късопишков
Кирчо Късопишков
06 юни 2023 11:21
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 11:26
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 11:19
Гост

ДПС обяви, че ще подпомогне с безплатни автобуси всички протестъри-русороби, които в събота ще дойдат в София, за да плюят на живо по законно избраното правителство.

Цветан
Цветан
06 юни 2023 11:23
Гост

А ГЕРБ няма ли да ги подкрепи с някое и друго кебапче?

Чочо
Чочо
06 юни 2023 11:18
Гост

Явно не са запознати добре с Наказателния кодекс, за да отправят такива обвинения.

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 11:22
Гост

По-лошо – наясно са, но за пореден път изпълняват поръчка.

Хе, хе
Хе, хе
06 юни 2023 11:13
Гост

„Кирил Петков за имунитета си: Ще изчакам да се състави и заработи комисия в НС“

Ако смените КП в заглавието с ББ разлика няма да има. Заглавието в ЛЕКС е пар екселанс признак за двойния аршин на медията – повтаря опорката на Лена Бориславова.

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 11:25
Гост

Основанието на ЛЕКС: „при тази законова диспозиция на чл. 313 от Наказателния кодекс, не може да обуслови наказателна отговорност“

Относимото по НК:
„Чл. 308. (1) Който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използуван, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до три години …“

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 11:51
Гост

Декларацията Драги не е и не може да бъде официален документ, а само частен такъв

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 11:52
Гост

А освен това нито е неистинска, нито е преправена

Ники
Ники
06 юни 2023 11:13
Гост

И защо точно сега когато кабинетът с мандата на ПП-ДБ ще бъде предложен за гласуване в Народното събрание?

цивилист
цивилист
06 юни 2023 11:12
Гост

И като заваляха едни искания за сваляне на имунитети, та цяла неделя! Тихо, кротко, ден и нощ. Валят, валят, валят — напоиха се хубаво колонките на всички медии! Ако не беше жалко можеше и да се разсмея!

Моля, разяснете
Моля, разяснете
06 юни 2023 11:02
Гост

Ако това не е престъпление, защо тогава би било престъпление, ако магистрат, при встъпване в длъжност, декларира в декларация Образец 18 към чл. 162 от ЗСВ, че има само българско гражданство, но в действителност е бипатрид?

За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
06 юни 2023 10:51
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
само отбелязвам
само отбелязвам
06 юни 2023 10:35
Гост

Понеже ми трият безпричинно коментара:

Козяшки безумия! Това отдолу не са „харесвания“ на нормални хора, камо ли юристи – а цъкания на ботчетата на А за Б.

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 10:37
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Коко
Коко
06 юни 2023 11:14
Гост

И какво да направим,за това че си третополов фен? Или си умен и красив идиот!

Аман от тролове
Аман от тролове
06 юни 2023 10:43
Гост

Не е безпричинно. На 4-ти километър ще ти обяснят.

Трол рублофил
Трол рублофил
06 юни 2023 10:33
Гост

Колеги, проявете малко активност, защото тъпите юрист не харесват нормалните ни коментари! Другарката Мутрофанова обеща двоен надник за всеки коментар, оплюващ участниците в новото българско правителство!

До Трол рублофил
До Трол рублофил
06 юни 2023 11:17
Гост

А от Козяк ,какво ти обещаха.До пуснат някоя бомбичка отново по София?

СПОКО!
СПОКО!
06 юни 2023 10:31
Гост

Гешев шЪ размисли и вземе „ПРАВИЛНОТО“ решение в съзвучие с евроатлантическите ценности.

ХА ХА ХА ХА ХА ХА
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
06 юни 2023 10:29
Гост

От Козяк на всеки нормален коментар под тази нормална и изключително закъсняла новина се цъка „-„.

Страх Кирчо пази (и тресе)!

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 10:28
Гост

Съставянето на ново редовно правителство просто случайно съвпадение с масовото искане на имунитети от поръчкоратурата…

само отбелязвам
само отбелязвам
06 юни 2023 10:25
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
За сведение на посрещачите
За сведение на посрещачите
06 юни 2023 10:24
Гост

ПП на есен като се преброят и ще изчезнат яко дим да ги няма към англо-сакските владения и доминиони!

Путлерастите в Сибир
Путлерастите в Сибир
06 юни 2023 10:26
Гост

А путлерасти и рублофили ще посрещнат руските танкове дошли да денацифицират България и да анексират черноморието, защото българските фашисти репресират руснаците с имоти по морето.

До Путлерастите в Сибир
До Путлерастите в Сибир
06 юни 2023 11:20
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
За протокола
За протокола
06 юни 2023 10:21
Гост

По-добре късно отколкото никога!!!

Въпросът е защо ЧАК и ТОЧНО сега?

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 10:22
Гост

ПОРЪЧКОратурата знае защо!

Николай
Николай
06 юни 2023 11:31
Гост

За да подлее вода разбира се.

Да.
Да.
06 юни 2023 10:16
Гост

Сетила се Мара … да се побара.

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 10:00
Гост

Трагедияя

Просто питам
Просто питам
06 юни 2023 9:48
Гост

В кой закон е предвиден доказателствено удостоверително значение на тази декларация?

Топ коб
Топ коб
06 юни 2023 10:17
Гост

КРБ

Антифен
Антифен
06 юни 2023 11:03
Гост

Няма текст в Конституцията, който да предвижда, че кандидадът за министър-председател доказва обостятелството, че е български граждани и няма друго гражданство, с декларация. Такъв текст няма и в друг закон, нормативен указ или ПМС. Общият текст на чл. 43 от АПК за доказване на факти с правно значение с декларация не се прилага за производството по издаване на указите на президента, вкл. за производството по издаване на указа за назначаване на служебно правителство (така изрично чл. 2, ал. 2, т. 1 от АПК). Поредната прокурорска издънка налива вода в мелницата на „политическия боклук“ и го тласка към радикални решения за… Покажи целия коментар »

Незнайко
Незнайко
06 юни 2023 12:44
Гост

По-интересното е, което се отминава, какво става със всички актове издадени от Кирила Петков като министър, след като некноституционно е бил назначен за такъв?

Риташ каскет, но ритника ще те отвее!
Риташ каскет, но ритника ще те отвее!
06 юни 2023 9:43
Гост

Милиционерът и подопечните му мишки искали имунитета на Кирчо!
Защо сега бе, 2г.спахте ли? Не само освобождаване на Каскета, а тотална, свирепа чистка трябва в тоя Пеевски свинарник наречен прикриватурата! И после вън от съдебната власт, по РПУ то на милицията и под командването на Началниците им!

Ала бала с президента
Ала бала с президента
06 юни 2023 9:29
Гост

На ПП всичко им е лъжи и пиар. „Ала бала схема“ с президента, противоконституционни декларации, закони и прочие. Само милионите, които прибраха от комисионни за газа са им истински.

Друг свидетел
Друг свидетел
06 юни 2023 10:21
Гост

Благодарение на ПП решително се откъснахме от отровната прегръдка на Кремъл и в резултат на това и газът поевтиня. На платените рублофили обаче това не им харесва и плюят вътре и извън парламента.

Всичко се връща
Всичко се връща
06 юни 2023 9:25
Гост

„Почтеният“ Просто Киро, който излъга целия народ и всички институции, че няма двойно гражданство, трябва да си получи заслуженото.

Друг свидетел
Друг свидетел
06 юни 2023 10:20
Гост

Целият български народ заслужава честни хора като него да бъдат оставени да работят в полза на държавата, а не един път Каскетурата да обявят, че не е извършил престъпление, а следващия път задкулисните господари да решат, че трябва спешно да бъде „опраскан“, нищо че няма престъпление.

Свидетел
Свидетел
06 юни 2023 9:22
Гост

Браво! Всеки трябва да получи съответното наказание за извършеното от него престъпление и да изтърпи целите на наказанието, предвидени в чл. 36 от НК. А именно, деецът да се поправи и превъзпита. Подчертавам- Наказанието няма възмезден характер! Това остро противоречи с принципа на хуманизма!

????????
????????
06 юни 2023 10:07
Гост

Прав си, ама трябва да има престъпление. Това деяние не изпълнява състава на чл. 313 НК. Понеже от статията става ясно, че прокуратурата не е посочила никакъв състав, аз поне не се сещам друг, освен чл. 313 НК, но ти като си толкова нахъсан, сещаш ли се? И не се шегувам, а сериозно питам.

Друг свидетел
Друг свидетел
06 юни 2023 10:18
Гост

Съгласен съм! Пеевски отдавна трябваше да бъде превъзпитан, вече щеше да си е излежал присъдата, ако имахме истинска прокуратура, а не ПРИКРИВАтура или ПОРЪЧКОратура според случая и поръчката за изпълнение.

!!!!!!!
!!!!!!!
06 юни 2023 10:19
Гост

Съставомерно е на 200%.

Но досега Прикриватурата флиртуваше с „демократичните сили“. За институционалното си оцеляване в този си вид!

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 9:17
Гост

Лош Гешев, лош! Как може да им разваля достлука на мафията бе? Тъкмо Бойкиката, Генерал Гном, Кирча и Кокорча приседнаха на софрата с Тиквата и Сокола!! И той да иска имунитетите им???

Вуйчо Ваньо
Вуйчо Ваньо
06 юни 2023 9:17
Гост

Това е, което вие наричате завладяна прокуратура и трябва да бъде изметен този прокурорски боклук, извинявам се за израза.

444
444
06 юни 2023 9:16
Гост

Е, да не се самозабрави сега прокуратурата и да поиска имунитета и на Пеевски, че той се кани да подкрепя конституционна реформа.

Анонимен
Анонимен
06 юни 2023 9:15
Гост

Евала, Иване, как само се сетиха от СРП да ти предложат точно в деня на избиране на правителство.