Четирима заподозрени за изнасилване и убийство на жена в Индия бяха разстреляни от полицията, без да бъдат дори обвинени за жестокото престъпление, предаде „Асошиейтед прес“, цитирана от БТА.

Случаят е предизвикал полярни реакции в страната, като някои са изразили задоволство от смъртта на заподозрените, приемайки я като правосъдие за случая, който доведе до протести.

Мъжете били арестувани от полицията и след това отведени на местопрестъплението, където се предполага, че са извършили изнасилването и убийството, а след това и на мястото, където е било изгорено тялото на жената, съобщи представител на полицията.

Според пожелал анонимност полицейски служител, заподозрените опитали да отнемат оръжието на полицай и да избягат. Тогава и четиримата били застреляни.

Изгореното тяло на 27-годишната жена беше открито миналата седмица в подлез до град Хайдерабад. Случаят привлече общественото внимание и около 300 души се събраха на местопрестъплението, за да поздравят полицаите за ликвидирането на заподозрените. Някои от тях ги прегърнаха и вдигнаха служителите на реда на ръце, а други ги обсипваха с цветя. В столицата Делхи обаче някои наблюдатели осъдиха ликвидирането на заподозрените.

„Това е фалшиво правосъдие. Убийствата са заговор, за да се спре нашето искане за отчетност от властите, съда и полицията, както и за справедливост и достойнство. Искаме подробно разследване“, заяви Кавита Кришнан, секретар на Общоиндийската асоциация на прогресивните жени.

17
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
Крими
Крими
11 декември 2019 17:24
Гост

Какво е наказанието за това престъпление в Индия? Смъртно? Защото ако не е, ако е затвор, каква е мотивацията на извършителите да се опитат да избягат от въоръжената полиция. Нима не е ясно, че рискуват живота си? И защо са застреляни смъртоносно и 4-та? Те всички заедно са скочили да бягат? Или са нападнали полицаите вкупом? Очевадно е, че е нагласено и тази версия издиша отвсякъде.

Падение
Падение
11 декември 2019 17:21
Гост

Това не е правосъдие. Това е в разрез с нормите на цивилизоваността. Не е възмездие, защото не е доказано, че те са извършителите.

Анонимен
Анонимен
09 декември 2019 10:32
Гост

Законността е сложно нещо. Не може да се убиват хора по този начин. Ами ако се установи, че единият от тях е нямал вина? И са го убили като куче, ей тъй – мърцина? Съвременните средства за масова информация и характеристиките на съвременния изборен процес накараха мнозинството да повярва, че може да е коректив на всичко и че щом има интернет е компетентно да дава мнение по всеки въпрос, като се започне от правосъдие и се стигне до здравеопазване. Да пази Господ – щото май няма кой друг.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2019 16:54
Гост

Евала! А тук ако случайно вифиш нощем крадец в къщи, да се чудиш дали да го гръмнеш, или не. Че може да те осъдят.

анонимен
анонимен
06 декември 2019 16:53
Гост

Това си е чисто убийство. Проблемът с изнасилванията в Индия е изключително сериозен, но не може да се разреши с улично правосъдие и полицейско насилие.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2019 16:49
Гост

Къде са законите на Крум.

последна надежда
последна надежда
06 декември 2019 16:24
Гост

Проблемът с изнасилванията в Индия е много сериозен и въпреки че подобен подход ми е чужд, проявявам разбиране към одобряващите подобна екзекуция. Може би това е надеждата им, че посегателствата над жени ще спрат, след като знаят, че полицаите стрелят на месо

ГГГ
ГГГ
06 декември 2019 15:53
Гост

Винаги съм се изумявал от прехласването на много познати и приятели по тази страна…

Анонимен
Анонимен
06 декември 2019 14:50
Гост

Явно и там нямат вяра на обвинението.

Шаран
Шаран
06 декември 2019 16:23
Гост

А, тук вярваме силно. Даже съм склонен да им пратим от нашите да понаваксат.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2019 14:49
Гост

Противник съм на насилието, обаче в случая са си прави хората.

ТimTom
ТimTom
06 декември 2019 15:03
Гост

В случая трябваше да бъдат осъдени до живот в прекрасните индийски затвори.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2019 16:52
Гост

За да ги хранят роднините на жертвите ли?

Стоян
Стоян
06 декември 2019 14:44
Гост

Явно и в Индия нямат доверие в съдебната система.

Анонимен
Анонимен
06 декември 2019 15:52
Гост

Ама имат подход…

Анонимен
Анонимен
06 декември 2019 14:43
Гост

Потресаващи са нещата, които се случват на жените там.

DanTil
DanTil
06 декември 2019 14:42
Гост

Ами…хубава работа, ама индийска.