41-годишен мъж е арестуван и обвинен за убийството на съпругата му във Варна, само два дни преди насроченото бракоразводно дело, съобщиха от прокуратурата.

Жестокото убийство е било извършено в неделя в дома на жертвата по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Извършителят Борислав Николов и съпругата му Кремена били женени от няколко години, но бракът им не вървял. Двамата били в развод и за поредна вечер между тях избухнал скандал, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена от домашния насилник.

След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, Николов позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесе багажа си. Двамата напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена, уточниха от прокуратурата във Варна.

Междувременно майката на 40-годишната жена многократно се опитала да се свърже с нея, но след като никой не отговорил на  телефонните повиквания, бил подаден сигнал в полицията. На следващия ден били изпратени екипи на МВР и на пожарната на адреса, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона. Там било открито тялото на убитата, а извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата.

С последните промени в Наказателния кодекс, които влязоха в сила вчера, беше въведен квалифициран състав за убийство в условия на домашно насилие, което се наказва с от 15 до 20 г. затвор, доживотен или доживотен затвор без замяна.

От държавното обвинение поясниха, че убийството във Варна е извършено два дни преди влизането в сила на новите разпоредби и затова 41-годишният мъж не е обвинен по новия текст от НК. Той обаче ще отговаря за убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, за което НК предвижда същите наказания.

Разследването до момента е показало, че малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг през годините на брака им. Николов е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Впоследствие жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили.

Извършителят е задържан за 72 часа, като прокуратурата ще иска постоянен арест.

8
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
27 февруари 2019 22:37
Гост

Интересно ми е какви щяха да бъдат коментарите ако „изрода“ беше убит? Сигурно някой/я щеше да се заинтересува, какво е подтикнало към такава агресия? Едва ли някой щеше да се усъмни, че сам я е докарал до това положение. Тогава насилието щеше да бъде оправдано….
Двойният аршин е най-притеснителното в ситуацията. Да не говорим, че се използват лични имена. Някой да се е замислил за презумпцията за невиновност?

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2019 18:57
Гост

Изрод, да пукне дано!

Потърпевша
Потърпевша
27 февруари 2019 11:42
Гост

Дори отношенията помежду им са се подобрили, не е гаранция, че няма да се влошат пак. Един мъж удари ли веднъж….

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2019 11:36
Гост

Този тип е опасен и не бива да излиза въобще от ареста. А за жестокото убийство заслужава подобаваща присъда.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2019 11:34
Гост

Не че разбирам бездушието му, но майка му как можа да не се поинтересува дали жертвата е жива въобще.

Анонимен
Анонимен
27 февруари 2019 14:31
Гост

Ами такава майка е отлгедала такъв идиот. Нормален мъж не би звънял на майка си, за да му помогне да си изнесе багажа. Толкова по въпроса за мъжеството и достойнството в семейството на убиеца.

Възмутена
Възмутена
27 февруари 2019 11:27
Гост

Колко пъти трябва да бъде предупреждаван един боклук преди да я понесе таз наказателна отговорност?

Волф
Волф
27 февруари 2019 11:38
Гост

Такива са ни законите. Подаваш жалба, следва предупреждение с полицейски протоколи. И ефектът е нулев. А боклуците трябва да се изринат своевременно.