Апелативният съд във Варна остави окончателно в ареста 41-годишния Борислав Николов, който е обвинен, че на 24 февруари е убил съпругата си Кремена след побой в дома им.

От самото начало на разследването адвокатът на Николов твърди, че няма категорични доказателства, които да го свързват с убийството на съпругата му, но апелативните съдии подчертаха, че на този етап такива не са и нужни.

Според съда събраните до момента доказателства обосновават подозрението, че Николов е съпричастен към смъртта на съпругата си, а престъплението е тежко и максималната присъда за него е доживотен затвор без право за замяна. Според апелативните съдии има опасност Николов да се укрие или да извърши престъпление, ако бъде освободен.

Съдът се е аргументирал със събраните доказателства за агресивно поведение на Николов към съпругата му. По делото са били приложени протоколи за предупреждение по Закона на МВР, с които от полицията опитвали да възпират агресията на Николов към жена му, след като тя подавала, а след това оттегляла жалбите си за насилие. Съдебно-медицинска експертиза пък е установила, че обвиняемият е с лабилна психика и е склонен към насилие.

Според разследващите Николов е убил съпругата си след пореден домашен скандал. Двамата имали семейни проблеми и на 26 февруари е било насрочено бракоразводното им дело. Последният скандал бил заради спор за имущество, което той искал да изнесе от апартамента, в който живеели под наем. Според защитата на Николов той ударил „само три шамара“ на Кремена. След това повикал майка си, за да му помогне с багажа и двамата напуснали жилището, като оставили сама пребитата жена.

Разпитан е бил и хазаинът на семейството, на когото Кремена се е оплакала, непосредствено след побоя. Николов пък твърди, че същата вечер говорил на няколко пъти по телефона с жена си, а накрая спрял да отговоря на повикванията ѝ. Тя беше открита мъртва в апартамента на следващия ден, след като майка ѝ подала сигнал в полицията. Причина за смъртта на жената е масивен кръвоизлив в мозъка, който според прокуратурата е резултат от нанесена от Николов тежка черепно-мозъчна травма.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
05 март 2019 13:41
Гост

Адвокатът как си мисли, че може да се стигне до тежка черепно-мозъчна травма от няколко шамара.

Анонимен
Анонимен
05 март 2019 13:42
Гост

Явно Николов удря доста силно. Там му е мястото сега, че не се знае какво ще направи на свобода.

Анонимен
Анонимен
05 март 2019 13:40
Гост

Лесно е да проверят дали наистина е разговарял с жена си след побоя. Дано само не излезе, че това е убийство по непредпазливост.

Анонимен
Анонимен
05 март 2019 13:31
Гост

Това за лабилната психика си беше ясно като бял ден от самото начало.