Камелия Стефанова беше избрана за ръководител на Окръжната прокуратура в Кюстендил. Прокурорската колегия единодушно ѝ гласува доверие да получи втори мандат като шеф.

Камелия Стефанова е в системата на прокуратурата от 1991 г. като последователно е минала през всички нива – младши прокурор, обвинител в РП-Кюстендил, зам.-шеф на същата прокуратура до 1999 г., след което е била повишена в окръжната прокуратура в града. В периода 2009-2014 г. е била заместник на административния ръководител, а от април 2014 г. и ръководител на ОП-Кюстендил.

Сред целите, които Камелия Стефанова си поставя за следващите пет години, е осигуряване на законосъобразно и качествено разследване в разумни срокове и спазване на стандартите за ефективно разследване съобразно практиката на съда в Страсбург.

В тази връзка тя казва, че ще предприеме следните мерки: подобряване на комуникацията между наблюдаващи прокурори и разследващи полицаи; упражняване на ефективен надзор върху разследванията; стриктен контрол на сроковете и на продължителността на мерките за неотклонение; периодичен контрол на спрените досъдебни производства; приоритетно разследване на делата от особен обществен интерес; подобряване на качеството на внесените в съда актове и ограничаване на броя на върнатите; повишаване на квалификацията на прокурорите.

 

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Браов
Браов
13 май 2019 13:40
Гост

Крайно време е по места да се избират качествени хора, а не разни „магистрати“, които после ги уволняват за неспазване на етичните правила на съдежната система!

Колега
Колега
08 май 2019 16:50
Гост

Един качествен прокурор!

Анонимен
Анонимен
08 май 2019 15:36
Гост

Много смела заявка. Успех!

Анонимен
Анонимен
08 май 2019 15:30
Гост

Допада ми намерението й разследванията да са съобразно практиката на съда в Страсбург. Така ще избегнем излишни глоби.

Petrov
Petrov
08 май 2019 14:23
Гост

Лично познавам колежката и въобще не се учудвам, че е избрана единодушно. Поздравления!