Полицаите да получават допълнително възнаграждение от 50 ст. за всеки отработен час от 22 ч. до 6 ч. Това предвижда проект на заповед на вътрешния министър Младен Маринов, публикуван за обществено обсъждане, което трябва да приключи на 8 декември.

Освен това в него е предвидено, че за работа на официални празници, независимо дали тя представлява извънреден труд, ще се плаща допълнително удвоеният размер на основното месечно възнаграждение.

Докато са на разположение държавните служители в МВР пък ще получават допълнително по 35 ст. на час.

Полицаите от години недоволстват срещу ниското заплащане на нощния им труд. Според последната заповед на предшественика на Маринов – Валентин Радев, те получават по 25 ст. на час.

Със заповедта се регламентира и колко отгоре ще получават хората в системата с научна степен с дисертационен труд. Тези със степен „доктор“ ще вземат по 60 лв. допълнително, а докторите на науките по 90 лв.

Министър Маринов урежда и колко ще е допълнителното възнаграждение за изпълнение на специфични служебни дейности. То е процент от половината от т. нар. база, за определяне размера на основното месечно възнаграждение за най-ниската длъжност в системата. Тази година базата е 380 лв. Предложението на министерството на финансите е и догодина да остане същата.

Така основата за изчисляване на допълнителното възнаграждение за специфични служебни дейности ще е 190 лв.

В заповедта се предлага то да е най-високо за разследващите полицаи в Столичната дирекция на вътрешните работи – до 230 на сто, т.е. да получават до 437 лв. отгоре над заплатата си.

По 380 лв. над основаната си заплата ще получават служителите в специализирания отряд за борба с тероризма.

Добавката за агентурно-оперативна или издирвателна дейност ще зависи от това къде е извършена. Така полицаите в София ще получават до 171 лв., колегите им в Пловдив, Варна и Бургас до 133 лв., а всички останали до 95 лв.

7
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
Пурко
Пурко
19 юни 2019 22:26
Гост

Към днешна дата 19.06.2019г. това е лъжа. М.Маринов е лъжец.

сим
сим
12 ноември 2018 19:38
Гост

Само за информация ми е питането, за служителите в ЕКД, какви са разценките, освен че са без ограничение с времето на разположение 1 час = на 0,35 стотинки, каква ще бъде добавката за специфичните условия на труд и т.н. експерт криминални добавки, колко процента и от коя основа.

Милиционер
Милиционер
12 ноември 2018 13:47
Гост

Колеги, голям напредък. Сигурно след десетина години ще докараме нормална заплата. То пък тогава инфлацията ще ги е изяла.

Крюшо
Крюшо
12 ноември 2018 13:46
Гост

А, бе защо не ги вземат тези пари и не …. ни покажат как най-рационално можем да ги похарчим.

Срамота
Срамота
12 ноември 2018 13:45
Гост

Вътрешния министър Младен Маринов в кой свят живее.

Пълна подигравка
Пълна подигравка
12 ноември 2018 13:44
Гост

Цели 3 лева, ако не спя нощес. Егати далаверата.

ха ха
ха ха
13 ноември 2018 10:21
Гост

Математиката ти куца. Ако нощното дежурство е осем часа – от 22 до 6 часа, ще вземе 4 лв., това е с левче повече от това, което си посочил