Комисията по подбор на кандидатите за български съдия в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) не одобри нито един от претендентите.

След вчерашното изслушване на допуснатите шестима кандидати, комисията трябваше да обяви класиране на тримата най-добре представили се, заедно с посочените като резервни, които след това да бъдат одобрени от правителството, а то трябваше да изпрати до 12 май двата списъка на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, която ще избере българския съдия в съда в Страсбург.

„След като прецени представянето на явилите се на проведеното публично събеседване кандидати, Комисията намери, че към момента не са налице трима кандидати, които да отговарят на критериите в заповедта на министъра на правосъдието и на критериите, приети на заседанието на Комисията на 30 март 2023 г.“, се казва в протокола от вчерашното заседание (виж тук). Според критериите в заповедта на министъра, на които според комисията кандидатите не отговарят, те трябва да имат задълбочени познания за националната правна система и по международно публично право или европейско право, включително в областта на правата на човека.

Изслушаните от комисията по подбор с председател проф. Пламен Панайотов кандидати бяха доц. Катерина Йочева, съдията от Административен съд София-град Красимира Милачкова, бившият директор на Националния институт на правосъдието Драгомир Йорданов, който сега ръководи Европейското училище по принудително изпълнение към Камарата на частните съдебни изпълнители, адвокатът и правозащитник от Перник Пламен БорисовВиктор Соловейчик, който е ръководител на секретариата на една от секциите в самия ЕСПЧ и Татяна Бъчварова, която работи в службата на прокурора в Международния наказателен съд в Хага.

Първоначално кандидатите бяха деветима, но трима от тях не бяха допуснати до изслушването. Съдията от Върховния административен съд Искра Александрова и правозащитничката от Пловдив Милена Кадиева не са издържали езиковия тест, а председателят на Административен съд София-област Мария Павлова не се е явила на него.

След като комисията не одобри нито един от тях, тя е изпратила протокола си на правосъдния министър, който да прецени за обявяването на нова процедура.

Позицията в ЕСПЧ ще се оваканти на 12 април 2024 г., когато изтича мандатът на Йонко Грозев.

79
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
maboy98213
maboy98213
09 април 2023 8:19
Гост

Guys!! Here in this article, I am going to share with you the BMW X2 sDrive28i specs, Top Speed, Horsepower, Price, and mileage are listed visit here: BMW X2 sDrive28i Specs

Мартин
Мартин
08 април 2023 11:24
Гост

Цитат:„След като прецени представянето на явилите се на проведеното публично събеседване кандидати, Комисията намери, че …….“ Задачата, която е поставена в заповедта а министъра не е да ТЪРСИ, още по-малко да НАМЕРИ каквото и да е..

промяна
промяна
05 април 2023 16:58
Гост

Мисля,че най-подходяща би била адвокат Лулчева-принципна,добре изглеждаща,точна….и много алтруистична.

Емилия
Емилия
05 април 2023 14:58
Гост

Четох с интерес форумите и считам, че общият критичен тон към Комисията не се дължи на несимпатичния външен вид на нейните членове (не е казано, че трябва да са хубавици и хубавци), а на поведението и изводът им най-вече, които не съответстват на заданието на министъра на правосъдието, изключително прецизно уредено в заповедта му за тази процедура. Комисията си присвоява правомощия, които няма, а не изпълнява такива, които е приела да изпълни. Ето, това очевидно предизвиква общия тон и повтарящи се критични бележки и негодувание – българите се умориха от безпринципност и групо погазване на закона. Министърът и Комисията е… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 април 2023 10:06
Гост

Стига сте плюли по комисията! Като изключим някои малки издънки, по-качествена трудно ще се намери. Не може да се явяваш в такава конкурсна процедура като хванат от улицата. Комисията постъпи правилно и ни спести един срам. Ако не го беше направила, ПАСЕ щеше да върне процедурата. Отделен е въпросът защо няма достатъчно добри кандидати, но това въобще не е само наш проблем.

Анонимен
Анонимен
05 април 2023 11:13
Гост

Дали са се явили кандидатите като „хванати от улицата“ поради липсата на пряко излъчване нито ти, нито друг може да каже.
Иначе комисията не си свърши работата. Наруши заповедта на министъра, която й предостави възможност само да постави оценки и да направи класиране по указания начин. Не да харесва или не харесва тоя и оня. По тази причина цялостното й поведение е доста спорно на тази комисия и навежда да мисълта, че нарочно не е избран кандидат, за да може такъв да се наложи от новоназначеното правителство. Примерно. Може и други задкулисни причини да има. Но цялата работа понамирисва.

Анонимен
Анонимен
05 април 2023 11:44
Гост

Да, на кисело грозде…

Анонимен
Анонимен
05 април 2023 14:23
Гост

Ни грозде си видял, ни вкуса му си установил. Може дори лозе да няма. Че напоследък всичко е внос. Под нечий диктат.

Съдия
Съдия
05 април 2023 9:46
Гост

Харесва ми неподправения по детски оптимизъм на Милачкова, която вижда смисъла на професионалния си живот в безспирното кандидатиране навсякъде, за всичко и винаги…

анонимен
анонимен
05 април 2023 16:16
Гост

Да, тя би участвала и в конкурс за космонавт, само да не работи и си пише делата. Чудя се как я търпят още в съдебната система. Няма съдия които да е участвал в повече форми на обучителен туризъм . Колегите и вече се чудят дали още работи в АССГ или на летище София.

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 18:35
Гост

А кой одобри тази комисия, която не включва нито един достатъчно начетен да преценява кандидатите и поне двама от тях далеч превъзхождат който и да било от компетентните да ги преценяват?! Ясно е защо се прави!

Политнекоректни въпроси
Политнекоректни въпроси
05 април 2023 6:25
Гост

Да, и друг въпрос-ако хипотетично в България действаше чешкото лустрационно законодателство какъв би бил съставът на комисията?

Втори въпрос-беше ли проведен нещо като конкурс за влизане в тази комисия, нещо-изпит-за участие в тази комисия, обява за набиране на кандидати с предварително и публично обявени критерии, изобщо някаква форма на състезание-все пак в България има 200 000 юристи.

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 16:49
Гост

Учителката предава в клас:
– Деца сега ще казваме думи с буквата „П“.
Иванчо от последният чин настоятeлно вдига ръка.
– Госпожо, нека аз! Нека аз да кажа!
– Не може Иванчо. Ти още не си довел вашите за буквата „К“.

Урок по биология. Учителката пита:
– Иванчо, кажи в кои органи има най-много паразити?
– В държавните, госпожо…

Въпрос в БГ мама:
– Дъщерята не яде риба, с какво да я заменя?
Отговор:
– С котка – котките обожават риба!

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 16:00
Гост

Ето Обявление за провеждане на процедура по подбор на кандидати за български съдия в Европейския съд по правата на човека: https://justice.government.bg/home/index/91f5c278-58cd-4f6c-a173-4f53aacaff6e „6/ оценяване,класиране и обявяване на определените от Комисията кандидати в основен списък по азбучен ред и в резервен списък съобразно класирането;“ Заповедта е пак там.В т.7 пише какви са правомощията на комисията. Буква „д“ предвижда оценяване на допуснатите вече кандидатите по време на събеседването по шестобалната система с точност до половин единица. След това се определя средноаритметична оценка. Тя няма как да е под 0.5. Класирането става въз основа на окончателната оценка от събеседването. След това се класират и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
05 април 2023 6:29
Гост

А къде е обявата, съобщението за набиране на кандидати за участие в комисията ? Как и кой определи кой ще е достоен да е в тази комисия, и кои от останалите 200 000 юристи не стават за тази комисия?

Анонимен
Анонимен
05 април 2023 8:40
Гост

А, това не знам. Аз обсъждам само въз основа на наличните актове.
Самата комисия как е подбирана – май никой си няма идея.
Цялата работа ми мирише вече на нежелание да се излъчи представител, защото още нямаме официално сороско правителство. А то е това, което ще посочи човека!
Иначе по каква причина комисията не изпълнява заповедта – да оцени и класира кандидатите? Защото нямаме ни оценка, ни класиране.

Бай Ганьо
Бай Ганьо
04 април 2023 15:14
Гост

ЕСПЧ е на дедо ви Шорош фирма за лично ползване, ама за по-интересно я е кръстил “съд“ 🙂

Даам
Даам
04 април 2023 15:00
Гост

А Пламен Панайотов к’во търси в тая Комисия?! Че и председател! Царският нагаждач, който беше изключен от НДСВ, защото го видяха, че е просто едно академично книжле, драпащо за кариера, изгубил връзката с правото и правосъдието.

ала бала
ала бала
04 април 2023 15:34
Гост

тоя нафталин ако му бяха задали същите въпроси, и толкова нямаше да отговори- ама сега “изпитващ“ 🙂

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 16:40
Гост

И той Панайотов ,завалията, така малко парички да събере, та затова го киндьосаха в комисията. Свършиха му кобургготските финансови запаси.

Иван
Иван
04 април 2023 21:00
Гост

Ами, Пламен иначе е сладкодумен човек, начетен е, няма спор в това, има чувство за хумор, но някак си е болен на тема „кариера“. Както казаха тук, те и затова го „шитнаха“ от НДСВ-то, в ония времена кариеризмът му си личеше и напълно беше загърбил интереса на българския народ, предаде избирателите си и си гонеше някакви собствени цели, клонящи към АЛЧНОСТ. Те това е цял живот да си бил академичен кадър, научен и изведнъж да ти дадат публичност – самозабравяш се, това е болест. И трябва да се противодейства върху такива хора с някакви ПОМИРИТЕЛНИ средства – отстраняване от Властта,… Покажи целия коментар »

Йонко
Йонко
04 април 2023 14:50
Гост

Според правната уредба на ЕСПЧ за избор на съдия, в случай, че не се избере нов съдия, настоящият – Йонко Грозев, продължава да заема позицията на български съдия. Дано конкурсът – вчерашният и бъдеш(и), да не е само параван за продължаване мандата на Йонко Грозев. Добро обяснение за Европа – „Имаше конкурс, но всичките ни кандидати са тъпи, необразовани, пелтечат чужд език и т.н. Няма как – Йонко остава!“ Дали Виктор Соловейчик не е компетентен с неговата изключително богата професионална биография именно в Страсбург?! А какво да кажем за националното ни достойнство?!

Бай Ганьо
Бай Ганьо
04 април 2023 15:06
Гост

ЕСПЧ не е съд , а поръчкова фирма- ако не уйдисваш на САЩ и ЕС, да те тричат оттам, като измислят за някоя дреболия голям проблем – че някой трансдежндър не го регистрирали 🙂 И всички си мислят – брей, тия щом за такава дреболия съдят, “моя случай“ ще ги разбие колко е несправедлив – ядец, ЕСПЧ казва без мотиви – глей си работата, не щем да ти гледаме жалбата: ама била обоснована, ама имало същите случаи в практиката на ЕСПЧ – дума няма да видиш по въпроса. Така че това си е на дедо ви Шорош фирма за лично… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 14:45
Гост

Четох вчера какво са говорили и какво са ги изпитвали. В общи линии, напълно предвидими въпроси, някои крайно щекотливи, за да видят „дали са от нашите“. Едните са се изложили много, незнаейки доста базови неща, а другите, които са се представили по-адекватно, говорят прекалено общо, като им личи, че им липсва чисто практическо знание, като например, как следва да се процедира с казуса „КТБ“ след решението на ЕСПЧ. Очевидно не са чели АПК от много дълго седене по Хага и т.н.
Е, кой да предложат да бъде избран и защо???

анонимен
анонимен
04 април 2023 14:41
Гост

Красито Милачкова пак ли е отритната ? Горката ! Направете и нов конкурс за нещ0, какво и да е.

Бай Ганьо
Бай Ганьо
04 април 2023 14:46
Гост

е, ще се кандидатира за Гл.Прокурор, ако не я изберат за Европрокурор 🙂

Виктор
Виктор
04 април 2023 14:23
Гост

Поредната ни излагация.

Димитров
Димитров
04 април 2023 14:17
Гост

Да не издържат езиковия тест!

Симеон
Симеон
04 април 2023 14:18
Гост

Въобще за какво се явяват?

ГЕРП - йористи
ГЕРП - йористи
04 април 2023 14:17
Гост

Барни Ръбъл е надеждата на всички каскетолюбители!

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 14:38
Гост

чакаме надка и ристю да ни смаят с познания и правна ерудиция, ама все не успяват горките!

майчина амбиция
майчина амбиция
04 април 2023 13:52
Гост

До каквото се докосна Крум, все каши се забъркаха и нищо позитивно не произлезе. Много мъка има в майка му и амбиция, за да не вижда какви ни причинява. Не е ли време да се оттегли от министерстването

aла бала
aла бала
04 април 2023 13:50
Гост

Мотиви няма обаче що не ги харесват – точно както ЕСПЧ връща жалбите и ВАС отхвърля исковете : ) Ако някой ви убеждава че правото е право, да знаете че е криво 🙂

Зарковщини поредните каши
Зарковщини поредните каши
04 април 2023 13:49
Гост

Мъдро решение. Иска се смелост за да го кажеш/ подпишеш. Ми не стават! Друга мисъл е, че такова е зданието от министъра да няма спечелил? Така удължават мандата на сегашния ни представител ???? И сега какво излезе, че министъра не можа да се справи и да избере представител. Същото като с ВСС и ИВСС и КС и БНБ И КЗК…. е кой е виновен ?????? кой е този който говори много, но не подготвен ……. кой Кр@м лииии .

aла бала
aла бала
04 април 2023 13:42
Гост

А Соловeйчик Йосифов Виктор защо не го избират :)?

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 14:41
Гост

Сигурно, защото името му звучи путинистко, а сега това не е модерно :))))

aла бала
aла бала
04 април 2023 14:45
Гост

звучи еврейско, а това си е модерно 🙂

Георги Ат.
Георги Ат.
04 април 2023 12:15
Гост

Не е за всеки тая работа!

Свидетел
Свидетел
04 април 2023 12:05
Гост

Проф. Пламен Панайотов е доста добър пеналист, с много изследвания върху европейското наказателно право. Сигурен съм, че с право е отхвърлил кандидатите.

Мартин
Мартин
04 април 2023 12:24
Гост

Задачата на назначената комисия, поставена в Заподта на Министъра, не е да ОДОБРЯВА явилите се на изслушването кандидати, а да ги класира според представянето им, след което да представи резултатите на министъра…Определено не е в правомощиата на „добрия пеналист“ да отхвърля или не кандидати! Би било добре да се запознаете с цитираната по-горе заповед.

Свидетел
Свидетел
04 април 2023 13:14
Гост

Мартине, глупости говориш. Научи какво е “комисия” тогава пиши.

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 16:02
Гост

Свидетелю, от Сухиндол ли си?
Заповедта чете ли я?
Къде в нея допуснатите до събеседване кандидати подлежат на „харесване“ от великата комисия?
Комисията следваше да постави оценки и да направи класиране.
Ей-я на тука заповедта:
https://justice.government.bg/home/index/91f5c278-58cd-4f6c-a173-4f53aacaff6e

Мартин
Мартин
05 април 2023 10:03
Гост

Свидетелю неосведомен чети, чети, образовай се! Изказваш се неподготвен!

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 16:03
Гост

Великият пеналист и останалите членове на комисията – всите все съдии и от съдия нагоре, кога ще изготвят и представят класирането, съгласно заповедта на министъра?

Просто питам. Дори не "харесвам" или "не харесвам"
Просто питам. Дори не "харесвам" или "не харесвам"
04 април 2023 16:39
Гост

„Проф. Пламен Панайотов е доста добър пеналист, с много изследвания върху европейското наказателно право. Сигурен съм, че с право е отхвърлил кандидатите.“ Може ли да поясните – какво е точно „Европейско наказателно право“, кои са източниците му и кой орган се занимава с прилагането му? След това какво общо има между ЕСПЧ и Европейското наказателно право. Не се заяждам. Съвсеим резонни въпроси задавам, т.к. установявам, че сред хората масово, а и в в този сайт е един тотален тюрлюгювеч от ЕС, СЕ, СЕС, ЕСПЧ, МНС в Хага, Международно наказателно право, Човешки права, Право на ЕС, ЕКПЧ, Харта за основни права… Покажи целия коментар »

Свидетел
Свидетел
04 април 2023 16:46
Гост

Еми, ха, за ваше сведение проф. Панайотов има учебник, който се казва “Наказателно право на Европейския съюз”. Вземете си го и си го набийте в тиквите.

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 19:41
Гост

Не ми се измъквай толкоз плитко. Зададох конкретен въпрос и чакам отговор от теб.
Учебници днес има по 10 на студент. Това нищо не значи.
Обърни внимание на твоята „тиква“, която не може да даде отговор на въпрос по нейно твърдение.

друг свидетел
друг свидетел
04 април 2023 20:10
Гост

Много разбирачи на наказателното право се навъдиха напоследък, колега „Свидетел“. Те в тиквите си, както предлагаш не могат да си забият учебника на професора, но пък могат да си го забият в г…..а. Така ще станат още по – големи разбирачи на пеналистиката. И не си мислете, че като съм написал г……а, съм имал предвид г……а, а главата, главата имах предвид.

Анонимен
Анонимен
05 април 2023 8:49
Гост

А нещо по същество, все пак, дали можеш да сътвориш? Или когато те хванат в крачка като незнаещ, започваш с общите глупости на ниво първолак в кварталско училище? Напомням какво се питаше: „Какво е точно „Европейско наказателно право“, кои са източниците му и кой орган се занимава с прилагането му? След това какво общо има между ЕСПЧ и Европейското наказателно право.“ Не са случайни въпросите, нито редът, по който са зададени. Можеш и накратко да поясниш – какво е общото между „Европейското наказателно право“ и ЕСПЧ. Понеже тук за ЕСПЧ си говорим, което май трябва редовно да се напомня. Твой… Покажи целия коментар »

Свидетел
Свидетел
05 април 2023 12:19
Гост

Европейското наказателно право включва основните начала на Наказателната политика на ЕС, която се заключава в изследване и прилагане на методи за противодействие на престъпленията с трансграничен характер – Трафик на хора, финансови престъпления и т.н.

Анонимен
Анонимен
05 април 2023 15:10
Гост

Общите приказки, без отношение към въпроса, не вървят дори при Свидетелите на Йехова.
Какво общо има ЕСПЧ с Европейското наказателно право? Опитайте отново – какво представлява отрасълът, какви са източниците му и кой орган ги прилага? ЕСПЧ как ги прилага и на какво правно основание? Този съд с наказателно право ли се занимава? Присъди произнася ли? Кого осъжда с тях? За какви престъпления? Сламка: какво „присъжда“ този съд? Обезщетението /нова сламка/ на като какъв вид отговорност Ви навежда?

Анонимен
Анонимен
05 април 2023 15:22
Гост

Ех, Свидетел, Свидетел, виж по-горе уместния коментар за наказателно право на ЕС и още повече за връзката му с ЕКПЧ. И после помисли кой в какви „тикви“ ще набива учебника. Лош език използвате. Не е аргумент, не си убедителен.

Анонимен
Анонимен
05 април 2023 15:15
Гост

Сигурен съм, че нито един от членовете на комисията не би могъл да изкара изпита за съдия в ЕСПЧ!

Свидетел
Свидетел
05 април 2023 16:02
Гост

По-скоро вие за съвсем друго говорите. Оправете си разсъжденията и слуховия и зрителния апарат.

Анонимен
Анонимен
06 април 2023 16:42
Гост

А при теб, свидетелю, разсъждения изначално липсват.
„И когато те настъпят по мазола и ти покажат колко си некомпетентен в материята, се излагаш още повече с безсмислено словоблудство и опити да заобиколиш резонни въпроси и да мотивираш ядно становище.

Свидетел
Свидетел
09 април 2023 13:21
Гост

Некомпетентен си Ти! Когато стигнеш моите знания…ела ми се обади.

ех,злобичка наша народна
ех,злобичка наша народна
04 април 2023 11:58
Гост

Много обичам да чета злоради коментари, как някой не бил избран, от хора седящи анонимно и плюещи наред, белким така се издигнат поне в собствените си очи… И така – под повечето статии които визират конкретно някой, направил или опитал да направи нещо професионално. Тъжна и безпреспективна работа са повечето ви коментари, колеги. Колкото до преценката по същество – отговорността е на министъра. Да си прецезира правилата и изискванията…

Мартин
Мартин
04 април 2023 12:34
Гост

Правилно отбелязвате, че са важни правилата и изискванията, както и отговорността на министъра…Същите са подробно описани в Заповедта за назначаването на членовете на комисията и тяхната задача. Тъжното е, че комисията не си е изпълнила задачата, но си е превишила правата. Жалко!

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 16:11
Гост

Точно така излиза. Освен ако не измъдрят от нейде класиране според заповедта.
И това е комисията, която оценява кандидати за ЕСПЧ?

Глух
Глух
04 април 2023 11:56
Гост

Това е много тежка длъжност, не е пропорционално като функции – хем език – което си е професия.

Отделно – нормативите на целият Европейски съюз – то е доста обемно, освен това – пък имаш и казуси.

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 15:48
Гост

И защо тук трябва да се „четат нормативите на целия Европейски съюз“?
ЕСПЧ не е орган на ЕС! Той е орган на СЕ!
Или е станал вече официално зависим от ЕС и САЩ ли?
Или тотално се бърка ЕС със СЕ?
Или се бъркат ЕСПЧ със СЕС?
Я да видим кой си няма и идея от ЕСПЧ?

Игнати
Игнати
04 април 2023 11:05
Гост

Поредната бозава работа

Станчев
Станчев
04 април 2023 11:05
Гост

Навсякъде е, както е в политическия ни живот – задънена улица. Едните смятаме, че ще се оправим ако ни управляват ПП, другите смятат, че само им губим времето на ГЕРБ и вместо те да си управляват спокойно, то само хабим гласове за ПП.

Меделин
Меделин
04 април 2023 11:04
Гост

И сега? пак задънена улица, а ?

Димчо
Димчо
04 април 2023 14:22
Гост

За кой ли път!

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 10:43
Гост

А някой от комисията бил ли е съдия от кариерата?!? Надявам се да е бил, защото ако не си бил никога съдия как оценяваш качествата като ти никога не си бил в ръководно решаваща функция и да си вземал решения, да си постановявал актове, не ме разбирайте погрешно има разлика от това да си теоретик в университета, да си адвокат с една функция и да си съдия с друга, това са различни части на процеса.

Манолев
Манолев
04 април 2023 11:04
Гост

Хахах е явно са чели какво се изисква и по това оценяват. Нямам идея и аз

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 11:41
Гост

И кой съдия може да оценява адекватно за ЕСПЧ? Някой от ВКС или ВАС, зето те самите не го спазват и тази материя не им е особено ясна?

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 13:21
Гост

Със сигурност има много кадърни съдии, които прилагат ЕСПЧ, въпросът, който поставих е да не стане така, съдии на най-високо ниво да не бъдат избирани от съдии, защото всяка една професия в рамките на юридическата си има свои специфики, има в комисията съдии, така че това ми беше коментара. Също така според мен на съдиите са им доста по-ясни нещата с материята в правото, отколкото на политиците без стаж, които искат да реформират правосъдието и нормите, по които да се правораздава, това като притурка, защото е хипер дразнещо, как някой НПО-таджия, дори не чел НК или НПК, ще реформира знаем… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 10:43
Гост

Трагедия! Просто нивото е много ниско, и като правна, и като езикова подготовка. А това са съдии, бивши министри, доцент в НБУ и европейски чиновници. Пак се изложихме здраво.

Калина
Калина
04 април 2023 11:02
Гост

Само кажете, че е някакъв в НБУ. Това стига за да сме наясно за нивото му.

Мавродиев
Мавродиев
04 април 2023 11:03
Гост

В НБУ отиваш за пари, не за престиж и да наливаш знания. На практика полза от този университет няма. Само бълва всяка година хиляди „подготвени“ за професия българи, които е възможно и да не умеят да пишат правилно, какво остава за други знания. Щом там се предлага да си купиш дипломата за 6000 лв. Това беше преди 10 години де, сега може и 10 000 да е.

Петрова
Петрова
04 април 2023 14:26
Гост

Там гледат на студентите като на спестовни касички.

Манов
Манов
04 април 2023 11:04
Гост

Пак се изложихме здраво? Сефте!

Йорист
Йорист
04 април 2023 10:39
Гост

На Йочева и Библията не помогна.

Чурев
Чурев
04 април 2023 11:03
Гост

Нищо не помага

Емилия
Емилия
04 април 2023 12:57
Гост

В протокола на Комисията, към който ни препраща съобщението, не видях оценка на индивидуалното представяне на всеки кандидат и съответното им подреждане в списък. Така излиза, че всички са двойкаджии! А аз присъствах и мнението ми е различно.

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 15:50
Гост

А аз исках да предават на живо и след това да може да се гледат въпросите и отговорите. Защо така покриха /отново у нас/ подобно важно събитие?

Анонимен
Анонимен
04 април 2023 16:05
Гост

Така излиза, че комисията просто не си е свършила работата и е нарушила заповедта на министъра. Според нея тя следваше да постави оценки по шестобалната система с точност до половин единица на всеки допуснат кандидат, след което да класира кандидатите, един печели и трима – за резервен списък.
Тез неща къде са й на таз комисия?