Варненецът Борислав Николов, който преди 5 месеца преби до смърт съпругата си, отива на съд. От окръжната прокуратура във Варна съобщиха, че обвинителният акт срещу 41-годишния мъж е внесен в съда и се чака насрочване на процеса.

Бившият кормчия Николов работел в златарско ателие на пазара във Варна и системно пребивал съпругата си Кремена от началото на съвместния им живот през ноември 2013 г.

Жената споделяла с родителите и с брат си за семейните проблеми, подавала и жалби в полицията, а пред своя състудентка от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и приятелки разказвала, че тя има интелектуално надмощие в семейството, а Борислав – физическо.

Заради насилието, което Николов упражнявал над Кремена, родителите ѝ се тревожели за нея и баща ѝ  настоявал тя да му звъни всяка сутрин до 10 часа, за да е сигурен, че е жива.

Системните побои и психическо насилие довели и до решението двамата да се разведат, като на 8 февруари подали молби, а делото било насрочено за 26 февруари 2019 г. във Варненския районен съд.

До разглеждането му обаче така и не се стига, след като на 24 февруари около 16,15 ч. Борислав се обадил на Кремена и поискал да говори с нея във връзка с предстоящия развод. Върнал се в наетия от тях апартамент в 17 ч. След 2 часа разговорът прераснал в скандал. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена, удрял я с юмруци по главата и лицето, блъскал главата ѝ в стената на хола, в ръба на комина, с всякакви предмети, които му били под ръка. Започнал и да я души, а писъците на младата жена били чути от хазяите им.

Около 20,20 ч. Кремена успяла да се откопчи от мъжа си, изтичала на етажа на хазяите и поискала от тях да повикат полиция. Мъжът предложил тя да отиде в полицията, но пребитата жена отказала. Окото, устата и носът ѝ били подути и окървавени, но въпреки това се върнала в жилището, а хазяинът слязъл и предупредил Борислав да спрат скандала.

Тогава насилникът повикал майка си, за да му помогне да се изнесе. Взел лични вещи, телевизора и лаптопа и с майка си напуснал апартамента с такси. След тръгването им тя заключила входната метална врата и пуснала резето.

Малко след обяд на следващия ден майката на Кремена започнала да я търси по телефона. След като не успяла да се свърже с нея, към 14 ч. отишла в апартамента. След като никой не отворил на позвъняванията ѝ, тя подала сигнал в полицията. Дошлите на мястото екипи открили тялото на Кремена.

Според съдебните медици 40-годишната жена е починала между 4,30 ч. и 7,30 ч. сутринта от притискане на мозъка от масивен вътрешен кръвоизлив, причинен от ударите и уврежданията по главата и лицето. Развитието на вътрешния мозъчен кръвоизлив ставало за часове, а при аутопсията на тялото били описани травми и по шията, гърба, поясно-хълбочната област, краката и ръцете, получени чрез удари върху или с твърди предмети.

Подсъдимият Николов е бил леко пиян по време на побоя, но е можел да ръководи постъпките си и според прокуратурата единственото смекчаващо вината му обстоятелство е чистото съдебно минало. Ако вината му се докаже в съда, той може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Николов беше арестуван след смъртта на съпругата му и ще чака делото във варненския затвор.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Дарвин
Дарвин
25 юли 2019 16:04
Гост

Обаче неадерталците в НС скочиха срещу Истанбулската конвенция, подкрепени от австралопитеците сред населението.

Анонимен
Анонимен
24 юли 2019 15:24
Гост

Не мога да повярвам, че може да има толкова безчувствени хора. Майката на „леко подпийналия“ не е ли видяла в какво състояние е жената?

Анонимен
Анонимен
24 юли 2019 15:20
Гост

Част от пейзажа са ми такива новини. Искам да видя окончателната му присъда на този след всички обжалвания.

Анонимен
Анонимен
24 юли 2019 15:19
Гост

Обикновено жалбите в полицията не помагат на жертвата. Жалко, че толкова късно жената е решила да се отърве от този звяр.