Бившият вече надзирател Георги Доков, който пиян блъсна и уби дете на пътя, е осъден на 4 години и 10 месеца затвор.

Това реши Окръжният съд в Пазарджик, след като делото срещу Доков премина по съкратената процедура, при която той призна всички факти в обвинителния акт. Прокуратурата поиска 7 години затвор за подсъдимия, каквото беше и наложеното от съда наказание. При съкратената процедура обаче то се редуцира с 1/3 до 4 г. и 10 месеца. Доков няма и право да шофира за 6 години. Пред съда той каза, че съжалява за случилото се. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред апелативния съд в Пловдив.

Инцидентът стана на 30 август вечерта, когато надзирателят шофирал автомобила си „Опела Астра“ по пътя между селата Сарая и Ивайло. Там той блъсна 16-годишния велосипедист Станислав Стоянов. В резултат на удара детето почина. Разследването установи, че Доков е карал пиян, а пробата показа 1.58 промила алкохол в кръвта му.

Веднага след инцидента той беше отстранен от длъжност и срещу него започна дисциплинарно производство. Впоследствие беше и уволнен.

Прокуратурата поиска от съда да му наложи постоянен арест, но Пазарджишкият окръжен съд  му определи „парична гаранция“ от 10 000 лева. Това предизвика протести в града и след това Доков беше върнат в ареста от апелативния съд в Пловдив.

 

3
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
Aнонимен
Aнонимен
10 декември 2018 11:10
Гост

Това ли е цената на детския живот- 4 години. А и той ще излезе по-рано.

Камен
Камен
08 декември 2018 12:34
Гост

Да, ще се аклиматизира бързо. А като гледам, може и да на обжалва, че не се знае в Пловдив.

Анонимен
Анонимен
08 декември 2018 12:33
Гост

Поне мястото няма да му е ново