Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов беше разпитан днес в Главна дирекция ”Национална полиция” за златните кюлчета и пачките евро, които бяха заснети на нощното му шкафче в резиденция „Бояна“. За разпита стана ясно първо от страницата на Борисов във „Фейсбук“, където той публикува видео, след като напуска сградата на полицията. Пред журналисти бившият премиер само отрече да притежава злато.

„Никога нито съм притежавал, нито съм купувал кюлчета“, заяви лидерът на ГЕРБ.

След това вътрешният министър Бойко Рашков каза, че е съвсем нормално Борисов да бъде разпитан.

„Най-накрая този човек трябва да бъде на разпит, за да каже има или няма евро пачки в нощното му шкафче, имало ли е или е нямало златни кюлчета. Сега ще се опитаме да докараме проверката докрай. Така че този човек трябва да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла вътре, че е поставила тези пачки с евро и тези кюлчета злато в неговото чекмедже, заснела ги е и е заминала. И по такъв начин целта е да бъде злепоставен”, коментира Рашков.

Миналата година бяха разпространени кадри от спалнята на Борисов, на които се виждаше чекмедже с пачки от банкноти от 500 евро, златни кюлчета и пистолет, а на друг кадър беше заснет и спящият Борисов. След това бившият премиер сам обяви, че снимките са направени от една „прекрасна госпожа“, която после сравни с Мата Хари и обясни, че е сложила парите и златото в чекмеджето преди да го снима.

Прокуратурата започна проверка, но я спря, защото не успя да разбере кой и кога е правил снимките (виж повече тук). Случаят стана отново актуален в началото на май 2021 г., когато в парламентарната комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ бизнесменът Светослав Илчовски каза, че известна плеймейтка е направила снимките, а самото ѝ посещение във вилата при Борисов струвало 5000 лева и било подарък от собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов. След това Илчовски даде интервю и за сайта „Агри“, според който той е назовал и името на плеймейтката Магдалена Тепавичарова-Маги Бедер. По-късно Илчовски отрече да е казвал това име. Маги Бедер отрече да познава както Борисов, така и двамата бизнесмени (виж повече тук) и заплаши със съд всеки, който я замеси в случая.

Лидерът на ГЕРБ пък се извини на Бедер, че е била замесена в случая. Той коментира тогава, че има съмнения коя е жената, но не е казал нищо на прокуратурата.

„Джентълменството не ми позволява да я кажа. Не, не съм казал и в прокуратурата, защото имам съмнения дали е същата, за която си мисля, но сега работя по случая“, коментира през юни Борисов и тогава също подчерта, че златни кюлчета е докосвал само в БНБ.

Днес обаче Рашков го насърчи да съдейства на разследването, за да бъде открита мистериозната жена.

„Мисля, че е редно бившият премиер да бъде така добър да съдейства на органите за разследване да открием Мата Хари, да я подложим на законосъобразен разпит и да изясним и чрез нея дали това е вярно – дали е направила това, кога го е направила“, каза Рашков и добави, че са били разпитани още медийният съветник на Борисов – Севдалина Арнаудова и съпругът ѝ Делян Димитров.

През декември м.г. БНТ съобщи, че прокуратурата е поискала от БНБ експертиза и информация по серийните номера на банкнотите и кюлчетата злато от снимките, за които се твърди, че са правени в спалнята на Борисов в резиденция „Бояна“. Твърди се още, че по случая има образувана преписка по медийни публикации.

56
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
проверени ли са телефоните, свързани с джиесем кле
проверени ли са телефоните, свързани с джиесем кле
09 януари 2022 8:57
Гост

Да питам прокуратурата-направено ли е очевидното-да бъдат проверени кои телефони са се „вързали“ към клетката на мобилния оператор в района. Точно правителствената вила ,, и клетките на мобилните оператори там са най-важното място в държавата-това не ели очевидно. После-се изключват телефоните на живущите във вилата, и съседните вили, на случайно преминаващите граждани(то не вярвам да има такива наоколо, но по принцип-улицата е отворена-вж гугъл стрийт вю-улиците наоколо са обжодо9стъпни според гугъл струйт вю), после се изключват телефоните на охраната, и накрая-ще останат десетина телефона-и се провярават номер по номер. Това, ако досега не е направено, при положение,че е елементарно и… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 януари 2022 19:41
Гост

Що не може да се коментира под статията на Кирчо с шефа на КС? Цензурка…… може би…….

Payak
Payak
07 януари 2022 9:50
Гост

А Рашков за апартаментите кога?

милиционерщина
милиционерщина
07 януари 2022 7:12
Гост

В кой закон пише,че следва арест, ако откажеш да се изследваш за ковид? цитат „Полицията арестува мъж при ваденето на Богоявленския кръст в Русе“ https://bntnews.bg/news/policiyata-arestuva-mazh-pri-vadeneto-na-bogoyavlenskiya-krast-v-ruse-1180825news.html

втори цитат „От МВР съобщиха, че мъжът не е спазил изискванията да се запише предварително за ритуала и не са му извършени съответните медицински тестове.

Въпреки това и въпреки предупрежденията на служителите на реда, той се хвърля в реката“

1. дали ще правиш медицински текстове-е личен избор. Не е проблем на бандитската милиция. Няма и нормативно задължение за ковид изследване-при прояви на открито.
2. Няма забрана да влизаш река, и за това не е необходимо записване.

Payak
Payak
07 януари 2022 9:55
Гост

Да ги съди за незаконен арест. И като гледам единия как му е стъпил на крака. На Рашков милицията.

Цецко Безимотния
Цецко Безимотния
07 януари 2022 2:06
Гост

По Цветановски: Ама Бойче, щом ходиш с адвокати на престъпници на разпит (и то като свидетел), значи си виновен

само отбелязвам
само отбелязвам
07 януари 2022 0:44
Гост

По адвоката му ще го познаете!

Димитър
Димитър
07 януари 2022 0:21
Гост

Борисов е „привикан“ по телефона да се яви в ГДНП. Това НЕ Е РЕДОВНО ПРИЗОВАВАНЕ ,ТЪЙ КАТО СЕ ИЗИСКВА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ОТ ПРОКУРОР ИЛИ РАЗСЛЕДВАЩ ПОЛИЦАЙ ,то се връчва и лицето отива в ГДНП. Ако то откаже, по реда на чл. 78 НПК може да се доведе принудително.Двете неща се отразяват в протокола от всеки разпит,Всяко действие по разследването се „закрепва“ с протокол,може също и с аудио,видео и снимки ,но ВИНАГИ С ПРОТОКОЛ… НПК: Протокол за разпит Чл. 237. (1) (Изм. – ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) В протокола за разпит се посочват следните данни… Покажи целия коментар »

без страх
без страх
06 януари 2022 19:42
Гост

Дори и да е постановка, самият факт, че Борисов не съобщава името на „Мата Хари“ е индиция за опит да прикрие следите за пътя на тези пари и кюлчета в шкафчето му, а оттам за своеобразен отказ на този етап на проверката да съдейства на органите на МВР за разкриване на обективаната истина.

Ти луд ли си?
Ти луд ли си?
06 януари 2022 22:29
Гост

Да съдейства, за да се уличи в престъпления ли?!

без страх
без страх
06 януари 2022 22:41
Гост

Неведоми са пътищата Господни…
Мълчанието не е най-добрата защита, тъй като са налице достатъчно уличаващи Борисов сведения за престъпленията му, колкото и да разчита на дълга поредица от прикриващи действия на подчинените му тогава лица.
Времето ще покаже. Става въпрос на правилно подреждане на пъзела… Кръговата му отбрана ще бъде пропукана някой ден.

Анонимен
Анонимен
07 януари 2022 9:16
Гост

“… индиция за опит…” !!!

Следовател
Следовател
06 януари 2022 19:08
Гост

Не искам да давам съвети на Рашков, но ако наистина искаше да разследва, а не да прави пушилки, просто трябваше да разпита служителите от НСО за жената, която регулярно е посещавала Борисов и за която им е било разпоредено да пускат винаги, дори и в негово отсъствие.

Следовател
Следовател
06 януари 2022 20:44
Гост

Да,колега, но мисля, че Рашков знае жената, но не му стиска и няма да я посочи, и не защото е омъжена, а защото съпругът й е против огласяването.

Димитър
Димитър
07 януари 2022 0:12
Гост

Душицо служителите на НСО имат клауза за конфиденциалност и информацията за всички държавни срещи(на държавниците-служебни или лични) се пази с изготвени докладни записки с гирф „Строго секретно“ и единствено за целите на националната сигурност,могат да се вадят,а не за да може Рашков да си направи кефа,самото НСО ще ги спре да говорят стига блянове!

до Димитър
до Димитър
09 януари 2022 8:49
Гост

УБО не е над закона, още по-малко над НПК. УБО-ВЦИТЕ могат да бъдат разпитвани, даже е задължително. И не вярвам да лъжат, или да ги хване амнезията-защото имат инстикт за самосъхранение,добре знаят последиците от лъжесвидетелстване по закон. В добавка-никъде в НПК не пише,че държавната сигурност ти дава право да не отговаряш на въпроси на разследващи. В НПК яясно е записано кога свидетел може да не отговаря, и държавната сигуроност не е сред посомените изключения. Аман от десарщина бе! И изумително е ,че изобщо бандитската държавна сигурност продължава да действа и днес, и да си самомисли,че е над закона. Как изобщо… Покажи целия коментар »

Димитър
Димитър
11 януари 2022 17:43
Гост

Не само че ще мълчат като риби,ами и прокуратурата НЯМА ДА ГИ РАЗПИТВА И ИЗОБЩО НЕ Е ДЛЪЖНА! Освен НПК пич, има едно нещо,наречено тайна,да прав си НСО имат инстинкт за самосъхранение,последиците за тях НЯМА ДА СА САМО ПРАВНИ. ПО ТОЧНО ПО -ДОБРЕ ДА СА ПРАВНИ! Алтернативата е много по лоша. Изобщо ти личи че не си работил в нито една от тия служби така че….Да ти кажа ли защо влизат в посочените основания в НПК,защото могат са самоуличат в престъпления и в НК има едно нещо наречено чл.16 (заповед съставляваща очевидно престъпление). Знаеш ли какво ще ги чака иначе.… Покажи целия коментар »

Проскубания каскет
Проскубания каскет
06 януари 2022 15:36
Гост

“Джентълменството не ми позволява кажа коя е Мата Хари.“… Кирилопетковските тролове не са юристи и не знаят, че в НПК има разпоредба, която позволява при наличие на джентълменство, свидетелят да има право да затаи истина по смисъла на НК и деянието му да не се наказва.

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 15:46
Гост

Очевидно сам си е признал, че е извършил престъплението лъжесвидетелтване, но къде е прокуратурата да му повдигне обвинение за това?

Евлоги
Евлоги
06 януари 2022 15:51
Гост

Шансът прикриватурата да обвини Доган, Пеевски, Борисов или някой друг член на тази организирана престъпна група е по-малък от шанса за получаване на писмо от умрял.

.....
.....
06 януари 2022 21:25
Гост

Умен си като диво ….

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 януари 2022 15:49
Гост

Почти колкото декларацията на Кирчо, дето била само със „заявителен“ характер…

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 15:55
Гост

Троловете на герб все още виждат престъпление в декларацията на Петков, въпреки че самата прокуратура призна, че престъпление няма. Но не виждат престъпление в затаяването на истина от Борисов, за което самият той си е признал.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 януари 2022 16:02
Гост

Е последно прокуратурата за кого играе? Като ни изнася, казваме че си вършат работата, а в противен случай-че прикриват мафиоти. Нали Гешев ги командореше всички като един администратор-сатрап.

НПК
НПК
06 януари 2022 16:12
Гост

Борисов и Пеевски имат по няколко влезли в сила присъди, всичките обаче по НЧХД, по които прокуратурата не участва. Да сте чул прокуратурата въобще за каквото и да е да ги е привлякла по НОХД (а пък съда да реши след това виновни ли са или невинни)? Сам си отговорете на въпроса…

льольо
льольо
06 януари 2022 17:36
Гост

С ръка на сърцето обаче трябва да признаеш, че има нарушение на закона и най-малкото е излъгал.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 януари 2022 19:10
Гост

Един политик казва истината само когато твърди, че друг политик лъже.

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 22:56
Гост

Пореден смех. Ама от тъпи ченгета и министър пияница кво умно да чакаме

Следовател
Следовател
06 януари 2022 19:13
Гост

Свидетелят не е длъжен да дава показания, които биха уличили в престъпление лицето с което се намира във фактическо съжителство. Не знам дали интимната дълготрайна връзка може да попадне в тази хипотеза. По голям проблем ми се струва ако жената е омъжена.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 януари 2022 15:23
Гост

Тролчета, изчакайте ме, че искам да отскоча за едни пуканки… Предстои една тежка дискусия, изцяло с правен характер

Проскубания каскет
Проскубания каскет
06 януари 2022 15:39
Гост

Бързо, колега, че кирилопетковските тролове са навсякъде. Трябва да им обясним как прокуратурата има право на безгранично, безкритично и оспоримо единствено пред Господ вътрешно убеждение. Както и други тънкости на закона, с които само корифеите от преПравен свят са наясно.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
06 януари 2022 15:52
Гост

Някое друго хапче за параноя няма да Ви дойде зле май…..

Адвокат от САК
Адвокат от САК
06 януари 2022 16:00
Гост

Нямам НИКАКВА параноя! Нямам и НИКАКВА шизофрения! Но килипопетковските тролове са НАВСЯКЪДЕ! Не мога да ги оставя като виждам, че не са правоспособни юристи и не познават закона, а пишат в ПРАВЕН форум!

адвокат от САК
адвокат от САК
07 януари 2022 11:25
Гост

До “Адвокат от САК 06 януари 2022 16:00“Простак, аз не съм авторът на този коментар- използваш нерегистрираният ми ник и пишеш коментар от мое име с цел да ме злепоставиш, дискредитираш и да “обосновеш“ с “доказателства“ твърдението си относно психичното ми здраве.. От два дни не съм писала в този тролски форум, защото празнувам именни дни. Видно е кой е тролският простак- сяда и става с троленето, вместо да празнува, защото иначе не може да си плати тока и/или парното и няма да има какво да яде… Искрено ти пожелавам да не можеш да си платиш цялата дължима сума за… Покажи целия коментар »

Преправен свят
Преправен свят
06 януари 2022 15:02
Гост

Интересно дали някоя Мата Хари не подхвърли на Шиши жълтите медии.

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 15:01
Гост

Октопода на ГЕРБ и Цветанов е толкова голям, че е точно, както в едноименния филм.

Петров
Петров
06 януари 2022 15:04
Гост

Идва времето, когато ще го гледаме като морска салата. Това правителство работи много добре в тази насока.

Тайсън
Тайсън
06 януари 2022 15:00
Гост

Борисов е джентълмен точно колкото аз съм балерина.

Димитър
Димитър
07 януари 2022 0:14
Гост

Като си се кръстил Тайсън,явно си балерина ,защото от първата ти дума ми е ясно ,че си минал покрай Тайсън….

Kosta
Kosta
06 януари 2022 15:00
Гост

Пак нищо няма да излезе от тия разпити, ама ней се.

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 15:00
Гост

Добра работа. Надявам се да стигнат до някаква истина.

Димитър
Димитър
07 януари 2022 0:15
Гост

Продължавай да се надяваш безплатно е

Гъливер
Гъливер
06 януари 2022 14:59
Гост

Да проследят парите от магистралата. Макар да съм убеден, че Борисов няма да е замесен по никаквъ начин в тая кражба. Надолу по веригата има толкова много бушони, че не е за вярване.

Ananieva
Ananieva
06 януари 2022 14:59
Гост

Хайде, хайде. След толкова години калпаво управление на ГЕРБ в цялата страна, включително и в София, няма как да няма прибрани пари някъде Бойко. То си личи. Калпавите ремонти в София Фандъчка се опитва всячески да ги замаскира, но е трудно. На всеки е ясно, че материалите за Графа са лоши, защото са пестили и са си прибирали по джобовете. Фирмите, които ремонтираха Художествената, Западен парк, Графа, улици и булеварди не са избрани на случаен принцип или чрез честен конкурс. Ясно е.

Димитър
Димитър
07 януари 2022 0:16
Гост

Сигурно,ама са в страна дето никога няма да си вдигне банковата тайна ,зараси Чашков,протестърите реват все повече и повече…

Йосиф
Йосиф
06 януари 2022 14:57
Гост

Парите на Борисов не са на шкафа под формата на кюлчета. Те са присвоявани по каналния ред от ремонти и какво ли още не. И са документално чисти тези пари. Иван ги е взел за свършена работа. Или фирмата на Иван. А после Иван е прехвърлил някакви пари на Боян, който ги е взел под формата на заем, който пък няма намерение да връща никога. И така някак си тия пари си стигат до Борисов.

Факт
Факт
06 януари 2022 15:06
Гост

Пирамиди….фараони и балъци за милиони.

Asparuhov
Asparuhov
06 януари 2022 14:56
Гост

Каквото търси клиента, такова му се предлага. Понеже в България ние не гласуваме за идеи и няма реално обсъждане на такива, а гласуваме на база циркаджийски номера, слухове и компромати, затова имаме и такъв случай със снимките от спалнята. Защото се пускат преди избори за да злепоставят някого. А истинското разлседване е да се разбере как и защо ГЕРБ са крали 70 милиона от автомагистралата, защо са присвоили и още куп други бизнеси и пари.

Филипов
Филипов
06 януари 2022 14:55
Гост

Дано Бойко Рашков да доведе нещата до край.

Чочо
Чочо
06 януари 2022 14:57
Гост

И Борисов да си отиде където му е мястото- в затвора.

Стефка Хр.
Стефка Хр.
06 януари 2022 14:55
Гост

Нямам идея на кой „умник“ му дойде гениалната идея да снима Борисов с тия кюлчета, но реално му направи услуга. Сега не може да го пипнат, защото е ясно, че тези снимки, над които се пеняви и трепери Рашков са нищо повече от постановка. С цел да го злепоставят Борисов. Истината е, че трябваше по много по-умен начин да се работи с престъпленията извършени от него, като премиер за тези 12 години.

Айнщтаун
Айнщтаун
06 януари 2022 15:09
Гост

За тази цел прокуратурата ни трябва да има достатъчно интелект. Обаче като гледам шефа й…

калин
калин
06 януари 2022 18:56
Гост

Да сигурно му е направил услуга , щото Борисов много искаше да загуби изборите

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 14:53
Гост

Бойко Борисов може да е всякакъв, но не е малоумен. Няма да си викне проститутка и да си е наредил през това време до леглото кюлчета, пачки и пистолет. Това е реквизит на криминален филм, не реалност.

Анонимен
Анонимен
06 януари 2022 14:53
Гост

Ох, на децата вече е ясно, че тиякюлчета са поставени нарочно там. Но това не значи, че Борисов не е крадец.

Ленторез
Ленторез
06 януари 2022 14:58
Гост

Рашков добре ги подпука за магистралата. Боко със сигурност има пръст и там.