Часовите ограничения, в които може да се влиза и излиза от София, отпаднаха. Това стана с нова заповед от днес на здравния министър Кирил Ананиев.

Така, гражданите, които отиват или се връщат от работа с личен автомобил, ще могат да влизат и излизат от София по всяко време срещу декларация. В нея ще трябва да бъдат посочени и работното място, и телефонът на работодателя.

По този начин се връща предишният режим на движение от и към столицата, който беше временно изменен заради великденските празници. На 16 април здравният министър издаде заповед, с която София беше затворена, като работещите можеха да се движат извън града само в промеждутък от 6 до 8 часа сутрин и от 18 до 20 часа вечер.

Мярката беше въведена заради очакваните масови пътувания за празниците и възможността в декларациите да бъдат изтъквани ангажименти, които не отговарят на действителността. Затова на КПП-тата вчера се извиха километрични опашки от хора, които се връщат в София след празниците и много от тях не бяха допускани обратно, защото не разполагаха с документ, че отиват на работа.

Масовото напускане на София обаче се случи още в дните преди издаването на заповедта на Ананиев.

Шефът на столичната полиция Георги Хаджийски каза вчера, че преди новите мерки, от София са излезли 60 000 – 70 000 коли, а след ограничителната заповед – още 16 000 – 17 000.

19
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
Майтапчии и слепци
Майтапчии и слепци
21 април 2020 12:25
Гост

Дааа… те хората избягаха преди затягането на мерктие, сега ги вдигнете, че да се върнат. Нивото на логиката и последователността в налагане на мерките и управление на кризата е под санитарния минимум. Така и така мерките се налагат и спазват проформа, защо изобщо ги има? Всяка година слушаме новини от рода на „Софиянци се готвят за голямото пътуване по празниците“, как на нито един не му щъкна в главата, че именно по празниците ще има масово движение и не наложиха „строгите мерки“ предварително, а едва след като вече десетки хиляди бяха напуснали столицата?

Анонимен
Анонимен
21 април 2020 11:46
Гост

Вместо да орпускат, да вземат да затягат мерките, че скоро иначе няма да излезем от тази криза.

Анонимен
Анонимен
21 април 2020 11:17
Гост

Oт София са излезли 60 000 – 70 000 коли! И всичките по работа сигурно. Та то в провинцията от кога се отвориха толкова много работни места?

Цветков
Цветков
21 април 2020 11:05
Гост

Мъститите бизнесмени ще минат КПП ако са решили. Тия наредби са за кокошкарите, като мен и вас…

Анонимен
Анонимен
21 април 2020 11:12
Гост

Да им сложат по една камера на КПП-тата и да снимат, че ми е писнало да ни таксуват като второ качества хора.

Lalov
Lalov
21 април 2020 11:04
Гост

Говори се, но това надали ще се потвърди, но все пак познаваме българския манталитерт – че може да минеш КПП , като бутнеш некой лев…дали не е и това причина да минават КПП/

Борислава
Борислава
21 април 2020 11:04
Гост

За мен мерките са закъснели. Някой майки от седмици преди Великден са писали и питали как се минават КПП-тата на София и на големите градове. Видимо са искали да преминат. Освен това се терикатят с личните си фирми и бият печати

WWE
WWE
21 април 2020 11:03
Гост

Цивилизацията в кавички ще се самозатрие. Това поне дава шанс на животни и природа!

Daniela
Daniela
21 април 2020 11:02
Гост

Ще ми се фикате с мерките, като видим отявлени нарушители на карантина, като Владимир Каролев с глоба и затовр!

Велизара
Велизара
21 април 2020 11:01
Гост

Маса работодатели си биха камшика по празниците, защото могат да си го позволят. Имат си пари, имат си връзки, имат си фирми да си бият печати…Нищо не спряхте. И сега понеже нямаше адекватни мерки, София да се затвори още миналия понедленик, сега ще обяснявате как всички заразени на техните плещи висят. Ама като няма конкретно обвинения за Пешо и Ганчо, няма да им виси нищо на плещите. Ще кажат – Ааа точно па заради мене са се разболяли старците, да да…

Daniela
Daniela
21 април 2020 11:02
Гост

А и защо да не го правят? Та нима има последици за Владимир Каролев, който си би печатите и отиде в провинцията и то по време на карантина. Тоест той двойно повече трябваше да си седи у дома, а не го направи. И какво е наказанието му> Никакво. Защото е устато влечуго

AnimalMan
AnimalMan
21 април 2020 10:59
Гост

Ама не не, не да се обаждате на работодателя. Тия кокошкарите не ги ловете тях само. Хванете тарикатите шефчета. Защото самите шефчета си бият печата и викат, че на работа отиват. И после, като се прибира казва, че живее в София и има адресна регистрация.

Анонимен
Анонимен
21 април 2020 11:14
Гост

Това, че не си шеф, не значи че не може да се разболееш и другите да изгорят покрай теб.

Василев
Василев
21 април 2020 10:59
Гост

Да го кажат сега на всички дето отидоха да празнуват с роднините си! Защото масата хора бяхме затворени у дома по празниците, а и не само. И пак ще ми се изтерикати някой и пак ще се фука, че той видиш ли си е празнувал..

Анонимен
Анонимен
21 април 2020 11:15
Гост

Много ми е мъчно, че не можах да видя родителите си тази година за Великден, но няма начин. Дано тази пандемия се размине по-бързо.

Radosveta
Radosveta
21 април 2020 10:58
Гост

Уви каквото и да стане, Българина смята, че трябва някак си да надхитри системата.

Есмералда
Есмералда
21 април 2020 10:57
Гост

Ами нали аз имам познати дето си бият печат на фирмата дето я има капитал я не. И викат, че отиват по работа, а то било да иде на село да празнува или да сади марули и боб

Анонимен
Анонимен
21 април 2020 11:34
Гост

и какъв е проблема, ако някой сади марули и боб?
вие да не си мислите, че тези неща ги берат в склада на супермаркета?

Цицеров
Цицеров
21 април 2020 10:57
Гост

…бъдат посочени и работното място, и телефонът на работодателя.
Абе хора, кое да посочат бе? Те повечето са с лични фирми! Ако щете вярвайте.