Висшият съдебен съвет публикува класирането на кандидатите в конкурса за младши следователи в отделите към окръжните прокуратури. Пълни шестици няма, но има много добри оценки.

Класирани са общо 72, местата са 12. Пет от тях са в Специализираната прокуратура, по едно са в СГП, както и в следствените отдели на окръжните прокуратури в Пловдив, Стара Загора, Добрич, Силистра, Сливен и Ямбол.

В 7-дневен срок кандидатите трябва да подадат декларация за имотното си състояние, произхода на средствата за придобиване на имуществото и за наличие на частен интерес по смисъла на чл. 52 от закона за противодействие на корупцията. Текстът гласи: „Конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективното изпълнение на правомощията или задълженията му по служба“.

Задължението класиралите се да подадат въпросните декларации се отнася само до онези, които са на първите 12 места, както и на същия брой от следващите кандидати, уточняват от ВСС.

605 кандидати бяха допуснати до участие в конкурса за младши следователи, на писмения изпит се явиха с близо една четвърт по-малко – 461 души. От тях до устния изпит бяха допуснати близо половината – 224 кандидати.

 

4
Коментирайте

avatar
Картинки
 
 
 
Аудио и видео
 
 
 
Документи и архиви
 
 
 
нови хронологично най-добре оценени
Димов
Димов
14 юни 2018 19:13
Гост

Честито на печелившите 🙂

LZZ
LZZ
14 юни 2018 19:19
Гост

Има пълни шестици, ама само на устния

Петя
Петя
14 юни 2018 21:45
Гост

Защо ли толкова малко кандидати са се явили на писмения изпит в сравнение с допуснатите?

анонимен
анонимен
14 юни 2018 21:49
Гост

Късмет на класиралите се.