Мъж е осъден на три години затвор за кражба на пари от църковния магазин в храм паметника „Св. Александър Невски“, съобщиха от прокуратурата.

На 6 март тази година М.М. влязъл в църковния магазин, изчакал продавачката да излезе, бръкнал в касата, взел парите, които били в размер на 3880 лв., след което избягал в друг град.

След задържането му било установено, че това не е първото подобно деяние на М.М. Той вече е бил осъждан ефективно за идентично престъпление.

М.М. е бил обвинен за кражба, която представлява опасен рецидив (чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от НК). Разпитани са били свидетели, изготвени са били експертизи и са били събрани и други доказателства като за месец и половина разследването е приключено и делото внесено в съда.

Софийският районен съд е признал М.М. за виновен и му е наложил наказание от три години затвор, което трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което така определеното наказание е намалено с една трета, уточняват от прокуратурата.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Софийския градски съд.